Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 05.08.2010, 11:32:54
gabriela8 gabriela8 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.10.2009
Locație: Romania
Religia: Ortodox
Send a message via Skype™ to gabriela8
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Dar daca cei doi au deja cativa copii? Tot asa ti se pare?
Adica ce vrei sa spui? Revenim la discutia pe care am mai avut-o odata, eu nu judec doar spun si face fiecare cum doreste ca doar de aia este omul inzestrat cu libertate!
Reply With Quote
Vechi 05.08.2010, 21:32:54
zaharia_2009's Avatar
zaharia_2009 zaharia_2009 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.07.2009
Locație: Romania
Implicit multi ,,credinciosi" stiu prea multe despre credinta dar dreptii stiu ce trebuie !

Folosirea oricarei metode , inclusiv ,,ferirea" , adica abstinenta periodica (care se canoniseste cu 2 ani de interdictitie de la impartasanie, conform canoanelor ortodoxe !) prin care se impiedica aparitia unei noi vieti in detrimentul placerii adica cu scopul clar de a implini placarea carnala este mult urita de D.zeu . Asa se intimpla ca unor asemenea cupluri , soti si sotii deopotriva, le trimite D.zeu ca pedeapsa ori pierderea fertilitatii cu imposibilitatea de a mai avea copii vreo data , ori daca au copii numarati dupa pretentiile lor prin impiedicarea unor noi sarcini se poate intimpla sa le moara din cei socotiti de ei ca ,,suficienti" ori sa patimeasca prin aparitia unui cancer genitomamar sau endocrin si cite si mai cite (recomand celor iubitori cu adevarat de Hrisrtos sa faca ,,pelerinaje" prin orice clinica de oncologie si ce 'or vedea si auzi pe acolo ... le va fi si ca buna pilda dar si ca mare cutremur !) .
La baza familiei si a casniciei nu este sexul . Nu din lipsa de sex se destrama familiile duhovnicesti , cele lumesti da , cele dracesti deasemenea(ele fiind constituite si avind la baza ,,carnea" , placerea carnala dusa la ,,extazul" nebuniei) . La baza casniciei sta Hristos si poruncile sale. De aceea mergem la preot in biserica ca sa ne savirseasca sfinta taina a cununiei , pt. a-l pune pe Hristos ca temelie a familiei noastre si pt. a lua binecuvintarea lui datatoare de viata . Cine se cununa la ,,popa" doar pt. ca asa este cool si in trend nici nu-si da seama in ce nenorocire se baga luind totul in gluma ! Cind Hristos nu mai este in casa omului sau este ,,pus la respect" printro relatie ,,limitata", reglata intelectual-sociala atunci in acea casa se instaleaza ispititorul care o data instalat cu mare greutate v-a mai pleca . Iar cind ispititorul este stapinul casei atunci este vai si amar de acea casa !
Hristos si tainele sale si inca cu poruncile sale si inca cu biserica sa si inca cu slujbele sale nu este modernism, nu este tabiet, nu este obicei monden care sa dea bine la dosarul de ,,bun-crestin", nu este tipic ,,firesc", nu este obisnuinta, nu este exotism... s.a.m.d. El este insasi viata si mintuirea neamului omenesc. Doar cei care nu urmaresc cu staruinta mintuirea isi permit sa nu voiasca sa se ,,imbete" de Hristos si sa-l tina la respect in functie de pretentiile si plasmuirile lor mentale. Fereasca D.zeu de asemenea naluciri si instrainari !

Recomand , deasemenea , cu mare bucurie si fratietate parerile parintelui Arsenie Boca cuprinse in lucrarea ,, Ridicarea casatoriei la nivel de taina ". Este mult folositoare ! Dar se poate si altfel , asa cum ne tot sufla in urechi diavolul de secole : sa ne impiedicam in tarite si sa aruncam malaiul/faina cel de pret ! Insa numai unii procedeaza asa ... nu crestinii induhovniciti !

La urma urmei , fiecare isi alege din viata doar ceea ce voiesc ei !

Last edited by zaharia_2009; 05.08.2010 at 21:43:07.
Reply With Quote
Vechi 01.12.2010, 19:30:17
eu_rationez eu_rationez is offline
Banned

Data înregistrării: 01.12.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de gabriela8 Vezi mesajul
Refuzul de a avea copii este lipsa de iubire pentru celalalt, mai exact este egoism si motiv de divort!
sau responsabilitate.
de aia e plina romania de orfelinate si de prosti, pentru ca romanul, invatat sa nu gandeasca si sa-si asume si responsabilitatea, da vina in dumnezeu cand hotaraste sa se reproduca in nestire, desi nu dispune de mijloace.
Reply With Quote
Vechi 01.09.2010, 12:19:12
lilisor_an lilisor_an is offline
Junior Member

Data înregistrării: 01.09.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de jonzy30 Vezi mesajul
inteleg exact ceea ce scrie dar ce te faci daca unul din cei doi nu vrea sa posteasca sau si mai rau nu vrea copii amandoi crestini fiind
atunci convinge-l sa posteasca.macar o data pe saptamana.prin post si rugaciune esti mai aproape de DUMNEZEU.
Reply With Quote
Vechi 03.08.2010, 15:57:30
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
Sa nu ma intelegeti gresit si sa nu ma judecati prea aspru sunt impotriva metodelor anticonceptionale dar e destul de greu cred sa-i spui sotului tau : avem doua variante abstinenta sau copii
Chiar nu mi se pare greu de loc să te abții câteva zile pe lună. Crede-mă pe cuvânt, eventuala frustrare a lui "astăzi nu se poate" este compensată și depășită de bucuria lui "astăzi, în sfârșit, se poate".

