![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Scrabble, aceasta descoperire este facuta de un mare matematician care inainte sa faca publica descoperirea sa,a analizat toate probabilitatile,a facut acelasi experiment si pe multe alte texte..si ghici ce..probabilitatea ca acele cuvinte sa apara una langa alta este de 1 la 1 milion iar rezultatul pe celelalte texte nu este acelasi.
daca vrei,poti vedea aici mai multe: http://www.youtube.com/watch?v=Lk3VgQgxiqE
[COLOR=#1f5e83][/COLOR] |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In ambele situatii e clar ca nu mai are rost sa te combat, pentru ca mi-as raci gura de pomana. Macar am incercat. Multa sanatate. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
dar dumneata ai incercat sa spulberi ceva asha ca un mit... sincer sa fiu, n-am intzeles deloc despre ce este vorba? ca Romania este in planul diabolic al unora ca s-o distruga? poi asta se shtie de mii de ani... deci nu e nici un secret, ca doar toate imperiile au vrut sa shi-o adauge printre vistieriile lor deci despre ce este vorba? ca n-am priceput iar interpretarile papistasheshti sau protestante sau jidoveshti nu ma intereseaza... nici ca a pupat papa pamantul acesta de o mie de ori... tot nimic nu face atat timp cat... |
|
|||
|
|||
![]()
vsovi, nu trebuie sa fii matematician ca sa ai cat de cat idee despre cum sta treaba cu probabilitatile. Dumneata spui ca "nu cunosc teoriile matematice si ce se poate face pe calculator ca sa descifrez coduri deci e plauzibil sa fie o codificare..." Daca eu cunosc sau nu anumite teorii matematice, e irelevant, daca ar fi existat ceva codificat acolo ar fi existat independent de ce teorii matematice stiu sau nu stiu eu. Cunostintele mele de matematica n-ar fi influentat cu nimic existenta sau inexistenta codului. Asadar acel "deci" nu-si are locul acolo.
In al doilea rand un cod este apanajul criptografiei, ea este stiinta care se ocupa cu codificarea informatiei intr-o forma care sa fie de nerecunoscut pentru oricine mai putin pentru destinatar. Ceea ce ne-a fost prezentat aici, anume mesaje ascunse la vedere, in textul unei carti, apartine de alta stiinta, anume steganografia. Deci aici nu avem de aface cu nici un cod, pentru ca nu e nici un lacat de spart, nici o cheie de gasit. Este steganografie pura, adica cautarea unor informatii ascunse la vedere. Insasi faptul ca vorbiti despre un cod arata cat de mult v-ati documentat asupra subiectului inainte sa-mi spuneti cu seninatate ca nu stiu. In al treilea rand as fi preferat sa combateti direct rationamentul meu logic de mai sus, cel cu probabilitatile si combinatorica, decat sa-mi spuneti fara respect ca nu stiu. Daca nu stiu, inseamna ca dumneata stii mai bine ca mine, din moment ce-ti permiti sa-mi spui ca n-am dreptate, asa ca te-as ruga frumos sa ma luminezi si pe mine. Cu argumente, te rog. Cat despre discutia cu alexandra28again, am incheiat-o pentru ca dumneaei a venit cu un argument pe care deja i-l demontasem in postarea precedenta, fie pentru ca n-a citit ce-am scris, fie din rea vointa. |
|
|||
|
|||
![]()
The Bible Code este o carte scrisa in 1997 de asa-zisul om de stiinta Michael Drosnin. Cartea a starnit nenumarate controverse legate de veridicitatea informatiilor oferite. A prezis, printre altele, venirea Apocalipsei in 2006. Autorul sustine ca viata pe pamant este opera extraterestrilor si ca acestia au lasat in cartile sfinte ale omenirii acest impropriu denumit "cod" cu preziceri despre viitor. Si nu spun eu asta, spune Wikipedia, cu referinte! Dati click pe linkuri ca sa nu spuneti ca fabulez!
