![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Niciun ortodox sanatos la cap nu crede ca icoana, adica lemnul pictat, e Dumnezeu. Last edited by catalin2; 19.12.2011 at 00:26:31. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Absurd! Crezi că iudeii își imaginau că acel vițel de aur i-a scos din țara Egiptului? Nu! Ei știau că Dumnezeu din Cer i-a scos din Egipt, Îi făcuseră doar o reprezentare ca să se închine. Iar Dumnezeu i-a pedepsit pentru această idolatrie. Iată cum și închinarea la/înaintea/prin reprezentarea lui Dumnezeu este idolatrie. Nu doar închinarea la idoli. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sau, cumva, se face referire la faptul ca Sfintii Apostoli erau evrei (si de aceea tineau sambata)? Atunci nu mai este necesara completarea dvs., cu botezul. Luati legatura cu Ovidiu si stabiliti despre ce evrei vorbea el. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
42. Și ieșind ei din SINAGOGA IUDEILOR, îi rugau neamurile ca sâmbăta viitoare să li se grăiască cuvintele acestea. ps: sa nu mai vorbest ca celelalte 2 verste de mai sus nici by vrei sa le vezi. Last edited by ovidiu b.; 19.12.2011 at 09:51:20. |
|
||||||||
|
||||||||
![]()
Sau poate nu a tinut nici o zi in special. Daca nu e specificat eu am tendinta fireasca sa cred ca asa e.
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
In al doilea rand, este posibil ca cineva chiar si cu informatii insuficiente, pe baza scripturii, intelegand ca Legea a fost data poporului evreu si ca Hristos a savarsit cea mai mare minune, Invirea Sa, duminica, precum si faptul ca Biserica s-a infiintat in chip vazut duminica, sa cinsteasca totusi ziua saptamanii cea mai importanta din istoria omenirii. Citat:
1. Da toata Scriptura este insuflata de Dumnezeu. Dar nu tot ce a fost insuflat de Dumnezeu se afla in Scriptura, 2. Normal ca trebuie conoscuta Scriptura 3. Indreptare a invataturilor gresite practicate, nu a unor interpretari gresite ale Scripturii 4. Nu. Rugaciunea este necesara desavarsirii, dar nu suficienta. Asa si scriptura este necesara desavarsirii dar nu suficienta. S-ar putea sa am lacune (cu siguranta de fapt) in cunoasterea Scripturii si chiar a invataturilor Bisericii, dar cu logica stau foarte bine. Nu Biserica noastra este cea care considera ca Biserica are un alt cap vazut. Lor trebuie sa le explicati acest lucru. Noi respectam doar poruncile Lui Dumnezeu. Si suntem singurii de altfel care o facem. Citat:
Imi cer scuze daca ati adresat intrebarea, va asigur ca nu am sarit-o intentionat, doar ca nu am observat-o. Vad ca fiind gresit ca nu accepta intreaga invatatura prin faptul ca nu respecta Traditia. Interpretarea oricarei idei, nu neaparat a unei invataturi a Bisericii, pe baza unor informatii incomplete poate duce la interpretari gresite. Ca dovada faptul ca dvs tineti ziua sambetei. Parere subiectiva bazata pe faptul ca nu recunoasteti cea mai importanta sursa de invataturi a Bisericii, ptr ca Traditia e mult mai complexa si cuprinzatoare decat Sf Scriptura. Dar nu se poate face nici una dintre ele. Citat:
|
||||
|
||||
![]() Citat:
De altfel nici nu aveti cum sa o recunoasteti ptr ca ea s-a transmis prin viu grai si nu se putea spune ceva si sa se mentina in "aer" 1800 de ani ca sa auziti si dvs. Dvs adica biserica dvs. Citat:
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||||||||
|
||||||||||
![]() Citat:
Fără comentarii. Dar e bine de știut. Citat:
Citat:
Citat:
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Dar a întreținut cu asiduitate acest misunderstanding. |
|
|||
|
|||
![]()
Vreți să spuneți că nu se închină înaintea (icoanei, moaștelor, crucii), ci cu dosul la ele? La asta mă refeream, nu la Cine pretinde a se închina.
Unul din sensurile poruncii se referă și la locația fizică. |
|
||||||
|
||||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Deloc. Asta sustine Biserica si asta au sustinut si Sf Parinti. Nu este o parere personala. Sf Traditie este mai cuprinzatoare decat Sf Scriptura. Nu. Atat timp cat invatatura ei nu era asta nu a intretinut nimic. Este posibil, intradevar sa nu fi pus foarte mult accentul pe acesta invatatura pentru a nu "ispiti" pe cineva care din lipsa de informatii sa fie indis in eroare. in schimb nu a sustinut altceva. Dar practica acesta nu este noua. Nici Moise in Pentateuh nu dezvolta invatatura despre ingeri. Si sunt amintiti foarte rar si rolul lor nu este prezentat explicit.
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Scosul la biserica de catre nasi | maria32 | Nunta | 14 | 09.07.2015 16:09:53 |
Versete si pasaje Biblice care v-au impresionat | danyel | Despre Sfanta Scriptura | 70 | 01.02.2015 16:45:29 |
Concurs pentru incepatori (si nu numai) - personaje si fapte biblice | sophia | Despre Biserica Ortodoxa in general | 47 | 10.11.2012 00:16:56 |
Contradictii Biblice | julline | Generalitati | 99 | 08.07.2010 23:24:23 |
Despre betie - referiri biblice | patinina34 | Din Vechiul Testament | 9 | 31.05.2009 01:49:13 |
|