![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sa stii ca sunt destui oameni, care au zis: "Doamne, DACA EXISTI, ajuta-ma!" si au primit ajutor. Sunt oameni, care ajunsi la capatul puterilor, din cauza conditiilor subumane din inchisori si vrand sa-si puna capat zilelor, au strigat dupa Maica Domnului, aceasta li s-a aratat in celula ajutandu-i prin dragostea divina pe care le-a aratat-o. Exemplele sunt multe in acest sens; totul e sa accepti, caci Dumnezeu nu da buzna, asa cum face diavolul. Dumnezeu nu vrea sa cucereasca cetatea inimii noastre, ci vrea sa Il primim de bunavoie si nesiliti de nimeni. Diavolul, in schimb, insista, insista, insista pana cand stresati si obositi, cedam. Un singur lucru nu se poate: ca altcineva sa Il caute pe Dumnezeu pentru tine. Nu-ti fie frica sa Il cauti; cheama-L! Nu-ti fie frica! |
|
|||
|
|||
![]()
Uau, ma declar uimit. In acel text probabil ca exista cel putin 90% din literele alfabetului apartinand limbii in care este scris (nu cunosc limbi semitice, dar pare ebraica veche), daca ne uitam la numarul de cuvinte si litere.
Cu 90% din literele unui alfabet poti sa creeze sute de mii de cuvinte, poate milioane. E de ajuns sa tragi linii verticale, orizontale, diagonale si oblice prin text si apoi sa citesti pe fiecare in ambele sensuri. Te asigur ca e ca la cuvinte incrucisate, la un moment dat e imposibil sa nu gasesti o puzderie de cuvinte. Si daca inca mai crezi ca posibilitatea ca cele cateva cuvinte subliniate sa apara in text este in continuare foarte mica, poate ar trebui sa arunci o privire asupra cunoscutului "paradox" al zilei de nastere, care suna asa: Care sunt sansele ca intr-un grup de 23 de oameni alesi aleator doi din acestia sa aiba exact aceeasi zi de nastere? Raspuns: peste 50%, demonstrat probabilistic si statistic. Asta chiar daca sunt 365 de zile intr-un an. Foarte greu de crezut, dar adevarat. Gasesti aici calculul matematic. Si in exemplul asta avem doar un numar redus de probabilitati. Gandeste-te la cate litere are alfabetul limbii in care e scris textul, la cate cuvinte are limba respectiva, la cate cuvinte, litere, coloane si randuri sunt intr-o pagina din manuscrisul respectiv, in cate sensuri poate fi citit si asa mai departe. Deja sansele ca sa gasesti o multime data de cuvinte cresc exponential pe masura ce adaugi cate un criteriu. Cu un program simplu se poate analiza intregul text pentru a se gasi anumite cuvinte, cum ar fi cele din poza, pe niste coordonate date (sensurile si directiile de citire) apoi se filtreaza rezultatele cautarii pentru a fi afisat doar textul unde acele cuvinte apar cat mai aproape unul de celalalt. Si daca n-ai noroc, inlocuiesti "terorist" cu "bomba" si tot asa pana cand la un moment dat vei gasi cuvintele pe care le vrei apropiate unul de celalalt. Cand din start iti creste sansele de a gasi ce cauti la peste 80-90%, e de mirare rezultatul? Apoi poti sa clamezi si tu ca ai descoperit un "cod secret", la fel cum si eu pot sa fac acelasi lucru si sa sustin apoi ca Rebreanu a introduc un cod secret in Rascoala. Cu dovezi, domnule :) Deci gasirea acelor cuvinte nu este o coincidenta, mai mult decat este gasirea cuvintelor Ana, are simere. Sau orice altceva doresti. Inca o data, stiu ca e placut sa ne gandim ca marile opere si scrieri ale omenirii ar ascunde coduri secrete, ar fi un scenariu de film de succes. De fapt, deja s-a facut unul, Codul lui Da Vinci si a avut succes pentru ca multa lume iubeste "misterele" astea. Altii se laudau cu mult inainte de cartea lui Dan Brown ca au gasit mesaje ascunse sub panzele unui mare pictor renascentist - legenda aparuta din cauza faptului ca autorul chiar avea de obicei sa se semneze in interiorul panzei duble - iar de aici pana la conspiratie n-a mai fost decat un pas. Asa ca, daraga alexandra28again, revino cu picioarele pe pamant si lasa prostiile, ca-ti bati capul de pomana cu ele. Atata timp cat vrei sa vezi o anumita forma in zatul de cafea, o s-o vezi la un moment dat. O multime infinita de cimpanzei care bat fiecare aleator in cate o tastatura vor reusi la un moment dat sa scrie impreuna un sistem de operare, daca li se acorda timpul necesar (poate fi chiar milioane de ani, dar oricat ar fi e o perioada finita). In cazul descris de tine, computerul folosit de asa-zisii cercetatori doar le-a grabit descoperirea pe care ei vroiau s-o descopere. |
|
|||
|
|||
![]()
Scrabble, aceasta descoperire este facuta de un mare matematician care inainte sa faca publica descoperirea sa,a analizat toate probabilitatile,a facut acelasi experiment si pe multe alte texte..si ghici ce..probabilitatea ca acele cuvinte sa apara una langa alta este de 1 la 1 milion iar rezultatul pe celelalte texte nu este acelasi.
daca vrei,poti vedea aici mai multe: http://www.youtube.com/watch?v=Lk3VgQgxiqE
[COLOR=#1f5e83][/COLOR] |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In ambele situatii e clar ca nu mai are rost sa te combat, pentru ca mi-as raci gura de pomana. Macar am incercat. Multa sanatate. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
dar dumneata ai incercat sa spulberi ceva asha ca un mit... sincer sa fiu, n-am intzeles deloc despre ce este vorba? ca Romania este in planul diabolic al unora ca s-o distruga? poi asta se shtie de mii de ani... deci nu e nici un secret, ca doar toate imperiile au vrut sa shi-o adauge printre vistieriile lor deci despre ce este vorba? ca n-am priceput iar interpretarile papistasheshti sau protestante sau jidoveshti nu ma intereseaza... nici ca a pupat papa pamantul acesta de o mie de ori... tot nimic nu face atat timp cat... |
|
|||
|
|||
![]()
vsovi, nu trebuie sa fii matematician ca sa ai cat de cat idee despre cum sta treaba cu probabilitatile. Dumneata spui ca "nu cunosc teoriile matematice si ce se poate face pe calculator ca sa descifrez coduri deci e plauzibil sa fie o codificare..." Daca eu cunosc sau nu anumite teorii matematice, e irelevant, daca ar fi existat ceva codificat acolo ar fi existat independent de ce teorii matematice stiu sau nu stiu eu. Cunostintele mele de matematica n-ar fi influentat cu nimic existenta sau inexistenta codului. Asadar acel "deci" nu-si are locul acolo.
In al doilea rand un cod este apanajul criptografiei, ea este stiinta care se ocupa cu codificarea informatiei intr-o forma care sa fie de nerecunoscut pentru oricine mai putin pentru destinatar. Ceea ce ne-a fost prezentat aici, anume mesaje ascunse la vedere, in textul unei carti, apartine de alta stiinta, anume steganografia. Deci aici nu avem de aface cu nici un cod, pentru ca nu e nici un lacat de spart, nici o cheie de gasit. Este steganografie pura, adica cautarea unor informatii ascunse la vedere. Insasi faptul ca vorbiti despre un cod arata cat de mult v-ati documentat asupra subiectului inainte sa-mi spuneti cu seninatate ca nu stiu. In al treilea rand as fi preferat sa combateti direct rationamentul meu logic de mai sus, cel cu probabilitatile si combinatorica, decat sa-mi spuneti fara respect ca nu stiu. Daca nu stiu, inseamna ca dumneata stii mai bine ca mine, din moment ce-ti permiti sa-mi spui ca n-am dreptate, asa ca te-as ruga frumos sa ma luminezi si pe mine. Cu argumente, te rog. Cat despre discutia cu alexandra28again, am incheiat-o pentru ca dumneaei a venit cu un argument pe care deja i-l demontasem in postarea precedenta, fie pentru ca n-a citit ce-am scris, fie din rea vointa. |
|
|||
|
|||
![]()
The Bible Code este o carte scrisa in 1997 de asa-zisul om de stiinta Michael Drosnin. Cartea a starnit nenumarate controverse legate de veridicitatea informatiilor oferite. A prezis, printre altele, venirea Apocalipsei in 2006. Autorul sustine ca viata pe pamant este opera extraterestrilor si ca acestia au lasat in cartile sfinte ale omenirii acest impropriu denumit "cod" cu preziceri despre viitor. Si nu spun eu asta, spune Wikipedia, cu referinte! Dati click pe linkuri ca sa nu spuneti ca fabulez!
