![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Unirea catolicilor cu ortodocsii se mai poate intrezarii in anumite conditii, DAR pentru ca Evreii!!!!!!! sa se uneasca cu musulmanii!!!!!(sau cu oricine altii), de exemplu, poate nu realizati dar trebuie sa fie creata o situatie catastrofala de VIRF pe pamint, ceva de genul celor descrise in Apocalipsa unde DOAR 144.000 vor supravietui.
..si unde intradevar Fani are mare dreptate, ecumenismul NU va juca ABSOLUT nici un rol ci va fi vorba de CEVA cu totul iesit din comun. ...sau poate nu realizati cine sunt evreii si ce fel de credinciosi sunt! ...deci intradevar cind Parintii ne spun ca in momentul in care Evreii trec la Ortodoxie(sau ce o fi pina atunci)...acel moment va COINCIDE CU SFIRSITUL LUMII!!!! ...consider ca este o mare aberatie sa se mai discute subiectul unirii religiilor sub Antihrist in conditiile acestea de liniste si pace, de vacante la Tropice si distractii de tot felul. In prezent in lume nu ca se pune problema unificarii religiilor ci cea a diversificarii lor. In SUA apar ca ciupercile dupa ploaie. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Deci asa cu antihristul si ecumenismul.. Am tot zis de Soloviov, pt ca in Antihristul lui apar doua feluri de unire: una pe care o ropune el confesiunilor crestine, una falsa, si pe care un grup de coredinciosi din fiecare confesiune condusi de trei oameni deosebiti nu o accepta, si se retrag undeva impreuna. Pana a urma sunt omorati inainte de sfarsit. Nu mai stiu exact amanuntele .. merita citit. Era intr-adevar vorba aici de 'ecumenismul' in familie si la birou. Divagam de la subiect... |
|
||||
|
||||
![]()
Oamenii nu se aduna in Biserica ca sa stea unul langa altul, ci ca sa vietuiasca tainic unul in celalalt. Dar ca sa ajungi la aceasta vietuire, trebuie sa ai aceeasi marturisire de credinta.
Ecumenismul depune tot efortul in a ne incremeni unul langa altul, caci lipsindu-i unitatea in credinta, nu ne poate duce la vietuirea unuia in altul. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sa zicem, nu ecumenismul, ci un anumit ecumenism, cum il vad unii, in general nu ortodocsii. Am intalnit oameni care gandeau asa cum zici. Cel putin, eu nu asa il vad. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Mai este mult pina vom intelege prin inima nu prin hirtoage si dogme ce inseamna unitatea in credinta |
|
||||
|
||||
![]()
Andrei, sa nu ne ia sentimentalismul in brate. Am spus undeva, indraznet, ca cele Trei Persoane din Sfanta Treime nu doar se iubesc in acelasi grad, dar si marturisesc totul in acelasi fel. Nu spune Fiul un lucru si Tatal altceva... Iar daca in locul in care ai fost, ai simtit ca poti deveni una cu ei, e normal. Fitea ne cheama spre unitate. Dar sa nu ne amgim ca ne place sa mancam ceva alterat. Sa nu uitam, alimentele alterate nu produc decat rau organismului.
In concluzie, nu urasc oamenii care nu impartasesc Ortodoxia, dar nu pot pune semn de egalitate intre Ortodoxie si alte confesiuni. |
|
|||
|
|||
![]()
Eu nu cred ca Andrei vrea sa puna semn de egalitate. Nici eu nu vreau.
Insa recunosc experienta lui, se potriveste cu a mea cand am participat la o intalnire Syndesmos de contact si schimb de xperienta cu St Egidio la Roma. Tema erau martirii. Am cunoscut acolo catolici atat de buni, de devotati, si de rugatori, incat la slujbele lor la care am asistat am simtit duhul crestin. Am scris undeva pe aici ca o prietena ortodoxa care era de fata a plans din cauza ca noi nu suntem in comuniune si nu ne puteam impartasi unii de la altii. Caci da, exista aceasta bariera si altele... Eu cred ca la lucruri din astea trebuie sa ne gandim cand e vorba de ecumenism. Parca ziceam ca nu scriu aici. dar am reintrat in discutie prt ca am fost citata. |
|
|||
|
|||
![]()
Fani, dar tu, care studiezi teologia, nu ar trebui sa ramai doar la nivelul experientei practice, atunci cand vorbesti despre ecumenism; ar trebui sa poti vedea putin mai departe, sa vezi implicatiile, sa ai o alta perspectiva decat cel fara studii de specialitate. Parerea mea.
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
ECUMENISMUL | Pravoslavia | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 1320 | 01.11.2017 22:47:00 |
Ecumenismul-dialog sau unificarea confesiunilor? | georgeval | Despre Biserica Ortodoxa in general | 31 | 15.07.2008 19:20:50 |
Ecumenismul | MadalinS | Generalitati | 0 | 30.09.2007 04:12:34 |
Ecumenismul | IonelaCristina | Biserica Ortodoxa si Massmedia | 10 | 03.04.2007 17:46:17 |
|