Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 19.03.2015, 20:39:59
oaie_cugetatoare oaie_cugetatoare is offline
Banned

Data înregistrării: 31.03.2014
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de abaaaabbbb63 Vezi mesajul
Totusi sunt inundatii, vezi inclusiv in Romania. Iar aia cu animalele? Stii care este una din caracteristicile legendelor? Exagerarile.
Stii care este una din caracteristicile celor incuiati la minte ?
Ignoranta.

Citat:
Inca o data iti zic, nu este destula apa pe toata planeta asta + nori + ape subterane + umiditatea din atmosfera sa se intample asa ceva.
Iar eu inca o data iti zic:bati campii mai rau ca tractorul la arat.Habar n-ai
pe ce planeta traiesti(la propriu si nu la figurat).
O da, noi oamenii, vai dar ce stim noi. Vai de steaua noastra.Am descoperit si noi recent
notiunea de "ecosistem" si gasim zeci si zeci de metode pentru a distruge ecosistemul.Habar n-avem cum functioneaza
intre ele ecosistemele.A se citii "interoperabilitatea" ecosistemelor.Habar n-avem ce functii si legaturi ascunse au
acest ecosisteme cu mediul.Nici macar nu putem sa ne dam seama de ce exista aceste ecosisteme si de ce unele
comunica cu celelalte si altele nu comunica cu anumite.Dar in schimb formulam ipoteze de genul:
"stiu eu mai bine decat Dumnezeu si decat Biblia ce-a fost pe vremea potopului"
Nu stii domne' nimic.Socrates a zis-o mai bine decat toti cercetatorii:
"Stiu ca nu stiu nimic, si nici macar asta nu stiu"Ei , poftim, dovada de smerenie venita de la unii dintre cei
mai mari intelepti "laici" ai lumii.

Last edited by oaie_cugetatoare; 19.03.2015 at 20:51:18.
Reply With Quote
Vechi 19.03.2015, 20:42:04
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Wryetui Vezi mesajul
Diferenta dintre creatia lui Dumnezeu si Big Bang este mare. Biblia spune ca o fiinta omniscienta, omnipotenta si omniprezenta a creat lumea din nimic, pentru ca El a creat-o, deci a fost o cauza care la randul ei este necauzata. Big Bang-ul sustine ca a fost o mare explozie care inca nu se stie cum a aparut si etc... Dar pentru a fi o explozie trebuie mai intai sa fie ceva care sa explodeze, nu?
Poate pricepi ca asa cum Biblia nu e manual de stiinta nici Stiinta nu e Biblie.
Vechi 19.03.2015, 20:44:46
abaaaabbbb63
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de oaie_cugetatoare Vezi mesajul
Stii care este una din caracteristicile celor incuiati la minte ?
Ignoranta.

Iar eu inca o data iti zic:bati campii mai rau ca tractorul la arat.Habar n-ai
pe ce planeta traiesti, dar iti dai si tu asa cu parerea.
Interpretez date. N-am facut altceva.

Uite, Alin a zis foarte bine:

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Poate pricepi ca asa cum Biblia nu e manual de stiinta nici Stiinta nu e Biblie.
Nimic nu-i perfect, nici Biblia nici stiinta. Fiecare are dreptate in domeniul propriu.
Reply With Quote
Vechi 19.03.2015, 20:55:42
oaie_cugetatoare oaie_cugetatoare is offline
Banned

Data înregistrării: 31.03.2014
Implicit

Citat:
În prealabil postat de abaaaabbbb63 Vezi mesajul
Nimic nu-i perfect, nici Biblia nici stiinta. Fiecare are dreptate in domeniul propriu.
Alo, singurul lucru care nu este perfect este mintea omeneasca si omul.
In rest totul este perfect.De la Biblie , stiinta pana la natura si ecosistemele sale.Dar nu stiinta intrerpretata de om, ci stiinta adevarata, relevata omului prin ingaduinta Domnului.
Reply With Quote
Vechi 19.03.2015, 21:36:31
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Biblia nu e perfecta din perspectiva agnosticului nostru pentru ca, de fapt, multi se lanseaza in interpretari imperfecte ale ei.