Draga, alexandra28again, acum ti se mai pare in toate facultatile mintale matematicianul tau favorit? Ti se mai pare doritor de adevar si crestinatate? Sau poate e doar un sarlatan ce profita de pe urma celor care cred orice, dovada miile de volume pe care le-a vandut cartea. In acelasi timp ca sa te faci complet de ras ai dat un link catre un filmulet de pe YouTube. N-am putut pana la urma sa ma abtin si am intrat sa vad despre ce este vorba. Titlul filmului este "Michael Shermer Decodes the Bible Code". Michael Shermer este un fost crestin fundamentalist american, actualmente unul din marii sceptici americani in viata, istoric al stiintelor, fondator al Societatii Americane a Scepticilor. Acest om se ocupa zi de zi cu demontarea diverselor mituri si superstitii - daca nu stiti, un sceptic este o persoana non-religioasa, pentru care ritualurile si religiile lumii sunt tot superstitii. Ei bine, in acest filmulet, Michael Shermer face ce alexandra28again nu are de unde sa stie, pentru ca nici macar nu s-a uitat la el: demonteaza Codul Bibliei ca fiind o forma ordinara de numerologie, demonstreaza ca este o superstitie fara nici un fel de baza. Ai dat-o-n bara rau, domnisoara. Data viitoare cand mai intri intr-o disputa cu cineva sa te documentezi inainte. Si spun ce-am spus si acum cateva mesaje: INDOITI-VA, INDOITI-VA, INDOITI-VA! Fiti atei cand vine vorba de orice religie sau superstitie in afara crestin ortodoxiei. Nu va luati dupa toate balivernele din presa si nu sustineti idei fara o minima documentare! Nu exista numerologie, astrologie si coduri secrete! Exista doar mintea oamenilor care e nemultumita de traiul si viata actuala si cauta scapare in bratele sarlatanilor! De ce oameni buni va atrag porcariile astea? Probabil nici la biserica nu prea va duceti, pentru ca Biserica, asa antipatica cum imi este, va spune sa va confruntati cu problemele, nu sa le cautati desarte rezolvari in pseudostiinte efemere si mincinoase!! |
|
|||
|
|||
![]()
scrabble,nu ai adus nici un contra-argument si nu vad cum ai putea face atata timp cat noi nu avem acces la acel program sau la Biblia in ebraica(pe care s-o si intelegem).
"Cod"-asa a fost denumit,nu inseamna ca a fost ceva secret,insa s-a putut descoperi decat cu ajutorul computerului,pentru ca este mult prea greu pentru mintea omeneasca. Tu din start ai spus un Nu hotorat,de parca ai cunoaste problema. Eu cred in ceea ce spune acel matematician,si deja foarte multi amatori care cunosc ebraica si au acel program,au inceput sa caute tot felul de evenimente,dar ma intreb daca intr-adevar aceasta descoperire este de la Dumnezeu sau de la altcineva.Nu imi pun problema unui fals.Ci decat daca este de la Dumnezeu
|
|||
|
|||
![]()
ei bine scrabble,nu eu am dat-o in bara ,ci cred ca altcineva.Caci tu imi vorbesti de o carte,pe care o am si pe care am citit-o iar eu iti vorbesc de un cod descoperit de un matematician pe care il cheama Eliyahu Rips.
Eliyahu Rips a descoperit codul iar Michael Drosnin s-a umplut de bani de pe urma lui,prin scrierea unor carti numite "Codul Bibliei" Deci vorbesti fara ca macar sa intelegi despre ce si cine vorbesc.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
domnule om de shtiintza ma iarta ca te-am facut sa te oftici in asemenea masura incat fiind cavaler eshti gata sa-mi arunci manushea.... poi domnule: am scris asha: "dumneata nu cunoshti teoriile matematice shi ce se poate face pe calculator ca sa descifrezi coduri... deci e plauzibil sa fie o codificare... shi a fost dibuita.... o fi cazut ceva dosare ale mosadului in miinile cui nu trebuie..." shi care e sensul literei? este vorba ca se poate face orishice cu matematica shi calculatorul ca sa gaseshti mesaje shi texte dupa anumite criterii, deci asta am vrut sa zic, fiindca dumneata ca nu e posibil sa ceva mai sus, caci vedeai nishte linii trase shi o combinatorie ieftina ca la scrabble sau cum e jocul ala cu litere, deci spuneai ca e minciuna ori gaselnitza..., iar eu nu am zis ca dumneata nu te pricepi, ca eshti neshtiutor, ci ca " nu shtii dumneata cate se pot face shi cerceta" adica nu shtim noi ce sofisticarii sunt prin lume cu cre se cauta shi se gaseshte shi ce ai mancat acu o saptamana... astfel ca inclinam sa-i