Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.05.2009, 14:41:00
sherlock_holmes sherlock_holmes is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.07.2008
Locație: commonwealth
Religia: Ortodox
Implicit

draga Anna,

Abia acum am vazut intrebarea ta.

" Vreau sa va spun despre mine, doamna,ca sint un fiu al acestor vremuri,un fiu al necredintei si al indoielii si poate voi ramine asa pina la sfirsitul vietii mele.
Cit de grozav m-a chinuit si ma chinuieste dorinta aceasta patimasa dupa o credinta care este cu atit mai puternica cu cit am mai multe argumente impotriva ei.
Am totusi si clipe de liniste,in care imi pun temeiul marturisirii mele de credinta si in care totul este lamurit si sfint si asa eu cred ca nu exista nimic mai frumos,mai adinc,mai placut,mai intelept,mai barbatesc,mai desavirsit decit Mintuitorul;
asa imi spun eu mie insumi cu o dragoste plina de invidie,imi spun,nu numai ca asa ceva nu mai exista,dar ca nici nu poate exista.
Vreau sa spun insa si mai mult,si anume:

Daca cineva mi-ar fi dovedit ca Hristos sta in afara adevarului si daca in realitate adevarul ar sta in afara de Hristos,atunci as prefera sa fiu cu Hristos si nu cu adevarul."

Scrisoarea trimisa de Dostoievski doamnei Fromaisin,indata dupa liberarea sa din inchisoare ( martie 1859 )

iar citatul intreg din Baudelaire este:

" Chiar daca Dumnezeu nu ar exista deloc,credinta inca ar fi sfinta si dumnezeiasca.Dumnezeu este singura fiinta Care,pentru a domni,nu are nici nevoia de a exista."
Vechi 22.05.2009, 18:02:08
Anna Anna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.04.2006
Implicit

Aproape ca plang citind...

"Daca Dumnezeu nu exista atunci totul este permis" (tot Dostoievski)
Vechi 22.05.2009, 20:21:57
brunhilda brunhilda is offline
Member

Data înregistrării: 22.05.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de emanuel2007 Vezi mesajul

- in indreptaru de spovedanie scrie ca e pacat de moarte si opritor de la impartasire , deci cine zice ca nu e se pune cu indreptaru de spovedanie si sfintii dupa care a fost alcatuit
- io personal , vorbesc din experienta , cunosc starea prin care omu isi poate opri scurgerile , ma refer la barbati ; stiu cum se face asta ; si odata ce stiu cred ca sunt cel mai in masura sa pot spune daca eset posibil sau nu ; si de asemenea cred ca sunt cel mai in masura sa spun dac pot si femeile sa faca sat sau nu ... nu ele sunt in masura sa judece asta ci eu , chiar daca oi fi barbat ... caci e acelasi lucru si la barbati si la femei ... insa , e o chestie de finete si de a avea o lumina in suflet , o lumina simtita ; daca nu ai aceasta lumina a rugaciunii permanent nu ai cum sa iti opresti scurgerile , e imposibil ... chiar si numai o tulburare de cateva minute si de pierdere a luminii sufletului , iti imprastie energiile mintii si le abate de la inima ; va marturisesc din experienta , ca atunci cand ma tulbur , imediat simt cum incepe sa apara niste calduri in partile de jos , incep sa apara ganduriele de desfranare , si concomitent incepe sa se produca samanta barbateasca ... iaca asa functioneaza sistemu ... daca ai lumina rugaciunii in tine se opreste orice miscare si orice tulburarea sufleteasca sau trupeasca , dar imediat ce te-ai tulburat imedia , in acea secunda si incepe razbou desfranarii , producerii semintei si al caldurilor necurate ... imediata se imprastie si mintea si devine fricoasa si dezorientata ... imediat omul nu mai simte clar si cu putere pe DUmnezeu in inima lui ... eu stiu ce spun , chiar daca vi se pare ciudat , da eu asat traiesc si o zic din experienta nu e fantasma ... pana am dobandit starea atsa am trebut prin ceva ispite si frici demonice , spaime , dar DUmnezeu mi-a dat sa inteleg cum mrege treaba ; hi hi hi ... si acum ma bucur ca am ajuns aici ... ma simt in acord cu sfintii parinti si cu ce au invatat ei , pe deplin , chiar si in chestiile de finete , cum astea cu scurgerile ... si va spun ca e un lucru extraordinar sa poti avea starea asta , e o comuniune cu Dumnezeu , o iubire fata de El ...

