![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
||||
|
||||
![]()
Inca de pe pamant, sufletul isi pregateste locul unde va merge cand va veni vremea.
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul) |
|
||||||
|
||||||
![]() Citat:
Iesirea 7:22 "Dar vrăjitorii Egiptului au făcut și ei la fel prin vrăjitoriile lor. Inima lui Faraon s-a împietrit, și n-a ascultat de Moise și de Aaron, după cum spusese" Iesirea 8:15 "Faraon, văzând că are răgaz să răsufle în voie, și-a împietrit inima, și n-a ascultat de Moise și de Aaron, după cum spusese Domnul." Iesirea 8:19 "Și vrăjitorii au zis lui Faraon: “Aici este degetul lui Dumnezeu!” Dar inima lui Faraon s-a împietrit, și n-a ascultat de Moise și de Aaron, după cum spusese Domnul." Exemplele continua la mai toate urgiile care se abat asupra Egiptului dar ce e interesant apare la sfarsit: Iesirea 9:12 "Domnul a împietrit inima lui Faraon, și Faraon n-a ascultat de Moise și de Aaron, după cum spusese Domnul lui Moise. Dupa cum vezi la un moment dat Dumnezeu a fost cel care l-a impietrit pe faraon, dar asta dupa ce faraon a avut sansele lui la pocainta, dar a preferat sa se impietreasca si sa nu se pocaiasca. Din pacate asta se intampla cu f multi oameni, resping pocainta si la un moment dat Dumnezeu ii impietreste si nu se mai pot pocai. Citat:
Citat:
Cine si cum l-a jignit pe Dumnezeu? Citat:
"Iar el n-a voit, ci a zis către femeia stăpânului său: "De când sunt aici, stăpânul meu nu poartă grijă de nimic în casa sa, ci toate câte are le-a dat pe mâna mea. In casa aceasta nu-i nimeni mai mare decât mine și de la nimic nu sunt oprit decât numai de la tine, pentru că tu ești femeia lui. Cum dar să fac eu acest mare rău și să păcătuiesc înaintea lui Dumnezeu?" Din cauza lui Dumnezeu nu s-a culcat cu ea, nu din cauza lui Potifar. Daca ar fi fost necasatorita tipa la fel ar fi facut, ca e pacat sa te culci cu o persoana fara sa fii casatorit cu ea. Deci chiar daca erau sute disponibile Iosif ar fi facut la fel. Citat:
Sunt oameni care lupta sa nu mai bea/fumeze stiind ca asta le face rau, dar asta nu inseaman ca lupta impotriva pacatului. Ma indoiesc ca necredinciosii se lupta cu pacatul, lupta cu pacatul implica dragoste de Dumnezeu, ori un necredincios nu are asa ceva. Citat:
Ce intelegi prin a fi om?Am senzatia ca mergi pe ideea de moralitate, asta nu inseamna credinciosie. Poti sa fii un exemplu de moralitate, asta nu te face credincios. Cunostintele teologice nu schimba omul, doar Hristos il poate schimba. |
|
|||
|
|||
![]()
Sa crezi in Hristos inseamna sa crezi ca El a murit pentru pacatele tale si sa ii urmezi invataturile. Citeste Evrei 11, este un intreg capitol dedicat credintei, te-ar ajuta sa intelegi mai bine.
|
|
|||||
|
|||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
|
||||||||||
|
||||||||||
![]() Citat:
Citat:
Dumnezeu poate impietri omul, daca acesta respinge iertarea lui Dumnezeu si alege propria cale. Citat:
Citat:
Citat:
Și de aceea, Dumnezeu le trimite o lucrare de amăgire, ca ei să creadă minciuni, Ca să fie osândiți toți cei ce n-au crezut adevărul, ci le-a plăcut nedreptatea. Zi-mi si mie de ce le-ar trimite Dumnezeu necredinciosilor care nu vor sa se pocaiasca o lucrare de amagire? Astept o explicatie plauzibila, nu filozofii. Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Daca nu te pocaiesti nu intri in imparatia lui Dumnezeu, oricat de moral ai fi. Asa ca pocaieste-te si lasa filozofiile ieftine, care incearca sa iti spuna ca omul e suficient de bun(moral) pentru a putea intra in cer. Nu poate, doar prin curatirea de pacate pe care o poate face doar pocainta. Postmodernismul asta ieftin pe care incerci tu sa il promovezi nu te va mantui. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Daca iti amintesti pilda semanatorului , se vorbeste acolo despre unii oameni care primesc cuvantul cu bucurie dar pana la o perioada. Hristos nu vorbeste despre acei oameni ca ar fi credinciosi deoarece spune despre ei ca "nu aveau radacina". Singurii care sunt considerati crestini sunt cei care au ascultat cuvantul, l-au inteles si aduc rod. Asta e dovada faptului ca cineva e credincios, ca aduce rod. In 1 Ioan 2:19 se spune asa: "Dintre noi au ieșit, dar nu erau de-ai noștri, căci de-ar fi fost de-ai noștri, ar fi rămas cu noi; ci ca să se arate că nu sunt toți de-ai noștri, de aceea au ieșit." Mediteaza asupra acestui verset si asupra afirmatiei lui Ioan "daca ar fi fost de-ai nostri ar fi ramas cu noi". Asta spune clar ca cei ce sunt crestini raman alaturi de Dumnezeu. Cei care sunt credinciosi, sunt protejati de Dumnezeu. Dupa cum afirmi si tu omul e slab si fara puterea lui Dumnezeu nu poate rezista. Uite ce afirma Iuda in epistola sa: "Iar Celui ce poate să vă păzească pe voi de orice cădere și să vă pună înaintea slavei Lui, neprihăniți cu bucurie mare, Singurului Dumnezeu, Mântuitorul nostru, prin Iisus Hristos, Domnul nostru, slavă, preamărire, putere și stăpânire, mai înainte de tot veacul și acum și întru toți vecii. Amin!". Ceea ce spun aceste versete f clar este faptul ca orice crestin e pazit de puterea lui Dumnezeu si lucru asta e cat se poate de incurajator. Daca ne-am bizui doar pe puterile noastre am fi pierduti, dar slava lui Dumnezeu, ca prin puterea lui suntem paziti. Faptul ca un credincios e mantuit nu inseamna ca sta cu burta la soare, cum afirmi tu, ci inseamna ca Dumnezeu lucreaza in el si-l face roditor. Omul nascut din nou e un om care asculta de Dumnezeu, nu care sta cu burta la soare. |
|
||||
|
||||
![]()
Chinurile iadului sunt vesnice. O spune foarte clar Hristos Domnul:
"Atunci va zice și celor de-a stânga: Duceți-vă de la Mine, blestemaților, în focul cel veșnic, care este gătit diavolului și îngerilor lui. ... Și vor merge aceștia la osândă veșnică, iar drepții la viață veșnică. " Matei 25,41,46. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
El se refera la antihristi, care au iesit si ies din mijlocul celor credinciosi. Se stie ca antihristul lucreaza si crede la inceput in Hristos. El cade apoi, fiind inselat de satana, dar la inceput crede cu sinceritate in Hristos. Dar chiar un credincios sadea, ce lucreaza sincer la mantuirea sa, poate la un moment dat sa cada inselarii satanice. Si atunci afirmand ca e deja matuit nu ar insemna ca spune el "hop" inainte de-a sari "parleazul"? Citat:
bratele lui Hristos. Dumnezeu ne protejeaza ATATA TIMP cat ne predam LUI. Cine ne garanteaza ca vom dori pana la sfarsitul vietii acest lucru? Nimeni. Citat:
doar a noastra si mai e si libera! Apostolul Pavel, cel care spune la un moment dat ca nu el traieste, ci ca Hristos traieste in el, totusi nu spune ca este mantuit, ci subliniaza ca se simte ultimul pacatos. Mi se pare mai lucratoare aceasta stare pentru mantuire decat aceea de a sustine tu ca esti mantuit. Sigur, poti crede in tine ca se va intampla acest lucru, dar a-l afirma cu certitudine mi se pare putin imprudent. E mult mai bine sa cred eu ca nu sunt inca mantuit si Hristos sa ma aibe, de fapt, scris in cartea vietii decat sa fie invers. Asta nu inseamna sa nu-L cred pe Hristos, ci inseamna sa ma mobilizez pe mine ca sa raman treaz si sa nu las garda jos in fata vrajmasului. Caci vrajmasul nu sta cu burta la soare! Iertare daca am suparat cu ceva. Har, smerenie si jertfa de sine.
Făcutu-ți-s-a ocara ca și lauda, paguba precum câștigul și străinul ca fratele? Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11) Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie. |
|
||||||||
|
||||||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Last edited by Pandion; 26.07.2010 at 21:02:03. |
|
|||
|
|||
![]()
Si daca i se intampla ceva inseamna ca puterea lui Dumnezeu l-a parasit?
|
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ce se intampla cu animalele dupa moarte? | bmadalin | Generalitati | 184 | 20.12.2020 04:48:40 |
Sufletul dupa moarte | vidoveczandrei | Slujba inmormantarii | 137 | 27.05.2012 07:26:06 |
Ce se intampla cu sufletul nostru ? | anisoara | Generalitati | 108 | 14.05.2011 16:57:10 |
Sufletul dupa moarte ...? | Templier Knight | Generalitati | 3 | 30.11.2010 00:58:26 |
ceva totusi se intampla dupa moarte | remember | Generalitati | 5 | 20.09.2009 21:50:26 |
|