dau dreptate la alexandra chiar daca ce au gasit ei prin scrierile alea or fi de prin dosarele mosadului. foarte bine ca mi-ai explicat ca marturisesc cu durere ca nu shtiam de atatea shtiintze exacte shi atatea lucruri shtiintzifice shi ramuri ale cercetarii... uitand cu totzii Cine este Cunoashterea, cum spunea sf Antonie cel mare cand discuta cu oamenii de shtiintza ai vremii, care filosofau shi spuneau din shtiintzele fara de rost ale vremii, mirandu-se cum se poate ca un simplu monah ca el sa aiba Cunoashterea Insashi pe care ei n-o aveau. (nu e vorba ca ash fi la masura Marelui Antonie ori la vre-o masura, sunt mic, adica un nimic, ori ceva shi mai mic.) dumneata cand ai scos in evidentza acel deci ai citit fraza fara contzinut, shi astfel ai incercat o demonstratzie neglijenta fiindca te-ai simtzit jignit, dar n-am avut nici un interes sa te jignesc sau sa nu-tzi dau dreptate cand ai... dar atunci nu aveai ca spuneai in mod evident ca nu se poate shi e o aberatzie ce a citit cineshtie de unde Alexandra, iar eu doar am zis ca e posibil cu tehnica actulala, dar shi fara tehnica e posibil ca mintea omului e capabila de orice, din pacate, deci acel deci, nu a fost folosit in logica pe care ai combatut-o dumneata ca te-ai ofiscat din greshala mea pentru care imi cer iertare, ci acel deci era ca fiind totushi posibil, nu-i exclus sa se fi scris shi alambicat ceva mesaj ... ascuns... in stilul agenturilor... deci ma iarta daca te-am jignit din nou, ca mi se intampla mereu shi nu simt mai nimic... deci nu eshti dumneata de vina ca eu sunt prost shi ma cred ca n-ash fi. |
|
|||
|
|||
![]()
@vsovi: nu face nimic, inseamna ca a fost o incurcatura cauzata de folosirea incorecta a lui "deci". Alta data sa va ganditi mai bine inainte sa-l folositi, ca uite ce incurcaturi poate produce. Pe de alta parte, ce faceau domnii acolo era chiar combinatorica ieftina, cum plastic v-ati exprimat. Cititi in continuare ca sa vedeti de ce.
@alexandra28again: bineinteles ca am adus argumente. Dupa cum ai vazut in primul raspuns pe care ti l-am dat, am intrebat cine este acest "expert", ce credibilitate are si pe ce se bazeaza cercetarea lui, deoarece nu eram la curent cu situatia. Fiind sceptic din fire am incercat imediat sa arat de ce titlul de matematician si folosirea calculatorului nu sunt deajuns pentru a confirma corectitudinea si integritatea studiului. In lumea stiintifica, descoperirile sunt publicate in jurnale stiintifice specializate (la care un abonament costa enorm). Publicarea se face pentru a permite celorlalti oameni de stiinta sa combata descoperirea sau teoria, in speranta ca-i vor gasi gauri si o vor dovedi invalida. Numai dupa ce lucrarea trece de aceste furci caudine si autorul refuteaza argumentele contestatarilor aceasta capata credibilitate. Acest proces se numeste peer-review. Sa nu credeti ca cei care contesta o descoperire o fac din rautate sau invidie, nici vorba de asa ceva. Aceste incercari de a demola acea bucata de literatura stiintifica au loc pentru a solidifica teoria, pentru ca o teorie valida face fata atat contra teoriilor cat si verificarii experimentale. Lucrarea publicata in 1994 de matematicianul evreu Eliyahu Rips impreuna cu colegii Doron Witztum si Yoav Rosenberg, in care acestia sustineau ca au gasit mesaje secrete in Geneza si in restul Torei, a beneficiat de un proces consistent de peer-review. Profesorul australian Brendan McKay impreuna cu asociatii sai au publicat in reputatul jurnal de statistica Statistical Science o lucrare care darama din temelii teoria lui Eliyahu Rips. Pe scurt despre lucrare, aici. Lucrarea in sine se afla aici (format PDF) si recomand citirea ei oricui mai crede in continuare in elucubratiile domnului Rips. Rips si-a provocat contestatarii sa gaseasca in romanul Moby Dick "profetia" conform careia premierul israelian a fost asasinat ("profetia" a aparut in 1995, domnul Rabin a fost asasinat in 1997). Bineinteles, au gasit-o in Moby Dick :)) Australienii au dus provocarea si mai departe si au ales Razboi si pace de Lev Tolstoi. In aceasta opera literara au reusit sa gaseasca, folosind acelasi algoritm, acelasi mesaj. Pana la urma cercetatorii evrei au trebuit sa accepte ca un text atat de scurt ca