Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 27.01.2009, 23:07:20
C.tin C.tin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.10.2008
Implicit Un studiu handicapato-generalizant...

Nu reiese nimic din el! O confuzie totala....
Oamenii "religiosi" nu se pun in aceeasi oala, fiindca nu toti isi duc "crucea" la fel!

Modul ortodox de traire, e trairea autentica dovedita in timp de Sfintii Parinti ! Fara Crucea rabdata cu bunavoire, nu se ajunge la adevarata fericire, la PACEA DESAVARSITA, la spiritualitatea autentica ! Si daca nu s-a trecut prin Cruce, atunci e cu siguranta vorba doar de fericirea de sub buric...
Reply With Quote
Vechi 27.01.2009, 23:24:18
silverstar's Avatar
silverstar silverstar is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.04.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de C.tin Vezi mesajul
Nu reiese nimic din el! O confuzie totala....
Oamenii "religiosi" nu se pun in aceeasi oala, fiindca nu toti isi duc "crucea" la fel!

Modul ortodox de traire, e trairea autentica dovedita in timp de Sfintii Parinti ! Fara Crucea rabdata cu bunavoire, nu se ajunge la adevarata fericire, la PACEA DESAVARSITA, la spiritualitatea autentica ! Si daca nu s-a trecut prin Cruce, atunci e cu siguranta vorba doar de fericirea de sub buric...
[COLOR=green]Cele scrise de tine sunt valabile, aplicabile dooar maicutelor si calugarilor care vietuiesc la manastiri. In viata laica asa ceva nu este posibil si, oricat s-ar stradui cineva sa ma convinga, n-o sa cred ca traieste ca un ascet pentru ca viata, lumea e plina de tot felul de tentatii. Lumea isi are legile ei... Călugării și măicutile legile lor...[/COLOR]
[COLOR=green][/COLOR]
[COLOR=green]Nu mai incerca sa convingi ca rata.mpunge ca oricum, nu te crede nimeni... [/COLOR]
Vechi 27.01.2009, 23:36:52
MarinaAlca's Avatar
MarinaAlca MarinaAlca is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.07.2008
Locație: The Land from Down Under
Religia: Ortodox
Implicit

Cea mai buna prietena a mea de acum cativa ani (mama mea spirituala)...impeuna cu care am batatorit caile bisericilor si manastirilor, in cautarea Lui, impreuna cu care am trait multe bucurii spirituale dar si scarbe si nevointe... aceasta persoana a ajuns sa traiasca, in lume fiind,o viata de ascet.Relatia noastra s-a distrus, a devenit intoleranta, exagerata, dura in grai cu cei din jur, absolut respingatoare fata de cei mai putin induhovniciti... multa lume se plange de comportamentul sau.
Asa incat, sa imi fie cu iertare, daca asta presupune a fi "credincios" atunci mai bine..........
Reply With Quote
Vechi 27.01.2009, 23:50:36
silverstar's Avatar
silverstar silverstar is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.04.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de MarinaAlca Vezi mesajul
Cea mai buna prietena a mea de acum cativa ani (mama mea spirituala)...impeuna cu care am batatorit caile bisericilor si manastirilor, in cautarea Lui, impreuna cu care am trait multe bucurii spirituale dar si scarbe si nevointe... aceasta persoana a ajuns sa traiasca, in lume fiind,o viata de ascet.Relatia noastra s-a distrus, a devenit intoleranta, exagerata, dura in grai cu cei din jur, absolut respingatoare fata de cei mai putin induhovniciti... multa lume se plange de comportamentul sau.
Asa incat, sa imi fie cu iertare, daca asta presupune a fi "credincios" atunci mai bine..........
[COLOR=green]Societatea, comunitatea in care traiesti, chiar si familia marginalizeaza si, uneori chiar si elimina persoanele care se abat de la legile omenesti. [/COLOR]
[COLOR=green]Asa cum cred ca se intampla in manastiri cand cineva care a facut huramant de credinta si ascultare, se abate de la legile extrem de rigide ale vietii manastiresti.[/COLOR]
Vechi 27.01.2009, 23:55:03
MarinaAlca's Avatar
MarinaAlca MarinaAlca is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.07.2008
Locație: The Land from Down Under
Religia: Ortodox
Implicit

