Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 20.01.2013, 01:07:36
cezar_ioan cezar_ioan is offline
Banned

Data înregistrării: 16.11.2012
Locație: Benidorm, Hotel Bali
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihailc Vezi mesajul
Faci pași importanți către esențial! Bravos....coniță!
De-as spune ca ma crucesc, poate s-o supara...
Asa ca mai bine nu spun.
(frumos cuvant a scris sora noastra! multumiri, bravos, multumiri...)
Vechi 20.01.2013, 01:19:50
eliza-georgiana eliza-georgiana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.08.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
conule.... esentialul e rautatea si razboiul cel dintre noi (care din pacate nu piere cu una cu doua) degeaba fluturam cuvinte marete!! faptele, nu laptele raman eu nu sunt perfecta (nici nu mi-as dori) asa ca n-am nevoie de aprecieri....
Vechi 20.01.2013, 01:22:18
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cezar_ioan Vezi mesajul
De-as spune ca ma crucesc, poate s-o supara...
Asa ca mai bine nu spun.
(frumos cuvant a scris sora noastra! multumiri, bravos, multumiri...)
greu reuseste cineva sa ma supere!! sa ma enerveze da, pentru ca sunt... "hot"/ a se citi iute la manie :))) dar de suparat greu ma supar.... cat despre multumiri.... nu le merit... realitatea vorbeste de la sine
oricum, apreciez sincer apelativul de sora
Vechi 20.01.2013, 21:14:08
Patrie si Credinta's Avatar
Patrie si Credinta Patrie si Credinta is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.05.2011
Locație: Ploiesti
Send a message via Skype™ to Patrie si Credinta
Implicit

Citat:
În prealabil postat de eliza-georgiana Vezi mesajul
la fel cum stapaneste si egoismul :)

Ca unde omul zice Nu, nici Atotputernicul nu "poate" zice Da! Este un grandios paradox. Fara libertate nu exista ascultare. Libertatea este o dimensiune fundamentala a iubirii, care pretinde respectarea libertatii celuilalt (a persoanei) pana la maximum posibil. Dumnezeu insusi respecta libertatea omului de a-L asculta sau nu, de a-L accepta sau nu, de a crede in El sau nu. Ascultarea este "structura arhetipala a omului, din care, aproape spontan, deriva toate celelalte si din care izvorasc toate celelalte" (Di Sante, 1985).
Ascultarea este o atitudine dificila. Cere de a te centra pe altul, uitandu-te pe tine. Nu este exagerat a afirma ca ascultarea pretinde o anumita kenoza" ("desertare de sine").

Ascultarea autentica pretinde acordul persoanei. Este o atitudine personala: omul decide (vrea sau nu) sa asculte. Fara acordul meu, ascultarea devine obedienta sterila si "oarba". Ascultarea "neconditionata" a monahului, in esenta ei, este ne/conditionata (in mod normal nu ar trebui sa fie determinata de nici un fel de "conditionari"): persoana se "pune sub ascultarea" unui duhovnic, in mod deliberat, si executa, in mod voluntar (liber consimtit) orice "ascultare" i se cere, ca o nevointa personala, tocmai pentru exersarea si maturizarea propriei vointe, in acest sens intelegem apoftegma Avvei Alonios: "daca omul vrea cu adevarat, din zori pana seara ajunge dupa masura dumnezeiasca". Cand persoana isi da acordul, si Cerul iese in intampinarea ei!

Omul, inzestrat cu mijloace de comunicare tot mai rafinate (telefon fix/mobil, telex, fax, internet, mail, messenger, camera web etc, n.n.), se simte tot mai singur, pentru ca are prea multe lucruri de auzit, dar care nu-i umplu golul interior", se simte bombardat informational, dar prea putin "impartasit".

http://www.crestinortodox.ro/editori...ica-70263.html

abia cand vom depasi stadiul de necredinta vom dobandi acel "graunte" necesar in schimbarea inimii noastre!!

Dacă veți avea credință în voi cât un grăunte de muștar, veți zice muntelui acestuia: Mută-te de aici dincolo, și se va muta; și nimic nu va fi vouă cu neputință (Matei 17, 20).

Este adevărat că nu stă în natura omului să mute munții numai cu cuvântul, dar extraordinarul e cu putință lui Dumnezeu: Aveți credință în Dumnezeu! Că oricine nu se va îndoi în inima sa, ci va crede că ce va zice se va face, fi-va orice lucru va zice. De aceea, zic vouă: orice cereți, rugându-vă, să credeți că le-ați și luat și le veți avea (Marcu 11,23-24). Aceasta este credința cât un grăunte de muștar: grăuntele de comuniune cu Dumnezeu, adică locuirea lui Dumnezeu în firea omenească.

cand vom avea grauntele tot restul va deveni inutil, inclusiv cipurile!! :)
bine, bine, si ce legatura are tot acest text cu bucata aia de sticla si siliciu?
Vechi 20.01.2013, 21:51:55
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
Daca te-o pacalit si pe tine...
Nu vezi ca o batut iar campii cu o oaresice gratie de data asta, drept, dar care aduce mai degraba a copy/paste decat gandire proprie, iar de raspuns la intrebare, ioc?
Vechi 20.01.2013, 22:15:14
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Nu vezi ca o batut iar campii cu o oaresice gratie de data asta, drept, dar care aduce mai degraba a copy/paste decat gandire proprie, iar de raspuns la intrebare, ioc?
Chiar si asa! Nu sesizezi ca si-a ales modelul bun?
Iar asta nu e, oare, un progres?...

