![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Nu reiese nimic din el! O confuzie totala....
Oamenii "religiosi" nu se pun in aceeasi oala, fiindca nu toti isi duc "crucea" la fel! Modul ortodox de traire, e trairea autentica dovedita in timp de Sfintii Parinti ! Fara Crucea rabdata cu bunavoire, nu se ajunge la adevarata fericire, la PACEA DESAVARSITA, la spiritualitatea autentica ! Si daca nu s-a trecut prin Cruce, atunci e cu siguranta vorba doar de fericirea de sub buric... |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
[COLOR=green][/COLOR] [COLOR=green]Nu mai incerca sa convingi ca rata.mpunge ca oricum, nu te crede nimeni... [/COLOR]
|
||||
|
||||
![]()
Cea mai buna prietena a mea de acum cativa ani (mama mea spirituala)...impeuna cu care am batatorit caile bisericilor si manastirilor, in cautarea Lui, impreuna cu care am trait multe bucurii spirituale dar si scarbe si nevointe... aceasta persoana a ajuns sa traiasca, in lume fiind,o viata de ascet.Relatia noastra s-a distrus, a devenit intoleranta, exagerata, dura in grai cu cei din jur, absolut respingatoare fata de cei mai putin induhovniciti... multa lume se plange de comportamentul sau.
![]() Asa incat, sa imi fie cu iertare, daca asta presupune a fi "credincios" atunci mai bine.......... |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
[COLOR=green]Asa cum cred ca se intampla in manastiri cand cineva care a facut huramant de credinta si ascultare, se abate de la legile extrem de rigide ale vietii manastiresti.[/COLOR]
|
||||
|
||||
![]()
Ma intristeaza tare mult aceasta intamplare din viata mea... acesata fiinta a ramsa in inima mea inca o pretuiesc si incerc sa ii inteleg comportamentul.Insa am asa o durere in suflet!!!!!!(cand ma gandesc la ea)
|
|
|||
|
|||
![]()
Poti fi fericit si in lumea ta daca nu esti gol pe dinauntru.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ceea ce ai relatat mai sus este un exemplu clar de DERAIERE de la Calea cea Buna si nu de dovada de credinciosie... |
|
|||
|
|||
![]()
Calea spre desavarsire este una singura dar sunt putini oaneni chiar credinciosi care inteleg ca a merge pe cale, inseamna SUFERINTA iar cunuma pe care a purtat-o Iisus in lume a fost o cununa de spini .
Pare nefiresc sa ramai credincios in conditiile in care esti prigonit,alungat,parasit de cei cu care erai prieten la pacate si la placeri. Si totusi...poti fi fericit ! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Dar sigur, daca nu isi schimba nici dupa aceea atitudinea intr-una mai plina de dragoste, nu e bine. Se vede clar aici rolul duhovnicului. |
|
|||
|
|||
![]()
Da, am sesizat ca d-ta te referi la "fericirea/placerea lumeasca" , la calea cea larga si alunecoasa spre fundul iadului, pe cand eu iti vorbeam de CALEA cea STRAMTA! Calea lui Hristos!
Trairea intru Hristos, adica ORTODXIA, este atat pentru monahi, cat si pentru mireni. Este pentru toti cei care nadajdueisc la mantuire! Ca sa ajungi la Fericirea cea Adevarta noi stim ca mai intai tebuie sa treci prin despatimire. Despatimirea, desprinderea de lumesc e in mare parte suferinta, necazuri, boli, pe care indiferent ca esti monah sau mirean, le rabzi pe cat posibil fara cartire, daca bunavoiere e prea mult spus. Si-n final ce atata tam-tam cu fericirea in lumea asta! E f posibil sa incepi a gusta inca din lume Fericirea cea autentica, insa noi crestininii ortodocsi mai stim ca Adevarata Fericire este de abia Dincolo... pt cine s-a invrednicit s-o primeasca... Si in final daca d-ta ai ales sa mergi pe calea cea larga, e problema d-tale, insa nu ne aburi aici cu reclama iadului, ca pute a iad... |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Fericiti cei curati cu inima | Adrianna | Despre Sfanta Scriptura | 17 | 22.10.2012 21:45:51 |
Fericiti cei saraci cu duhul! | patinina34 | Generalitati | 31 | 27.04.2012 01:00:27 |
Fericiti cei ce plang... | 14carol06 | Generalitati | 10 | 03.08.2010 10:22:29 |
exista crestini contemporani fericiti? | florinna01 | Generalitati | 33 | 04.05.2010 16:09:12 |
fericiti mucenici | marria | Generalitati | 0 | 08.03.2008 11:33:00 |
|