Draga, alexandra28again, acum ti se mai pare in toate facultatile mintale matematicianul tau favorit? Ti se mai pare doritor de adevar si crestinatate? Sau poate e doar un sarlatan ce profita de pe urma celor care cred orice, dovada miile de volume pe care le-a vandut cartea. In acelasi timp ca sa te faci complet de ras ai dat un link catre un filmulet de pe YouTube. N-am putut pana la urma sa ma abtin si am intrat sa vad despre ce este vorba. Titlul filmului este "Michael Shermer Decodes the Bible Code". Michael Shermer este un fost crestin fundamentalist american, actualmente unul din marii sceptici americani in viata, istoric al stiintelor, fondator al Societatii Americane a Scepticilor. Acest om se ocupa zi de zi cu demontarea diverselor mituri si superstitii - daca nu stiti, un sceptic este o persoana non-religioasa, pentru care ritualurile si religiile lumii sunt tot superstitii. Ei bine, in acest filmulet, Michael Shermer face ce alexandra28again nu are de unde sa stie, pentru ca nici macar nu s-a uitat la el: demonteaza Codul Bibliei ca fiind o forma ordinara de numerologie, demonstreaza ca este o superstitie fara nici un fel de baza. Ai dat-o-n bara rau, domnisoara. Data viitoare cand mai intri intr-o disputa cu cineva sa te documentezi inainte. Si spun ce-am spus si acum cateva mesaje: INDOITI-VA, INDOITI-VA, INDOITI-VA! Fiti atei cand vine vorba de orice religie sau superstitie in afara crestin ortodoxiei. Nu va luati dupa toate balivernele din presa si nu sustineti idei fara o minima documentare! Nu exista numerologie, astrologie si coduri secrete! Exista doar mintea oamenilor care e nemultumita de traiul si viata actuala si cauta scapare in bratele sarlatanilor! De ce oameni buni va atrag porcariile astea? Probabil nici la biserica nu prea va duceti, pentru ca Biserica, asa antipatica cum imi este, va spune sa va confruntati cu problemele, nu sa le cautati desarte rezolvari in pseudostiinte efemere si mincinoase!! |
|
|||
|
|||
![]()
scrabble,nu ai adus nici un contra-argument si nu vad cum ai putea face atata timp cat noi nu avem acces la acel program sau la Biblia in ebraica(pe care s-o si intelegem).
"Cod"-asa a fost denumit,nu inseamna ca a fost ceva secret,insa s-a putut descoperi decat cu ajutorul computerului,pentru ca este mult prea greu pentru mintea omeneasca. Tu din start ai spus un Nu hotorat,de parca ai cunoaste problema. Eu cred in ceea ce spune acel matematician,si deja foarte multi amatori care cunosc ebraica si au acel program,au inceput sa caute tot felul de evenimente,dar ma intreb daca intr-adevar aceasta descoperire este de la Dumnezeu sau de la altcineva.Nu imi pun problema unui fals.Ci decat daca este de la Dumnezeu
|
|||
|
|||
![]()
ei bine scrabble,nu eu am dat-o in bara ,ci cred ca altcineva.Caci tu imi vorbesti de o carte,pe care o am si pe care am citit-o iar eu iti vorbesc de un cod descoperit de un matematician pe care il cheama Eliyahu Rips.