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 03.08.2010, 16:33:39
jonzy30 jonzy30 is offline
Banned

Data înregistrării: 01.09.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Chiar nu mi se pare greu de loc să te abții câteva zile pe lună. Crede-mă pe cuvânt, eventuala frustrare a lui "astăzi nu se poate" este compensată și depășită de bucuria lui "astăzi, în sfârșit, se poate".
cum adica cateva zile pe luna ... metoda calendarului adica ... imi poti explica mai clar ca niciodata nu am inteles aceasta metoda ... multu
Reply With Quote
Vechi 03.08.2010, 16:51:48
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
cum adica cateva zile pe luna ... metoda calendarului adica ... imi poti explica mai clar ca niciodata nu am inteles aceasta metoda ... multu
Dintre metodele naturale de contracepție bazate pe abstinență periodică, metoda calendarului este cea mai puțin precisă și, în același timp, cea care impune cel mai mare număr de zile de abstinență.
Un mai vechi articol al meu despre această metodă este aici: http://www.doctordragomir.ro/articol...lendarului.htm

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 03.08.2010, 16:53:51
FiulRisipitor's Avatar
FiulRisipitor FiulRisipitor is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.08.2009
Locație: Germania
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru FiulRisipitor
Implicit

Parintele Arsenie Papacioc spunea: "nici abuzul, nici refuzul nu sunt bune" - deci cred ca trebuie fiecare sa faca compromisuri de dragul celuilalt. Sau mai bine zis cel mai puternic mai lasa de la el pana cel slab devine si el puternic si se poate abtine.
Impresia cu care am ramas eu (este parere personala deci nu o lua de buna pana nu discuti cu duhovnicul tau) din invataturile Sfintilor Parinti si mai ales Sfantul Ioan Gura de Aur - "Omilii la casatorie", este ca: nu se incurajeaza impreunarea sotilor cand aceasta se face doar pentru placere, dar nici nu se condamna. Nu se spune explicit dar se lasa la latitudinea fiecaruia utilizarea metodei calendarului (nici aceasta metoda nu este icurajata tocmai ca oamenii sa nu abuzeze). Orice alta metoda care denatureaza firea lasata de Dumnezeu nu este acceptata. Perioada de infertilitate intr-un cilclu lunar la femei, vrei nu vrei ea este acolo, asadar este naturala.
Explicatii despre aceasta metoda gasesti cate vrei pe iternet (Wikipedia, Google - putine in romana dar sunt), nu cred ca este potrivit a o posta aici.
Vechi 12.08.2010, 14:21:14
kikyo_ea's Avatar
kikyo_ea kikyo_ea is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.08.2010
Locație: Giurgiu
Implicit

Citat:
Buna!
Eu si sotul meu am discutat si de cand L-am descoperit pe Domnul incercam sa respectam toate regulile.
Ne-a fost greu la inceput in ceea ce priveste relatiile sexuale, insa acum ca sunt insarcinata dorim sa nu deranjam cu nimic copilul pe toata perioada sarcinii si in alaptare. Domnul sa ne ajute sa ne ferim de pacatul acesta.
Nu este greu. Trebuie doar sa ai vointa si incredere in Domnul Dumnezeu.
Ca sfat, ar trebui sa te documentezi mai mult, sa citesti mai mult despre acest subiect.
Iti recomand "Ridicarea Casatoriei la inaltimea de Taina" a parintelui nostru drag, Arsenie Boca.
Ai acolo multe sfaturi si indrumari despre cum sa iti traiesti viata in cuplu asa cum se cuvine.
Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 26.08.2010, 13:20:23
TreciLaRugaciune TreciLaRugaciune is offline
Member

Data înregistrării: 24.08.2010
Implicit

Sodoma si Gomora. ai citit ce se intampla cu desfranarea? Care esti si cea mai mare patima a generatiei astea apocaliptice. Iubiti-va domne si faceti cati copii voieste Domnul, ca nu o sa va lase sa faceti 300 de copii si sa fie spre osanda voastra si a lor, Nadajduiti la Maica Domnului. Iertati-ma, sunt si eu un pacalici.

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre desfranarea intre sot si sotie ionut12 Generalitati 136 14.05.2011 13:04:54
Yoghinii sustin ca Hristos lauda desfranarea costel Generalitati 78 17.03.2011 10:50:13
Intrebare: Desfranarea gmariusg Generalitati 58 02.12.2010 21:44:18
Desfranarea intre sot si sotie part 2 ionut12 Generalitati 20 16.11.2010 08:06:45
Desfranarea kindly Generalitati 31 09.11.2010 13:53:39