Facem noi-ceilalti altceva, cumva?....

Last edited by cezar_ioan; 20.01.2013 at 22:31:08.
Vechi 20.01.2013, 23:15:12
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cezar_ioan Vezi mesajul
Facem noi-ceilalti altceva, cumva?....
Vorbele fără fapte rămân vorbe goale (cam cee ce facem noi).
Vechi 20.01.2013, 23:24:52
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Vorbele fără fapte rămân vorbe goale (cam cee ce facem noi).
Fiecare isi cunoaste faptele, mai intai, prin harul Domnului in constiinta (har de pocainta, basca harul lucrator al nadejdii....:)).
Vechi 21.01.2013, 00:01:08
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Patrie si Credinta Vezi mesajul
bine, bine, si ce legatura are tot acest text cu bucata aia de sticla si siliciu?
pai daca au inteles "legatura" pana si pustnicii (care dupa cum lasa unii loc de subinteles, s-au retras din lume, oarecum din dispret, nicidecum din dragoste, rugandu-se lui Dumnezeu si ziua si noaptea pentru lume) probabil ca "descrifrarea" tehnicii in "legatura" cu bucata de... cip, revine.... inginerilor, celor care cunosc cum functioneaza teoria haosului sau care fir combinat cu ce da explozie - eu nu ma pricep la tehnica - dar am inteles ca omul trebuie sa stapaneasca tehnica si nu invers, altfel ajungem sa fim vanati de ea!! la o adica si mie imi plac filmele cu Arnie in Terminator, dar una e sa vezi SF-ul si alta sa-l traiesti

legatura directa e ..."Și de aceea Dumnezeu le trimite o lucrare de amăgire, ca ei să creadă în minciuni, ca să fie osândiți toți cei ce n-au crezut adevărul, ci le-a plăcut nedreptatea" (II Tesal. 2,11-12)

si care are radacina in necredinta noastra!! in suflet, in inima....e pa... suntem "imprastiati", ravasiti, nauciti si prin "jucariile" astea, ne gandim ca gasim "o rezolvare" de a impaca sufletul cu "strictul necesar" din bunurile materiale.... dar de fapt, noi nu mai credem si d-aia ni se pare ca nu e nimic... in noi e "buba", pentru ca faptele noastre il rastignesc pe Hristos! pana si ateii sunt speriati de noi... (ca fapt divers am vazut ca unnom si-a sters contul, zicea ca-i "agnostic" sau ceva genu)...

tot incerc sa nu mai intru pe forum, da' nu reusesc deloc.... in ultimele saptamani mi-am invinetit fata la cate palme mi-am dat citind postarile lui Alin!! :D
nu stiu daca face pe nebunu' sau chiar crede ce zice cu "no problem"!!!

cauta scanteia si va apare si legatura!
Vechi 21.01.2013, 00:08:51
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
domle', intrebarea n-are cum fi "la obiect" cata vreme are legatura cu mai multe aspecte! or, pe noi ca si crestini, cred ca pana sa vedem "logica" intrebarii, tre' sa stim daca are impact asupra echilibrului nostru sufletesc! si cum noi putem fi "luati de val" intrebam pe "scara ierarhica"....
eu, singura "bataie de campi" cu sau fara gratie e clipul cu chip-in/ul lui Obama! am vrut sa vad ce se-ntampla si pe la case mai mari, am citit comentariile, am vazut ca vorbea de economia la pamant, pentru ca de aici s-au stors intotdeauna picaturile de sange: din santajul economic al omului!! oricum, daca intri si acum pe clipul "everybody has to chip-in" vei vedea comenturi actualizate in acelasi sens...
Subiect închis

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cardul De Sanatate Cu CIP RFID 666 Devine Obligatoriu De La 1 Ianuarie 2013 myself00 Generalitati 1 03.01.2013 21:37:21
Vizita papala in 2013 ? Mihnea Dragomir Biserica Romano-Catolica 92 13.09.2012 21:04:03
Dictatura Biometrica atinge Onestiul aristide Stiri, actualitati, anunturi 7 19.08.2009 21:18:43
Se schimba cartile de identitate Capy Generalitati 21 06.05.2008 18:59:20
Scurt pasaj dntr o carte noua scristim Intamplari adevarate 8 24.03.2007 00:06:13