Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.10.2009, 13:09:45
tricesimusseptimus tricesimusseptimus is offline
Banned

Data înregistrării: 15.10.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Danut7 Vezi mesajul
Adica Dumnezeu se odihnește periodic si săptămânal?
Dacă citeai mai cu atenție postarea mea (mă refer la ce am scris în paranteza pătrată), nu mai puneai această întrebare absurdă.

Citat:
Sabbathul este pentru om.Sabbath inseamna "a inceta".Precum si Dumnezeu a incetat creatia in a saptea "zi" binecuvantand-o si bucurandu-se de ea.Odihna aceasta si ziua aceasta inseamna intreaga creatie a lui Dumnezeu, creatia cea terminata si buna(sfanta),caci pana in ziua a sasea creatia nu a fost intreaga,dar ea s-a intregit cu omul.Aceasta a "saptea zi" reprezinta domnia lui Dumnezeu peste intreaga creatie.Ori daca Dumnezeu si-ar retrage purtarea sa de grija,sau ar "dormi" in aceasta zi,ar fi haos, dar el "lucreaza" chiar si in zi de Sabbath.Iisus a zis Tatal Meu pana acuma lucreaza si Eu la fel.Aceasta "zi" reprezinta binecuvantarea lui Dumnezeu, comuniunea cu Dumnezeu, sfintenia si impartasirea cu Dumnezeu.
Pot fi de acord cu ce ai scris până aici.

Citat:
"Ziua una" sau intai, sau "a opta" reprezinta "ziua" in
care Dumnezeu a facut lumina in care a rasarit lumina.
Săptămâna are doar 7 zile (de aceea se numește septi-mana), doar Tradiția Ortodoxă a inventat prostia asta de ziua a opta a săptămînii.
Vechi 26.10.2009, 13:14:35
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Ziua una sau ziua a opta reprezinta noul inceput,si aceasta s-a facut pricina de sarbatoare si de odihna(Sabath) pentru poporul crestin.Aceasta este si ziua despre care vorbea apostolul Pavel , ziua in care ne-a adus Iisus Hristos si in care evreii nu au intrat.Ziua a saptea sau a-intaia(a opta) , nu reprezinta zile in inteles-propriu zis asa cum le cunoastem noi, ci mai degraba reprezinta etape , "ziua a saptea" reprezinta sfintenia si "ziua a-ntaia" inceputul si lumina.Despre "zilele" creatiei, ele nu sunt aceleasi cu zilele noastre.Caci nu se parcurge in fiecare zi fiecare etapa a creatiei de la inceput,ci in fiecare zi a saptamanii avem partasie de intreaga creatie lumina,pamant,animale,mare,etc."Zilele" creatiei nu sunt ca zilele noastre si ziua in care Dumnezeu s-a odihnit este reprezentata ca "a saptea", dupa "sase zile".Nu ne spune ca Dumnezeu a inceput Creatia luni si a terminat-o sambata sau a inceput-o duminica si a terminat-o vineri.Ci ni se vorbeste de obarsia Cerului si a pamantului si "ziua in care Dumnezeu a facut toate astea"(Facere 2).Deci ziua a opta reprezinta un Nou inceput, care a venit prin Hristos, prin care intreaga creatia s-a schimbat, un Nou Testament, o noua viata, o noua zi de odihna.Aceasta este ziua in care Dumnezeu a "recreat" totul si restaurat totul prin Iisus Hristos.Iisus Hristos este singurul lucru nou sub soare si prin El intreaga creatie s-a innoit, si ziua de odihna.Apostolul Pavel zice in Evrei 4: "Dumnezeu hotărăște din nou o zi, astăzi rostind prin gura lui David, după atâta vreme, precum s-a zis mai sus: "Dacă veți auzi astăzi glasul Lui, nu învârtoșați inimile voastre". Căci dacă Iosua le-ar fi adus odihnă, Dumnezeu n-ar mai fi vorbit, după acestea, de o altă zi de odihnă. "Aceasta este acea alta zi, ziua pe care Domnul a facut-o sa ne bucuram de ea, ziua Mantuirii, ziua Invierii si ziua Inaltarii.

Last edited by Danut7; 26.10.2009 at 13:20:24.
Vechi 26.10.2009, 13:43:30
patitul
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de MariS_ Vezi mesajul
Scriptura spune sa lucrezi 6 zile pentru tine si a 7-a zi pentru Domnul.
Ea nu spune sa lucrezi 6 zile, INCEPAND cu prima zi din saptamana,
si intr-a 7-a zi pentru Domnul.

E foarte limpede. Nu rupe fraza Domnului in doua! Intelege-o in
integralitate. Ca daca rupem frazele Domnului scoatem tot ce vrem noi!
Poti sa faci puzzle si te joci cu propozitiile Domnului?

Postez a nu stiu cat-a oara acest raspuns. Sper ca de aceasta data adminul sa nu ma mai baneze si sa-mi stearga postarile. Pentru a fi sigur ca veti citi raspunsul meu, am sa vi-l trimit si pe privat.

Dvs. va contraziceti cu "invatatura de credinta ortodoxa" si cu Sfanta Scriptura (in traducere ortodoxa).

Iata ce spune invatatura de credinta ortodoxa, referitor la pazirea poruncii a patra:

127. Ce invata porunca aceasta?

Aceasta porunca invata doua lucruri, si anume: datoria muncii in timpul celor sase zile ale saptamanii si datoria de a sarbatori ziua a saptea, ca zi de odihna, inchinata Domnului.

Iar Sfanta Scriptura, in traducere ortodoxa, stabileste clar care este ziua intaia si, implicit, care este ziua a saptea:

"Dupã ce a trecut sâmbãta, când se lumina de ziua întâi a sãptãmânii (Duminicã) (Matei 28:1)"

"si dis-de-dimineaþã, în prima zi a sãptãmânii (Duminicã)"(Marcu 16:2)

"Iar în ziua întâia a sãptãmânii (duminica) "(Ioan 20:1)

Mentionez ca parantezele nu-mi apartin. Sunt paranteze explicative asa cum apar in traducerea ortodoxa.

Daca duminica este ziua intaia (conform ortodoxiei) iar sambata este ziua a saptea, noi ce zi pazim? Invatatura de credinta ortodoxa ne invata sa pazim ziua a saptea (conform poruncii lui Dumnezeu), iar Sfanta Scriptura ortodoxa arata ca ziua a saptea este sambata.
Vechi 26.10.2009, 14:01:02
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de patitul Vezi mesajul
Postez a nu stiu cat-a oara acest raspuns. Sper ca de aceasta data adminul sa nu ma mai baneze si sa-mi stearga postarile. Pentru a fi sigur ca veti citi raspunsul meu, am sa vi-l trimit si pe privat.

Dvs. va contraziceti cu "invatatura de credinta ortodoxa" si cu Sfanta Scriptura (in traducere ortodoxa).

Iata ce spune invatatura de credinta ortodoxa, referitor la pazirea poruncii a patra:

127. Ce invata porunca aceasta?

Aceasta porunca invata doua lucruri, si anume: datoria muncii in timpul celor sase zile ale saptamanii si datoria de a sarbatori ziua a saptea, ca zi de odihna, inchinata Domnului.

Iar Sfanta Scriptura, in traducere ortodoxa, stabileste clar care este ziua intaia si, implicit, care este ziua a saptea:

"Dupã ce a trecut sâmbãta, când se lumina de ziua întâi a sãptãmânii (Duminicã) (Matei 28:1)"

"si dis-de-dimineaþã, în prima zi a sãptãmânii (Duminicã)"(Marcu 16:2)

"Iar în ziua întâia a sãptãmânii (duminica) "(Ioan 20:1)

Mentionez ca parantezele nu-mi apartin. Sunt paranteze explicative asa cum apar in traducerea ortodoxa.

Daca duminica este ziua intaia (conform ortodoxiei) iar sambata este ziua a saptea, noi ce zi pazim? Invatatura de credinta ortodoxa ne invata sa pazim ziua a saptea (conform poruncii lui Dumnezeu), iar Sfanta Scriptura ortodoxa arata ca ziua a saptea este sambata.
Mai baiete, mai intai uita-te pe forum si vezi ce s-a mai scris.Cred ca ai ce citi.Decat sa repeti aceasi tampenie de doua ori mai bine punete si citeste paginile acestui thread.
Vechi 26.10.2009, 14:27:11
tricesimusseptimus tricesimusseptimus is offline
Banned

Data înregistrării: 15.10.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
Ziua una sau ziua a opta reprezinta noul inceput,si aceasta s-a facut pricina de sarbatoare si de odihna(Sabath) pentru poporul crestin.Aceasta este si ziua despre care vorbea apostolul Pavel , ziua in care ne-a adus Iisus Hristos si in care evreii nu au intrat.Ziua a saptea sau a-intaia(a opta) , nu reprezinta zile in inteles-propriu zis asa cum le cunoastem noi, ci mai degraba reprezinta etape , "ziua a saptea" reprezinta sfintenia si "ziua a-ntaia" inceputul si lumina.Despre "zilele" creatiei, ele nu sunt aceleasi cu zilele noastre.Caci nu se parcurge in fiecare zi fiecare etapa a creatiei de la inceput,ci in fiecare zi a saptamanii avem partasie de intreaga creatie lumina,pamant,animale,mare,etc."Zilele" creatiei nu sunt ca zilele noastre si ziua in care Dumnezeu s-a odihnit este reprezentata ca "a saptea", dupa "sase zile".Nu ne spune ca Dumnezeu a inceput Creatia luni si a terminat-o sambata sau a inceput-o duminica si a terminat-o vineri.Ci ni se vorbeste de obarsia Cerului si a pamantului si "ziua in care Dumnezeu a facut toate astea"(Facere 2).Deci ziua a opta reprezinta un Nou inceput, care a venit prin Hristos, prin care intreaga creatia s-a schimbat, un Nou Testament, o noua viata, o noua zi de odihna.Aceasta este ziua in care Dumnezeu a "recreat" totul si restaurat totul prin Iisus Hristos.Iisus Hristos este singurul lucru nou sub soare si prin El intreaga creatie s-a innoit, si ziua de odihna.Apostolul Pavel zice in Evrei 4: "Dumnezeu hotărăște din nou o zi, astăzi rostind prin gura lui David, după atâta vreme, precum s-a zis mai sus: "Dacă veți auzi astăzi glasul Lui, nu învârtoșați inimile voastre". Căci dacă Iosua le-ar fi adus odihnă, Dumnezeu n-ar mai fi vorbit, după acestea, de o altă zi de odihnă. "Aceasta este acea alta zi, ziua pe care Domnul a facut-o sa ne bucuram de ea, ziua Mantuirii, ziua Invierii si ziua Inaltarii.
Filozofie de doi bani în care mai introduci și câte un "apostolul Pavel zice"... Unde zice însă Pavel de ziua a 8-a? Hai să fim serioși!
Vechi 26.10.2009, 17:20:00
omuletul
Guest

Implicit

Citat:
Mai baiete, mai intai uita-te pe forum si vezi ce s-a mai scris.Cred ca ai ce citi.Decat sa repeti aceasi tampenie de doua ori mai bine punete si citeste paginile acestui thread.
Ce s-a scris pe forum referitor la contradictia dintre "invatatura de credinta ortodoxa" (referitoare la pazirea zilei a saptea ca zi de odihna inchinata Domnului) si practica ortodoxa?

Explicati-mi dvs. de unde vine aceasta neconcordanta. Una se spune (sa fie pazita ziua a saptea - conform poruncii lui Dumnezeu) si alta se face (este pazita ziua intaia - conform unor rationamente omenesti).

Recititi singur punctele 126 si 127 (referitoare la pazirii poruncii a patra) din invatatura de credinta ortodoxa.
Vechi 26.10.2009, 17:26:36
omuletul
Guest

Implicit

Citat:
Căci dacă Iosua le-ar fi adus odihnă, Dumnezeu n-ar mai fi vorbit, după acestea, de o altă zi de odihnă.
Va incapatanati sa folositi o traducere falsificata a versetului din Evrei 4:8. Am mai discutat acest aspect. Toate traducerile pazitorilor duminicii suna altfel. Numai traducerea dvs. (varianta Bartolomeu Anania) are adaugirea de la sfarsit ("de odihna"). Aveti grija ca va atrageti mare osanda prin modificarea Cuvantului lui Dumnezeu.