du-te la psihiatru! ceea ce spui/faci este nenatural! tu nici macar nu stii ce rost au "scurgerile" si-ti dai cu parerea, mai te dai expert si in materie de anatomie feminina, mai, mai! in plus de asta, cand cresti mare vrei sa te faci sfant!? daca nu se produce "samanta barbateasca" si nu sunt "scurgeri" tu cum crezi ca ai ajuns p'acilea sa scrii prostioare? e si normal ca mintea ta devine fricoasa si dezorientata, pt ca ti-e frica de propria persoana, sau.. oscilez intre - te negi pe tine- si - te urasti pe tine-!
caldurile alea apar de la prea multa abstinenta si idei aiurite care pana la urma o sa ti se urce la cap!
Vechi 22.05.2009, 20:26:20
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Implicit

Citat:
În prealabil postat de brunhilda Vezi mesajul
du-te la psihiatru! ceea ce spui/faci este nenatural! tu nici macar nu stii ce rost au "scurgerile" si-ti dai cu parerea, mai te dai expert si in materie de anatomie feminina, mai, mai! in plus de asta, cand cresti mare vrei sa te faci sfant!? daca nu se produce "samanta barbateasca" si nu sunt "scurgeri" tu cum crezi ca ai ajuns p'acilea sa scrii prostioare? e si normal ca mintea ta devine fricoasa si dezorientata, pt ca ti-e frica de propria persoana, sau.. oscilez intre - te negi pe tine- si - te urasti pe tine-!
caldurile alea apar de la prea multa abstinenta si idei aiurite care pana la urma o sa ti se urce la cap!
Brunhilda, bine ai venit pe forum.
Lasa-l, ca a fost banat intre timp... Are idei ciudate, n-a reusit nimeni sa-l convinga ca sunt false, dar sa nu-l mai jignim totusi.
Vechi 22.05.2009, 20:46:42
ory ory is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2006
Locație: Galați
Implicit

Mie mi-a placut ce a scris brunhilda, chiar daca a parut pe ici pe colo a jicnire, nu a fost decat realism spus pe romaneste. Un raspuns justificat, de altfel.
Unii ajung sa delireze, efectiv, de atata "credinta" (presupusa, bine-nteles), negandu-si astfel chiar si propria anatomie, propria fire...tot ce zace in ea.
Pana la urma, pentru aceasta fire a venit Dumnezeu pe pamant, si nu a denigrat-o, ci, mai degraba i-a denigrat pe cei care se pretindeau atat de intelepti si de cuviosi si, i-a smerit in cele din urma, detasandu-se de marinimia lor, traind printre cei simpli.
Vechi 23.05.2009, 10:16:14
brunhilda brunhilda is offline
Member

Data înregistrării: 22.05.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Brunhilda, bine ai venit pe forum.
aa! merci! nu era o jignire, era un sfat, un indemn! doar ca sunt eu putin mai directa si pe alocuri sarcastica!
legat de semnatura lui ory, as vrea sa spun ca este adevarata, omul isi limiteaza propria minte al carei prizonier devine! pacat!
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
"Fiul Omului" - "Cel Vechi de zile" Daniel 7,13 georgeval Din Vechiul Testament 25 25.10.2016 06:31:20
Ce considerati despre "Misquoting Jesus"/"Forged" de Bart Ehrman Ciprian Mustiata Teologie si Stiinta 8 19.12.2012 16:12:08
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! valentinalogo Preotul 28 06.06.2010 07:26:42