![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Doamne ajuta! |
|
|||
|
|||
![]()
Si totusi, iertarea (in astfel de cazuri) e un lucru foarte greu!
asa cum zicea si Nina, casatoria s-a desfacut prin adulter, deci daca nu poti trai linistita cu el, nu e un pacat sa te gandesti la divort! in teorie, e foarte simplu sa zici "iarta!", dar in practica lucrul e foarte greu, iar daca cineva nu are totusi liniste, macar din cand in cand, cum ar putea sa se linisteasca in sufletul lui, sa iti castige din respectul de sine pierdut, sa se roage, sa se adune cat de cat,cum ar putea sa ierte? cum ar putea sa ierte un om care este terorizat zi de zi? e usor de spus, dar greu de facut. intr-adevar, sunt multi sfinti care au acceptat umilirile cu bucurie, traind in permanent cu inima langa Mantuitorul. dar e cale lunga pana acolo. e important sa nu te deznadajduiesti. roaga te cu credinta, si cu toata inima. si daca viata cu el ti se pare un calvar, poti divorta linistita. ai DREPTUL asta, dupa cate a facut!! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
[quote=LapetiteMoc;136876]E intr-adevar grea situatia prin care treceti! Foarte grea si-i mare incercare! Barbatul necredincios se va mantui prin femeia lui credincioasa... Si totusi... iertarea este solutia. Taceti, nu reprosati... Rugati-va si iertati de 70 de ori cate 7!!!... Pentru Hristos!
Doamne ajuta!AM IERTAT DAR NU AM UITAT.PT CA MI-E FRICA DE DUMNEZEU .STIT CA AM AJUNS SA PLANG MEREU?PE STRADA DACA MA GANDESC LA VIATA MEA,IMI DAU LACRIMILE...LA BISERICA ATUNCI CAND MA ROG,LACRIMILE IMI CURG FARA SA IMI DAU SEAMA,CRED CA MA IMBOLNAVESC PE SISTEM NERVOS,EU CEDEZ IAR LUI NU-I PASA.EU IERT,DAR NU POT SA UIT.IERT PT CA IL IUBESC PE DUMNEZEU SI MAI CRED CA DUMNEZEU ZABOVESTE DAR PLATESTE SI ASTEPT SI EU LINISTEA BINEMERITATA CE MI SE CUVINE. |
|
|||
|
|||
![]()
Ai grija sa nu te imbolnavesti de suparare.
Trebuie sa iti duci crucea dar ar trebui sa ii interzici sotului sa iti vorbeasca de cealalta femeie si de copil. Hristos ne indeamna sa ne ducem crucea ca el ne ajuta si atunci crucea va fi usoara. Eu am inteles ca trebuie sa avem o liniste si pace cand ne napadesc necazurile ,ca toate sunt de la Dumnezeu. Nu te mai gandi la ce s-a intamplat ,altfel nu o sa poti merge mai departe ,in caz ca te-ai hotarat sa ramii cu el. Doamne ajuta! |
|
|||
|
|||
![]()
[quote=buncrestin;137632
Doamne ajuta!AM IERTAT DAR NU AM UITAT.PT CA MI-E FRICA DE DUMNEZEU .STIT CA AM AJUNS SA PLANG MEREU?PE STRADA DACA MA GANDESC LA VIATA MEA,IMI DAU LACRIMILE...LA BISERICA ATUNCI CAND MA ROG,LACRIMILE IMI CURG FARA SA IMI DAU SEAMA,CRED CA MA IMBOLNAVESC PE SISTEM NERVOS,EU CEDEZ IAR LUI NU-I PASA.EU IERT,DAR NU POT SA UIT.IERT PT CA IL IUBESC PE DUMNEZEU SI MAI CRED CA DUMNEZEU ZABOVESTE DAR PLATESTE SI ASTEPT SI EU LINISTEA BINEMERITATA CE MI SE CUVINE.[/QUOTE] Depinde de ce plangi. Daca iti plangi de mila, nu e de la Dumnezeu. Cand iti plagi pacatele, atunci lacrimile sunt de la Dumnezeu. Dar, bunule crestin, oare tu nu ai gresit niciodata fata de cineva?!? Cum ti s-ar parea sa fii iertat, dar sa ti se tina minte toate cate ai facut? Cum ti-ar cadea sa ti se aduc aminte de o greseala iar si iar, desi ti-ai cerut iertare si regreti fapta? Toti suntem supusi greselii si toti trebuie sa iertam cu adevarat si pe deplin.Si pe tine trebuie sa te ierti, pentu ca nu poti ierta, si incriminezi la nesfarsit o persoana, care ti-a gresit. |
|
|||
|
|||
![]()
Anca ,nu este asa ,am o prietena foarte evlavioasa si linistita pe care o inseala sotul inca din tinerete.
Dar cel putin el nu recunoaste. Eu nu stiu cu ce a gresit femeia aceea ,chiar am intrebat-o daca are pe cineva din parinti sau bunici care sa fi gresit de a primit ea crucea asta. Isi duce crucea ,are 2 copiii foarte reusiti cu el ,sunt mari acum. |
|
||||
|
||||
![]()
Anita, eu nu as trai cu o persoana care ma inseala. Sincer, nu as mai avea puterea sa merg cu ea de mana, sa mananc impreuna cu ea, sa dorm langa ea... Asa ca imi pare ca uneori traim si orbeste, sub pretextul ca trebuie sa port aceasta cruce. Nu. Sunt altele de purtat. A fi de acord cu acceptarea unei astfel de situatii, inseamna sa-l incurajez pe cel de langa mine sa ramana, daca nu chiar sa adanceasca starea in care se afla. Ori asta nu e chemare spre viata.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sunt situatii cand un om nu se poate desparti pentru ca nu are bani ,nu are din ce trai. E foarte greu cu un singur salariu sa te descurci si sa cresti 2 copii. Pe de alta parte fetele ar trebui sa isi puna tatal la punct ,ca mi se pare fara rusine sa le vorbeasca pe fata despre amanta. Sau sa plece ,dar fara nici o pretentie si sa le ajute in continuare. |
|
|||
|
|||
![]()
Buncrestin, as vrea sa-ti spun ca sunt alaturi de tine si iti inteleg suferinta.
In numele celui , care ti-a gresit, iti spun, desi un barbat ar trebui sa spuna aceste cuvinte: "Iarta-ma, ca ti-am provocat aceasta durere, ca am gresit fata de tine, ca te-am tradat ca sotie si partener de viata! Iarta-ma!" Pana cand cel care a gresit nu regreta fapta, e cam greu sa-l ierti. Dar daca te autodepasesti si ajungi sa-l ierti, mare rasplata te asteapta, caci nu ai facut uz de liberul arbitru si iti ramane Dumnezeu dator tie. Daca poti face acest lucru, toate celelalte suparari iti vor parea fleacuri de acum inainte. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ce e iertarea? | Marta | Pocainta | 99 | 11.11.2014 16:02:37 |
Iertarea pacatelor ca urmare a milosteniei? | costel | Spiritualitatea ortodoxa | 27 | 05.03.2013 14:31:12 |
Pacatul si Iertarea | Mosh-Neagu | Pocainta | 26 | 28.01.2013 17:45:08 |
despre iertarea pacatelor | alinuu | Intrebari utilizatori | 23 | 06.07.2011 18:08:46 |
Iertarea de aproape contradictorie Matei 18 cu 15-17 | Radu32 | Despre Sfanta Scriptura | 23 | 06.08.2010 09:38:13 |
|