Stiinta are limite recunoscute si nu e nici o rusine in ele.

In orice caz, nu asa cum cineva vrea sa desprinda un adevar stiintific din Biblie si e facut mai tarziu de rusine..gen, geocentrism, etc.

Bine, unii au ramas fara rusine si in ziua de azi si tot incearca sa valideze geocentrismul (Badulescu si echipa)

Dar asta nu inseamna ca "Biblia greseste" ci aceia care vor sa-i dea alte intelesuri..
Vechi 19.03.2015, 22:47:39
Wryetui's Avatar
Wryetui Wryetui is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.12.2014
Implicit

Suntem in siguranta pentru ca Dumnezeu a promis ca nu mai face asa ceva

Geocentrismul in sensul lui fizic nu este adevarat, pentru ca universul, in mod fizic si mecanic nu se invarte in jurul pamantului (la figurat), ci noi credem ca urmeaza o cale a lui, cu meteorite, asteroizi, stele, galaxii si etc... Si noi prin ele, dar, geocentrismul este pe de o alta parte adevarat din punct de vedere spiritual, deoarece universul si celelalte au fost create pentru NOI, care traim pe pamant, si din moment ce noi aici, pe planeta asta traim, suntem importanti la fel ca si planeta noastra, deci da, universul este "geocentrist".
Reply With Quote
Vechi 20.03.2015, 20:15:26
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Nu e vorba de geocentrismul asta.

Indivizii enuntati chiar cred ca pamantul este static si soarele se invarte in jurul lui, eventual si restul Universului.
La modul cel mai propriu.

Ca sa nu mai vorbim de cei care cred ca e plat..
Vechi 20.03.2015, 20:32:34
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Nu e vorba de geocentrismul asta.

Indivizii enuntati chiar cred ca pamantul este static si soarele se invarte in jurul lui, eventual si restul Universului.
La modul cel mai propriu.

Ca sa nu mai vorbim de cei care cred ca e plat..
Da , da asa este , avem astfel de sustinatori chiar aici pe Forum , si sunt membrii respectabili , cu studii superioare , cum ar fi domnul inginer Florin Ionut , care a deschis chiar si un thread in acest sens !
Vechi 21.03.2015, 04:23:11
Parascheva16's Avatar
Parascheva16 Parascheva16 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2013
Implicit

Muntii din trecut puteau f.bine sa fie mai scunzi decat muntii din prezent. Un munte de acum cateva mi se ani putea sa fie un deal din prezent.

Va mai aduceti aminte de inundatia din Romania, de acum cativa ani, care a acoperit toata Campia Romaniei? Tot sudul era sub apa. Raurile si fluviul nostru nu sunt cele mai mari ape din lume. Dar tunamiul care a distrus Japonia? Poftim, doua potoape locale. :P

Daca ploua continuu, toate raurile a ies din matca, oceanele si marile au tunamiuri, apele subterane ies la suprafata, ar putea f.bine sa fie un potop global si sa distruga tot pamantul locuit de oameni. Sa nu ne imaginam ca oamenii din trecut erau 7,4 bilioane si raspanditi pe tot pamantul.
*
Biblia, care defapt nu e o carte, ci mai multe carti la un loc, nu este manual de stiinta, atals geografic, atals de zoologie sau mai stiu eu ce. Este istoria omenirii, istoria legaturii dintre om si Dumnezeu. Este cuvantul Lui Dumnezeu, desi nici asta nu e propriu zis, caci Cuvantul Lui Dumnezeu este Domnul nostru Iisus Hristos. Este adevarat tot ce scrie in Biblie, insa in acelasi timp e naiv sa credem ca Dumnezeu si inteligenta Lui se rezuma la Sf.Scriptura.
Reply With Quote
Vechi 21.03.2015, 09:35:07
Wryetui's Avatar
Wryetui Wryetui is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.12.2014
Implicit

Pe langa ca, repet, nu stim cu ce intensitate a plouat atunci si constanta acestei ploi, deci putea foarte bine sa fie o rupere de nori la nivel mondial si sa catastrofeze totul.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare