![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Se pare ca potopul a fost intr-adevar ceva colosal din moment ce toti si-l amintesc inca. Iar evreii au aparut dupa Noe, deci e normal ca povestea sa apara inainte de evrei.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
|||
|
|||
![]()
am si eu o intrebare despre potop.
Spune ca Dumnezeu i-a avertizat pe oameni, si ca ei cu toate ca au fost avertizati nu s-au intors la credinta/urcat in arca. Dar CUM i-a avertizat, ca din ce-am observat eu l-a avertizat doar pe Noe, si el LA CATI oameni ar fi putut sa le spuna?... Si daca prin absurd ar fi putut cumva sa raspandeasca vestea la ABSOLUT TOTI oamenii care locuiau pamantul, cum ar fi fost luat in serios daca aceasta afirmatie nu era sustinuta decat de vorbele unui singur om?... Adica... Noe a crezut fiindca l-a auzit pe Dumnezeu. Dar daca Dumnezeu nu s-a facut auzit si pt restul oamenilor, atunci... cum sa creada? |
|
||||
|
||||
![]()
Moise era evreu deci povestea Gilgamesh a fost inaintea potopului cunoscut de crestinism.Datele nu coincid ca sa spunem ca a fost un singur potop,din care se amintesc povesti diferite in functie de civilizatie,caci astfel ar veni cum?Cei din trecut isi amintesc de potopul din viitor?
Caci omul nu-i,ci mereu fi-va binecuvântat de cel ceresc, Iar sufletu-i stingher ,prins în carcasa muritoare, Va pribegi,tânjind după odihna-n viata viitoare. Iata sărmanul indian,cu mintea-i neplivita! Lui mandra știința nu i-a purtat sufletul potopit de-ardoare Către înaltul neștiut,ivind Calea Lactee și câmpiile solare. Insa natura pura a răspuns speranței,deschizând cărări gentile, Sub piscu-încununat de nori,spre paradisuri mai umile. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sunt mai multe date care nu coincid; de exemplu unii spun ca au fost salvati opt oameni, altii ca sapte. La ce sa te astepti, dupa atatea mii de ani? Presa noastra schimba datele de la o zi la alta... Insa tema principala a potopului, anume un Dumnezeu care a umplut pamantul de apa si un numar mic de oameni a scapat intr-o arca, este prezenta in diferite zone ale pamantului, transmisa peste generatii in scris sau prin viu grai.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Păi draga mea, dacă un ''nebun'' și-a construit 40 de ani corabie în deșert, crezi că gLumia asta nu s-a răspândit mai repede decât viteza sunetului? Toți știau ce lucreză ''nebunul'' în deșert dar niciunii nu credeau ci-și băteau joc de el, și ziceau că cine a mai auzit să fie apă în deșert ca încă să-ți trebuiască și corabie să mergi prin apă și să bagi în ea și animalele că cică toate se vor înneca de la atâta apă? Păi nu sunt dealuri, nu sunt munți? Și chiar și păsările, păi ele nu zboară? Deci nu l-au crezut cu niciunchip deși el dovedea mereu lucrând la corabie că nu mințea și nu e gLumă ci cu siguranță clipa cea tragică se apropia. La fel e și acum. Toți știu dar tac parcă vorbiți. Deci absolut toți au știut și știu, toți... dar au scos tot mereu tot felul de alte zvonuri... felul unu aperitivul, felul doi ciorbea, felul trei fasolea cu ciolan, și apoi desertul. Last edited by vsovivi; 10.09.2010 at 16:52:24. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]()
@Doriana.
Aici ai dreptate.M-am inselat. Deci am putea spune pana acum ca potopul a existat deci a fost raspandit si drept urmare Arca lui Noe are o dovada in plus. Dar dimpotriva,acolo unde nu exista cursuri importante de apa,cum e cazul Sumerului si Babilonului de regula nu apar legende despre potop ! Daca speciile reuseau sa tina frau potopului ,pe langa ruinele de care zici tu ar trebui sa fie fosile.Deci ori nu au fost luati dinozaurii ori noi oamenii suntem incapabili de a face descoperiri arheologice saaau...Noe a uitat sa ia si dinozaurii ?A uitat de la batranete sau purta el antipatie pe aceste animale?Nu in grija Bunului Dumnezeu este toata creatia inckluziv mamutii?Si cate arce a facut Noe?Ca sunt 4 sau 5 pe Ararat... Dar hai sa ne imaginam numai: Deci avem o corabie si trebuie sa incapa cate doua exemplare din milioane de specii!Si desigur nivelul de mortalitate sa fie scazut....Ca sa nu mai vorbesc de hrana,pastrarea curateniei si adaptarea tuturor animalelor la acest mediu intro corabie cu dimensiuni 150x25x15 metri. Cum sa nu se manance intre ele?Cum sa nu se napusteasca ?Oare era si un loc special pentru animalele de prada?De ce pestii si dinozaurii acvatici ar fi innece in timpul potopului.Oh dar sa nu fim dezamagiti!Hai sa zicem ca pe corabie Noe a luat doar cate o specie din grupuri de exemplu la primate a luat numai cimpanzeul dar 'opa!!!Cum de mai sunt si alte rase?Au evoluat?Asta nu este deloc bine! Sa zicem ca a luat numai 30 000 de specii..restul dezvoltandu-se din acest mititel stoc initial.Iar arca avea separatoare intre prada si pradator...ba chiar si loc pentru dinozauri ca sa nu striveasca soarecii sau alte animale mai marunte.Iar pestii?Neeah..prea mult mal care le-a infundat branhiile...