Ma intristeaza tare mult aceasta intamplare din viata mea... acesata fiinta a ramsa in inima mea inca o pretuiesc si incerc sa ii inteleg comportamentul.Insa am asa o durere in suflet!!!!!!(cand ma gandesc la ea)
Reply With Quote
Vechi 27.01.2009, 23:56:16
dorinastoica14
Guest

Implicit

Poti fi fericit si in lumea ta daca nu esti gol pe dinauntru.
Reply With Quote
Vechi 28.01.2009, 00:07:47
C.tin C.tin is offline
Senior Member

Implicit

Citat:

Ceea ce ai relatat mai sus este un exemplu clar de DERAIERE de la Calea cea Buna si nu de dovada de credinciosie...
Reply With Quote
Vechi 28.01.2009, 00:19:44
dorinastoica14
Guest

Implicit

Calea spre desavarsire este una singura dar sunt putini oaneni chiar credinciosi care inteleg ca a merge pe cale, inseamna SUFERINTA iar cunuma pe care a purtat-o Iisus in lume a fost o cununa de spini .
Pare nefiresc sa ramai credincios in conditiile in care esti prigonit,alungat,parasit de cei cu care erai prieten la pacate si la placeri.
Si totusi...poti fi fericit !
Reply With Quote
Vechi 28.01.2009, 00:20:29
Anca-Miha
Guest

Implicit

Citat:
Citat:
În prealabil postat de C.tin Vezi mesajul
Ceea ce ai relatat mai sus este un exemplu clar de DERAIERE de la Calea cea Buna si nu de dovada de credinciosie...
Frate Constantin, nu trebuie sa fie neaparat un exemplu de deraiere, ci o etapa initiala, in care cel credincios nu poate decat sa respecte cele cerute de Dumnezeu si incearca, din nestiinta, sa impuna si altora acelasi lucru. Rabdarea, mai ales fata de altii, se dezvolta pe masura ce cresc incercarile; nu vine dintr-odata.
Dar sigur, daca nu isi schimba nici dupa aceea atitudinea intr-una mai plina de dragoste, nu e bine. Se vede clar aici rolul duhovnicului.
Reply With Quote
Vechi 28.01.2009, 00:02:08
C.tin C.tin is offline
Senior Member

Implicit

Da, am sesizat ca d-ta te referi la "fericirea/placerea lumeasca" , la calea cea larga si alunecoasa spre fundul iadului, pe cand eu iti vorbeam de CALEA cea STRAMTA! Calea lui Hristos!

Trairea intru Hristos, adica ORTODXIA, este atat pentru monahi, cat si pentru mireni. Este pentru toti cei care nadajdueisc la mantuire! Ca sa ajungi la Fericirea cea Adevarta noi stim ca mai intai tebuie sa treci prin despatimire. Despatimirea, desprinderea de lumesc e in mare parte suferinta, necazuri, boli, pe care indiferent ca esti monah sau mirean, le rabzi pe cat posibil fara cartire, daca bunavoiere e prea mult spus.
Si-n final ce atata tam-tam cu fericirea in lumea asta! E f posibil sa incepi a gusta inca din lume Fericirea cea autentica, insa noi crestininii ortodocsi mai stim ca Adevarata Fericire este de abia Dincolo... pt cine s-a invrednicit s-o primeasca...

Si in final daca d-ta ai ales sa mergi pe calea cea larga, e problema d-tale, insa nu ne aburi aici cu reclama iadului, ca pute a iad...
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Fericiti cei curati cu inima Adrianna Despre Sfanta Scriptura 17 22.10.2012 21:45:51
Fericiti cei saraci cu duhul! patinina34 Generalitati 31 27.04.2012 01:00:27
Fericiti cei ce plang... 14carol06 Generalitati 10 03.08.2010 10:22:29
exista crestini contemporani fericiti? florinna01 Generalitati 33 04.05.2010 16:09:12
fericiti mucenici marria Generalitati 0 08.03.2008 11:33:00