Eliyahu Rips a descoperit codul iar Michael Drosnin s-a umplut de bani de pe urma lui,prin scrierea unor carti numite "Codul Bibliei" Deci vorbesti fara ca macar sa intelegi despre ce si cine vorbesc.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
domnule om de shtiintza ma iarta ca te-am facut sa te oftici in asemenea masura incat fiind cavaler eshti gata sa-mi arunci manushea.... poi domnule: am scris asha: "dumneata nu cunoshti teoriile matematice shi ce se poate face pe calculator ca sa descifrezi coduri... deci e plauzibil sa fie o codificare... shi a fost dibuita.... o fi cazut ceva dosare ale mosadului in miinile cui nu trebuie..." shi care e sensul literei? este vorba ca se poate face orishice cu matematica shi calculatorul ca sa gaseshti mesaje shi texte dupa anumite criterii, deci asta am vrut sa zic, fiindca dumneata ca nu e posibil sa ceva mai sus, caci vedeai nishte linii trase shi o combinatorie ieftina ca la scrabble sau cum e jocul ala cu litere, deci spuneai ca e minciuna ori gaselnitza..., iar eu nu am zis ca dumneata nu te pricepi, ca eshti neshtiutor, ci ca " nu shtii dumneata cate se pot face shi cerceta" adica nu shtim noi ce sofisticarii sunt prin lume cu cre se cauta shi se gaseshte shi ce ai mancat acu o saptamana... astfel ca inclinam sa-i dau dreptate la alexandra chiar daca ce au gasit ei prin scrierile alea or fi de prin dosarele mosadului. foarte bine ca mi-ai explicat ca marturisesc cu durere ca nu shtiam de atatea shtiintze exacte shi atatea lucruri shtiintzifice shi ramuri ale cercetarii... uitand cu totzii Cine este Cunoashterea, cum spunea sf Antonie cel mare cand discuta cu oamenii de shtiintza ai vremii, care filosofau shi spuneau din shtiintzele fara de rost ale vremii, mirandu-se cum se poate ca un simplu monah ca el sa aiba Cunoashterea Insashi pe care ei n-o aveau. (nu e vorba ca ash fi la masura Marelui Antonie ori la vre-o masura, sunt mic, adica un nimic, ori ceva shi mai mic.) dumneata cand ai scos in evidentza acel deci ai citit fraza fara contzinut, shi astfel ai incercat o demonstratzie neglijenta fiindca te-ai simtzit jignit, dar n-am avut nici un interes sa te jignesc sau sa nu-tzi dau dreptate cand ai... dar atunci nu aveai ca spuneai in mod evident ca nu se poate shi e o aberatzie ce a citit cineshtie de unde Alexandra, iar eu doar am zis ca e posibil cu tehnica actulala, dar shi fara tehnica e posibil ca mintea omului e capabila de orice, din pacate, deci acel deci, nu a fost folosit in logica pe care ai combatut-o dumneata ca te-ai ofiscat din greshala mea pentru care imi cer iertare, ci acel deci era ca fiind totushi posibil, nu-i exclus sa se fi scris shi alambicat ceva mesaj ... ascuns... in stilul agenturilor... deci ma iarta daca te-am jignit din nou, ca mi se intampla mereu shi nu simt mai nimic... deci nu eshti dumneata de vina ca eu sunt prost shi ma cred ca n-ash fi. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Slava maicii domnului | patricia2006 | Generalitati | 6 | 05.07.2012 16:21:19 |
Romania,gradina Maicii Domnului | modele | Generalitati | 40 | 03.12.2009 16:36:00 |
Brîul Maicii Domnului adus in Romania | Iustin32 | Generalitati | 0 | 16.05.2008 11:01:12 |
Braul Maicii Domnului in Romania | Christiana | Stiri, actualitati, anunturi | 3 | 08.05.2008 10:32:52 |
Acatistul MAICII DOMNULUI | cristiboss56 | Rugaciuni | 6 | 08.12.2007 05:04:38 |
|