Caci omul nu-i,ci mereu fi-va binecuvântat de cel ceresc, Iar sufletu-i stingher ,prins în carcasa muritoare, Va pribegi,tânjind după odihna-n viata viitoare. Iata sărmanul indian,cu mintea-i neplivita! Lui mandra știința nu i-a purtat sufletul potopit de-ardoare Către înaltul neștiut,ivind Calea Lactee și câmpiile solare. Insa natura pura a răspuns speranței,deschizând cărări gentile, Sub piscu-încununat de nori,spre paradisuri mai umile. |
|
|||
|
|||
![]()
Curiozitate: unde se afla muntele Ararat? Ca eu caut pe google maps, dar gasesc numai Brazil si Mexic.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cu incaputul in camere vine cam asa: se pare ca au fost salvate doar cate doua, respectiv 14 animale din fiecare grup de specii. Nu, nu au evoluat ci s-au diversificat. Si noi daca stam prea mult la calculator ajungem cu capul mare si picioare subtiri :). Asa cum din familia Noe a iesit si blonzi si bruneti si aborigeni si intelectuali, la fel si din familia primatelor s-au dezvoltat diferite soiuri, influentate fiind de mediul in care traiau si obiceiurile pe care le aveau. A evolua presupune a trece de la o specie la alta , adica din soparla elefant, nu de la caine mic la caine mare. :) Pe pesti este evident ca nu a fost nevoie sa-i salveze, caci ei erau in mediul lor traind in apa. Exista teoria cum ca intr-o singura cusca au putut convietui mai multe specii de animale si pasari, toate mancand iarba, deoarece pana la potop era in picioare Facerea 1:29, 30 : "Apoi a zis Dumnezeu: „Iată, vă dau toată iarba ce face sămânță de pe toată fața pământului și tot pomul ce are rod cu sămânță în el. Acestea vor fi hrana voastră. Iar tuturor fiarelor pământului și tuturor păsărilor cerului și tuturor vietăților ce se mișcă pe pământ, care au în ele suflare de viață, le dau toată iarba verde spre hrană”. Și a fost așa. " Dupa potop, insa, Dumnezeu a dat o noua porunca. Facerea 9:1-3: "Și a binecuvântat Dumnezeu pe Noe și pe fiii lui și le-a zis: „Nașteți și vă înmulțiți și umpleți pământul și-l stăpâniți!Groază și frică de voi să aibă toate fiarele pământului; toate păsările cerului, tot ce se mișcă pe pământ și toți peștii mării; căci toate acestea vi le-am dat la îndemână. Tot ce se mișcă și ce trăiește să vă fie de mâncare; toate vi le-am dat, ca și iarba verde." Ma rog, nu stim exact cand au devenit animalele carnivore, cert este ca la inceput mancau toate iarba. Si nu avem pretentia ca putem sti totul, cred ca nici tu nu crezi ca un om are raspunsurile la toate, insa putem face macar atata lucru: sa-L credem pe Dumnezeu pe cuvant, ca El stie ce zice. Pana la urma, El e Sursa ultima a oricarui lucru. Citat:
In estul Turciei, intr-o zona foarte greu accesibila...din fericire, caci tocmai pentru ca nu a ajuns mult timp nimeni pana acolo avem astazi fosilele Arcei conservate acceptabil peste mii de ani.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 Last edited by Doriana; 10.09.2010 at 18:32:33. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Animalele carnivore au inceput sa existe dupa iesirea lui Adam si Eva din Eden, deci presupun ca dupa ce acele animale au coborat din arca, au inceput sa se manance intre ele, si extinctia multor specii a devenit inevitabila, caci nu au avut timp sa se imulteasca si sa nasca pui. In plus o arca nu este suficienta pentru incaperea tuturor speciilor de pe pamant. Cum imi explici mie grupul speciilor de serpi? 14 specii din 3000 nu ti se pare putin? Ca sa nu mai vorbim de anaconda, boa, sarpe, cobra, vipera si altele. |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ce spune biserica despre sport si competitie? | alexdu | Generalitati | 12 | 27.01.2012 09:58:21 |
Dinozaurii | mateiash | Din Vechiul Testament | 42 | 16.05.2011 19:05:41 |
Ce ne-ar spune Dumnezeu despre buretii de padure? | unamic | Despre Sfanta Scriptura | 20 | 24.10.2010 00:42:21 |
Ce spune biserica despre implanturile artificiale ? | seby_din_brasov | Generalitati | 13 | 01.03.2009 20:51:14 |
Cine imi poate spune mai multe despre pr Dan Badul | paraschevaiasi | Generalitati | 1 | 29.10.2007 02:34:59 |
|