Versetul se refera la o alta zi cand vom intra in odihna Lui (odihna pe care poporul ales nu a primit-o sub conducerea lui Iosua). Nu era vorba nicicum de o alta zi de odihna. Aceasta a fost primita (de la facerea lumii).
Vechi 26.10.2009, 17:49:15
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Implicit

ce a fost primita de la intemeierea lumii?
Vechi 26.10.2009, 18:15:34
omuletul
Guest

Implicit

Citat:
ce a fost primita de la intemeierea lumii?

De la intemeierea lumii a fost primita ziua de odihna hotarata de Dumnezeu (ziua a saptea - singura zi binecuvantata si sfintita):

"Dumnezeu a binecuvantat ziua a saptea si a sfintit-o, pentru ca in ziua aceasta S-a odihnit de toata lucrarea Lui."(Facerea 2:3)

Ceea ce n-a primit poporul ales, prin Iosua, este odihna ce-i astepta in tara promisa:

"Dar veti trece Iordanul, si veti locui in tara pe care v-o da in stapanire Domnul, Dumnezeul vostru. El va va da odihna." (Deuteronom 9:10). Numai ca poporul ales nu s-a bucurat de aceasta odihna (decat foarte putina vreme), din cauza neascultarii si a impietririi inimii.

Versetul din Evrei 4:8 suna asa:

"Caci daca le-ar fi dat Iosua odihna, n-ar mai vorbi Dumnezeu dupa aceea de o alta zi.(Punct) Vedeti toate celelalte traduceri (facute de pazitori aim duminicii). Fara adaugirea dvs. ("de odihna").

1.Cum ramane cu aceasta falsificare?
2. Cum ramane cu neconcordanta dintre "inavattura de credinta ortodoxa" (punctele 126 si 127) si practica ortodoxa (referitoare la pazirea zilei a saptea)?
Vechi 26.10.2009, 18:26:59
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de omuletul Vezi mesajul
De la intemeierea lumii a fost primita ziua de odihna hotarata de Dumnezeu (ziua a saptea - singura zi binecuvantata si sfintita):

"Dumnezeu a binecuvantat ziua a saptea si a sfintit-o, pentru ca in ziua aceasta S-a odihnit de toata lucrarea Lui."(Facerea 2:3)
In ce sens a fost primita ziua de odihna?

Citat:
Ceea ce n-a primit poporul ales, prin Iosua, este odihna ce-i astepta in tara promisa:

"Dar veti trece Iordanul, si veti locui in tara pe care v-o da in stapanire Domnul, Dumnezeul vostru. El va va da odihna." (Deuteronom 9:10). Numai ca poporul ales nu s-a bucurat de aceasta odihna (decat foarte putina vreme), din cauza neascultarii si a impietririi inimii.

Versetul din Evrei 4:8 suna asa:

"Caci daca le-ar fi dat Iosua odihna, n-ar mai vorbi Dumnezeu dupa aceea de o alta zi.(Punct) Vedeti toate celelalte traduceri (facute de pazitori aim duminicii). Fara adaugirea dvs. ("de odihna").
O alta zi de ...?Citeste contextul capitolului 4 din Evrei.In versetul 7 "Dumnezeu hotaraste din nou o zi"

Citat:
1.Cum ramane cu aceasta falsificare?
2. Cum ramane cu neconcordanta dintre "inavattura de credinta ortodoxa" (punctele 126 si 127) si practica ortodoxa (referitoare la pazirea zilei a saptea)?
Nu exista nici o neconcordanta intre punctele 126 si 127.
Subiect închis

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre nașterea din nou, din Duhul Sfânt și despre Botez Savonarola Sfinti Parinti (Patrologie) 15 20.07.2013 13:28:48
Limba ebraica a VT. Aplicatie pentru cuvantul Sabat. AdrianAamz Din Vechiul Testament 9 08.02.2011 10:02:02
Petre Tutea despre Dumnezeu si despre atei tigerAvalo9 Generalitati 34 02.12.2010 15:37:16
Despre ziua de sabat a adventistilor Iustin32 Secte si culte 747 04.06.2009 15:32:12