Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 23.02.2009, 18:20:52
cojocarux cojocarux is offline
Junior Member

Data înregistrării: 23.02.2009
Unhappy raspuns patinina 34

Atunci cand cineva iti face rau si nu il poti ierta inseamna ca il urasti !
Ura,dusmania si resentimentele produc in organism o stare toxica;aceasta stare provoaca boli cum ar fi:cancerul.Pe langa acest lucru ingrozitor o sa aiba si necazuri pentru ca bolile si necazurile vin din pacate,iar ura si dusmania sunt pacate deoarece nu face parte din iubirea pentru aproapele nostru pe care trebuie sa il iertam daca vrem sa ne ierte si Dumnezeu greselile noastre dupa cum spune rugaciunea ,,Tatal nostru..''
Ii recomand sa citeasca seminarul ''sa ne vindecam iertand'' de pe site-ul Maica Siluana.
Reply With Quote
Vechi 23.02.2009, 21:03:12
patinina34's Avatar
patinina34 patinina34 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.11.2008
Locație: peste oceane si peste mari
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru patinina34
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cojocarux Vezi mesajul
Atunci cand cineva iti face rau si nu il poti ierta inseamna ca il urasti !
Ura,dusmania si resentimentele produc in organism o stare toxica;aceasta stare provoaca boli cum ar fi:cancerul.Pe langa acest lucru ingrozitor o sa aiba si necazuri pentru ca bolile si necazurile vin din pacate,iar ura si dusmania sunt pacate deoarece nu face parte din iubirea pentru aproapele nostru pe care trebuie sa il iertam daca vrem sa ne ierte si Dumnezeu greselile noastre dupa cum spune rugaciunea ,,Tatal nostru..''
Ii recomand sa citeasca seminarul ''sa ne vindecam iertand'' de pe site-ul Maica Siluana.
Si totusi ea nu uraste, asta este, ea se indeprtaeza de persoana care i-a provocat raul si cam atit.Insa nu uraste, din fericire.
Vechi 23.02.2009, 21:47:31
georgeval's Avatar
georgeval georgeval is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.09.2007
Locație: Valenii de Munte
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de patinina34 Vezi mesajul
Si totusi ea nu uraste, asta este, ea se indeprtaeza de persoana care i-a provocat raul si cam atit.Insa nu uraste, din fericire.
Este o stare de incertitudine, ambiguitate - nu uraste, nu iarta- sunt putini cei care nu ajung la ura insa sunt lipsiti de iertare. Mi se pare ceva sinonim cu "te iert dar nu te uit" - o ambiguitate si- n cazul acesta- iertarea sterge, spala, vindeca. Toti avem in minte cuvintele iarta si vei fi iertat, dar practic??
Cred ca ar trebui sa lamureasca aceasta stare de incertitudine, ura si lipsa iertarii sunt disctincte, dar parca sunt surori.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Se poate ierta un astfel de pacat ? marianmarian Generalitati 22 05.10.2013 09:45:59
Ajutor. Mama se opune casatoriei. Nu poate ierta trecutul sotului meu ioanacluj Nunta 270 27.02.2013 10:12:37
Despre multul rau pe care l-am facut cu unele postari ale mele aci mihailt Generalitati 2 05.01.2010 18:17:06