![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Chiar nu puteti sa va ignorati reciproc??? M-am cam saturat sa vad intepaturi in fiecare topic in care una din voi (ancah, ory sau mirelat) posteaza. Lasati balta ironiile, micile rautati si asa mai departe. Daca cu puteti sa va placeti, macar ignorati-va. |
|
|||
|
|||
![]()
Averea episcopului ii aparatine lui insusi? Cel putin pina acum (f. putini ani) legea mai era in vigoare si nu cred ca a avut cineva interes sa o schimbe!
Asta explica multe..... Iisus a spus sa arunce primul piatra cel fara pacate, este adevarat si El singurul nu a facut-o. Nu a facut-o fata de femeia adultera! Cind era vorba de fete bisericesti alese (farisei) nu statea de loc pe ginduri sa o faca! Oare de ce? Voi cei din Romania nu traiti sfisierea asta continua a ortodoxiei romanesti. Dar in occident sint preoti (si parohii) care nu se pot unii cu BOR pentru ca s-ar unii pe cei care ii criticau zi de zi la Europa Libera. Cei din "lumea libera" erau cei care faceau Liturghia la Radio, cei care luau pozitie in locul BOR (mute si inspaimintate), cei pe care noi astia mai batrini ii ascultam cu sfintenie si cu riscul de a fi prinsi, erau cei care luptau pentru un Pr. Calciu sau pt alti preoti inchisi. Eu am fost sincer neplacut surprins ca biserica din exil si cea din Romania nu s-au unit dupa cadera comunismului, dar cu fiecare Tudosie sau cum i-o mai fi chemind, incep sa inteleg de ce! Va tot cramponati de nejudecarea ierarhului, pe cine credeti ca intereseaza persoana respectiva, cine nu stie multe altele si tace ascunzind rusinea lor de altii? Voua sfintiilor de pe forum va este usor, voi cu stravedera voastra puteti alege neghina de griu, pe voi nu va sminteste nimeni, voi sinteti supravietuirea ortodoxismului! Dar pe linga voi mai sint oameni ca mine (si sint multi), care nu au atita cultura si intelegere teologica ca voi, oameni care se roaga zilnic, dupa canon, pentru ierarhi si apoi vad ca ierarhii sint... cum sint! Oameni care sint dispretuiti pentru ca fac parte dintr-o biserica atit de corupta! Ne place sa-i terfelim pe catolici, de exemplu, dar cind un episcop de la ei spune o prostie (spune nu face!!!) ei ajung sa cintareasca daca nu desfinteaza tot ordinul acelui cardinal ca sa salveze biserica catolica!!! Inainte sfintii fugeau de raspundera arhieriei, erau pusi cu forta acum ajung f. tineri si primesc cu bucurie! Sau ati vazut voi unul spunind ca nu-i vrednic si facind tot ce-i omeneste posibil sa nu fie pus episcop? Inainte se urmarea, in principal, lucrarea duhovniceasca iar restul nu conta, acum conteaza diplomele, doctoratele, construirea de edificii, prezenta la congrese, limbile straine....si lucrarea duhovniceasca ramine pe drum! Cunosc cazuri de calugari (de diferite grade) care au refuzat sa stea in minastire cerind camera de hotel! Iar voi va intrebati daca e bine sa ne spalam!!! ![]() Sa nu-mi spuneti ca oaia a ajuns mai vrednica ca pastorul! Sau ca pe oaia fara pastor sau cu un pastor avind alte ocupatii nu o maninca lupul! Nu pot sa va cred pentru ca am lucrat mult la oi si stiu ca nu-i asa! Ca STAPINUL o sa pedepseasca pe pastorul nevrednic este clar, dar turma acestui pastor o sa moara! Si daca moare nu mai aduce rod, nu mai inmulteste talantul! Si nici oaia care scapa prin padure nu mai aduce rod! Nu-ti trebuie teologie sa intelegi oieritul! |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
A plecat la Dumnezeu Arhiepiscopul Buzaului si Vrancei | maria-15 | Generalitati | 7 | 09.01.2013 14:38:47 |
Cum isi vinde cineva sufletul diavolului? | elom | Generalitati | 40 | 18.07.2012 13:10:38 |
Daca vinde cineva unele carti | sunsray | Stiri, actualitati, anunturi | 4 | 20.03.2012 22:34:34 |
IPS Teodosie | padrevicentiu | Generalitati | 1 | 12.09.2009 21:08:35 |
|