profetia lor poate fi gasit in orice opera literara suficient de mare. Cu alte cuvinte, teoria lor principala a fost complet demolata. In ce a urmat, evreii au sustinuta ca in ciuda acestui fapt, Geneza este in continuare speciala, deoarece probabilitatea ca in aceasta scriere sa se gaseasca cuvinte ascunse este mai mare decat in alte carti. Nici acest enunt nu a rezistat. Cititi lucrarea in intregime ca sa vedeti exact de ce. Cand ti-am raspuns prima oara, alexandra28again, nu stiam despre aceasta lucrare care sterge pe jos cu "Codul Bibliei" insa prin pura intuitie am reusit sa ajung la oarecum aceeasi concluzie ca si cercetatorii australieni: ca e foarte, foarte posibil sa gasesti Ana are mere in Rascoala, de Rebreanu. Cand am spus ca un numar aleator de maimute dand aiurea cu pumnii in tastaturi ar putea scrie un sistem de operare, exact la asta faceam referire: intr-un text indeajuns de lung, poti sa gasesti orice, chiar si din nimereala, atata timp cat cauti ceva bine stabilit si ai timpul necesar la dispozitie. Si nu numai ca australienii au confirmat ce credeam eu, ba chiar au demonstrat-o experimental toate contra-argumentele lor. Eliyahu Rips l-a cunoscut indeaproape pe Michael Drosnin si acesta nu i-a furat teoria, i-a popularizat-o. O teorie publicata nu poate fi furata, ea are un autor si acesta e creditat de fiecare data cand teoria e pomenita. Bineinteles, tu ai incercat sa-mi demonstrezi ca am gresit sa ma iau de Drosnin, deoarece acesta nu e decat un impostor, insa tu singura l-ai oferit ca justificare la acuzele mele in filmuletul de pe YouTube, in care Michael Shermer ii desfiinta cartea. Ce puteam sa fac, altceva decat sa incerc sa-l demasc ca un sarlatan? El si azi sustine ca extraterestri au scris Tora si au adus ADN-ul pe Pamant. Cand a fost confruntat cu dovezile clare ale australienilor, Drosnin a strambat din nas si a spus ca "nu-i adevarat" si ca mesajele ascunse din Tora sunt reale. O fi prost sa recunoasca, chiar si pus in fata faptului implinit? :)) Poate-si face si el o religie ca Ron L. Hubbard :)) Tu spui ca ai ales sa crezi in acest "cod". Eu spun sa te mai gandesti, in lumina a ce scrie aici, daca merita sau nu; ii acorzi prea multa incredere daca deja te intrebi de la cine vine mesajul. Chiar asa de usor accepti lucrurile ca fiind adevarate? Fara pic de critica rationala? Eu iti vin cu argumente si tu ma lovesti cu "sanse de 1 la 1 milion", scoase din burta. Trebuie sa intelegi ca e in natura mea sa contest orice noua informatie, n-am nimic de pierut, numai de castigat. E exact ca procesul de peer-review despre care spuneam mai sus. Daca tu vii pe acest forum si ne spui ca exista un Cod al Bibliei care este adevarat, e de datoria mea sa pun intrebari si sa fiu sceptic. E de datoria ta sa ne argumentezi de ce ai dreptate. The burden of proof is ALWAYS on the believer! |
|
|||
|
|||
![]()
Scrabble cred ca ai luat-o prea in serios.Ca este adevarat sau nu,se va vedea cu timpul.
Ceea ce spui,ca teoriile nu stiu cui impotriva acestui sistem...,iti pot da la fel de multi oameni de stiinta care sunt pentru "cod".Intotdeauna sunt oameni pro si contra. Michael Drosnin este doar un autor,cum este si Dan Brown.Daca el crede in extraterestri,este problema lui.Oricum,el a dat o interpretare destul de proasta codului. Intrebarea mea era daca ceea ce a spus Papa Ioan Paul al ll lea are legatura cu codul,in care Romania apare exact in versetele referitoare la Gradina Eden. Tu spui ca acest sistem este o aberatie si ca nu sta in picioare.Daca ar fi fost o prostie,nu cred ca Presedintele Americii si Yasser Arafat si-ar mai fi pierdut timpul ca sa afle despre el,mai ales ca cel din urma este musulman si nu cred ca l-ar interesa despre ce spune Biblia.
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Slava maicii domnului | patricia2006 | Generalitati | 6 | 05.07.2012 16:21:19 |
Romania,gradina Maicii Domnului | modele | Generalitati | 40 | 03.12.2009 16:36:00 |
Brîul Maicii Domnului adus in Romania | Iustin32 | Generalitati | 0 | 16.05.2008 11:01:12 |
Braul Maicii Domnului in Romania | Christiana | Stiri, actualitati, anunturi | 3 | 08.05.2008 10:32:52 |
Acatistul MAICII DOMNULUI | cristiboss56 | Rugaciuni | 6 | 08.12.2007 05:04:38 |
|