![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
draga Anna,
Abia acum am vazut intrebarea ta. " Vreau sa va spun despre mine, doamna,ca sint un fiu al acestor vremuri,un fiu al necredintei si al indoielii si poate voi ramine asa pina la sfirsitul vietii mele. Cit de grozav m-a chinuit si ma chinuieste dorinta aceasta patimasa dupa o credinta care este cu atit mai puternica cu cit am mai multe argumente impotriva ei. Am totusi si clipe de liniste,in care imi pun temeiul marturisirii mele de credinta si in care totul este lamurit si sfint si asa eu cred ca nu exista nimic mai frumos,mai adinc,mai placut,mai intelept,mai barbatesc,mai desavirsit decit Mintuitorul; asa imi spun eu mie insumi cu o dragoste plina de invidie,imi spun,nu numai ca asa ceva nu mai exista,dar ca nici nu poate exista. Vreau sa spun insa si mai mult,si anume: Daca cineva mi-ar fi dovedit ca Hristos sta in afara adevarului si daca in realitate adevarul ar sta in afara de Hristos,atunci as prefera sa fiu cu Hristos si nu cu adevarul." Scrisoarea trimisa de Dostoievski doamnei Fromaisin,indata dupa liberarea sa din inchisoare ( martie 1859 ) iar citatul intreg din Baudelaire este: " Chiar daca Dumnezeu nu ar exista deloc,credinta inca ar fi sfinta si dumnezeiasca.Dumnezeu este singura fiinta Care,pentru a domni,nu are nici nevoia de a exista."
|
|||
|
|||
![]()
Aproape ca plang citind...
"Daca cineva mi-ar fi dovedit ca Hristos sta in afara adevarului, si daca in realitate adevarul ar sta in afara de Hristos,atunci as prefera sa fiu cu Hristos si nu cu adevarul" (Dostoievski) "Daca Dumnezeu nu exista atunci totul este permis" (tot Dostoievski) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
du-te la psihiatru! ceea ce spui/faci este nenatural! tu nici macar nu stii ce rost au "scurgerile" si-ti dai cu parerea, mai te dai expert si in materie de anatomie feminina, mai, mai! in plus de asta, cand cresti mare vrei sa te faci sfant!? daca nu se produce "samanta barbateasca" si nu sunt "scurgeri" tu cum crezi ca ai ajuns p'acilea sa scrii prostioare? e si normal ca mintea ta devine fricoasa si dezorientata, pt ca ti-e frica de propria persoana, sau.. oscilez intre - te negi pe tine- si - te urasti pe tine-! caldurile alea apar de la prea multa abstinenta si idei aiurite care pana la urma o sa ti se urce la cap! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Lasa-l, ca a fost banat intre timp... Are idei ciudate, n-a reusit nimeni sa-l convinga ca sunt false, dar sa nu-l mai jignim totusi. |
|
|||
|
|||
![]()
Mie mi-a placut ce a scris brunhilda, chiar daca a parut pe ici pe colo a jicnire, nu a fost decat realism spus pe romaneste. Un raspuns justificat, de altfel.
Unii ajung sa delireze, efectiv, de atata "credinta" (presupusa, bine-nteles), negandu-si astfel chiar si propria anatomie, propria fire...tot ce zace in ea. Pana la urma, pentru aceasta fire a venit Dumnezeu pe pamant, si nu a denigrat-o, ci, mai degraba i-a denigrat pe cei care se pretindeau atat de intelepti si de cuviosi si, i-a smerit in cele din urma, detasandu-se de marinimia lor, traind printre cei simpli.
|
|||
|
|||
![]()
aa! merci! nu era o jignire, era un sfat, un indemn! doar ca sunt eu putin mai directa si pe alocuri sarcastica!
legat de semnatura lui ory, as vrea sa spun ca este adevarata, omul isi limiteaza propria minte al carei prizonier devine! pacat! |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
"Fiul Omului" - "Cel Vechi de zile" Daniel 7,13 | georgeval | Din Vechiul Testament | 25 | 25.10.2016 06:31:20 |
Ce considerati despre "Misquoting Jesus"/"Forged" de Bart Ehrman | Ciprian Mustiata | Teologie si Stiinta | 8 | 19.12.2012 16:12:08 |
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! | valentinalogo | Preotul | 28 | 06.06.2010 07:26:42 |
|