![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
" Asta imi este nou! Nici sf parinti nu au spus asa ceva! "
toti sfintii au zis asta ... acuma ai aflat si adevarul inseamna ; nu exista doua adevaruri adevarate ... asta e axioma ortodoxa de la sfintii parinti ... " Adevarul 100 la 1000 nu exista decat la Dumnezeu, care ESTE adevarul. " sa avem pardon : ai uitat sa spui si in biserica ortodoxa ... si ortodocsii spun adevarul despre Dumnezeu caci sunt nascuti din apa si din Duh sfant ... iar daca nu sunt apoi nici ortodocsi nu sunt ei cu adevarat ... " Florovsky a facut studii la St Serge, institut ortordox infiintat de rusii albi la Paris in 1925, sau in Rusia inainte, nu mai stiu. In orice caz a predat acolo. Florensky a facut studii in Rusia, si a murit ca martir intr-un lagar. P. Staniloae a facut studii in Romania. Pe el chiar si tu il citezi ca abntiecumenist. Vl. Lossky: in Rusia sau la alt institut ortodox de la Paris, St. Denis, care era sub Moscova atunci, si unde a predat dupa aia. P. Nellas: in Grecia J. Popovici (care a fost si canonizat): in Serbia. Si pe el il citezi ca antiecumenist. " cu astia sunt si eu de acord , insa cu mayendorf nu sunt iar despre doru costache nu stiu nimic si nici nu ma intereseaza ce a spus el , ca nu am nevoie ; ortodoxia e intreaga si numai cu sfintii parinti si nu a inceput cu doru sau cu mayendorf ; exista mii de sfinti , ce nevoie am eu asa disperata de doru sau mayendorf ??? ar fi ciudat sa am o astfel de inclinatie ... " Eu cred ca lecturile tale sunt unilaterale, Emanuel! " adevarul eunul , biserica e una , botezul e unul , si unu == unilateral ... Dumnezeu e si El Unul si unilateral , Dumnezeu nu da dreptate nici unui alt dumnezeu ! iata ca cine nu este unilateral nu se poate mantui ... |
|
|
|||
|
|||
|
insa ecumenismul e o credinta nu numai bilaterala ci si multilaterala ... si de aceea si e erezie ... ecumenistul adera la mai multe biserici si credinte , si e cum a zis si par proclu : cu un picior in bis ortodoxa si cu un picior in alte biserici , si cu curu prin apa ...
|
|
|
|||
|
|||
|
Bravos! O las ca aforism.
Eu am citat din parintii aia de care iti place si tie, pe care ii citeaza Doru costache ca gandind ce zici tu ca e erezie, cu adaptarea gandirii patristice la zilele noastre.. No, ca iar m-am luat la raspuns cu tine! Zisesem ca ma las... |
|
|
|||
|
|||
|
" cu adaptarea gandirii patristice la zilele noastre... "
mie imi place sa discut cu tine ... insa nu sunt de acord ... da nici nu ma implic ... nu exista adaptare " patristica " la zilele noastre ... dau un exemplu : au fost zile mult mai rele decat ale noastre : - sf maxim marturisitorul a fost nevoit sa marturiseasca ortodoxia singur in fata tuturor episcopilor , ca nu era nici unu de acord cu el ... - sf ioan damaschin la fel , a aparat ortodoxia in fata tuturor episcopilor si a fost anatemizat de trei ori de episcopii apostati ; insa asta nu la- afectat cu nimic , a ramas cu ortodoxia neschimbata la modu absolut ... aceste siutuatii sunt mult mai rele decat ce avem noi astazi ; deci a schimba ortodoxia la nivelul de intelegere al ereticilor nu este patristic ; deci nu exista o adaptare " patristica " la zilele noastre zum zici tu ... patristica a supravietuit intacta si in cazurile alea doua de mai sus care au fost mult mai grele pentru ortodoxie decat asta de azi ... deci : patristica ramane patristica atata timp cat ramane interpretata la fel ca si in cele 2000 de ani care au trecut ... |
|
|
|||
|
|||
|
ce fel de mantuire aia multilaterala ? acu crezi intr-un fel , maine in alt fel , acu te mantuiesti intr-un fel , maine in alt fel ; adica nu te mantuiesti deloc ...
|
![]() |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Consecintele razboiului | mihaela75 | Generalitati | 17 | 24.03.2011 20:59:43 |
| Mihai Viteazul - Parastas la 409 ani de la moartea acestuia | cristiboss56 | Stiri, actualitati, anunturi | 11 | 11.08.2010 21:45:00 |
| Identificarea sufletului si identitatea acestuia | adelin | Generalitati | 23 | 27.01.2010 13:01:38 |
| Pacatul - si consecintele lui? | s_snape | Generalitati | 14 | 09.05.2009 16:37:11 |
| Cum putem integra raul in univers, si care este rolul acestuia | magnusfelyx | Generalitati | 6 | 30.12.2008 20:14:48 |
|
|