![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]()
Moise era evreu deci povestea Gilgamesh a fost inaintea potopului cunoscut de crestinism.Datele nu coincid ca sa spunem ca a fost un singur potop,din care se amintesc povesti diferite in functie de civilizatie,caci astfel ar veni cum?Cei din trecut isi amintesc de potopul din viitor?
Caci omul nu-i,ci mereu fi-va binecuvântat de cel ceresc, Iar sufletu-i stingher ,prins în carcasa muritoare, Va pribegi,tânjind după odihna-n viata viitoare. Iata sărmanul indian,cu mintea-i neplivita! Lui mandra știința nu i-a purtat sufletul potopit de-ardoare Către înaltul neștiut,ivind Calea Lactee și câmpiile solare. Insa natura pura a răspuns speranței,deschizând cărări gentile, Sub piscu-încununat de nori,spre paradisuri mai umile. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sunt mai multe date care nu coincid; de exemplu unii spun ca au fost salvati opt oameni, altii ca sapte. La ce sa te astepti, dupa atatea mii de ani? Presa noastra schimba datele de la o zi la alta... Insa tema principala a potopului, anume un Dumnezeu care a umplut pamantul de apa si un numar mic de oameni a scapat intr-o arca, este prezenta in diferite zone ale pamantului, transmisa peste generatii in scris sau prin viu grai.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ce spune biserica despre sport si competitie? | alexdu | Generalitati | 12 | 27.01.2012 09:58:21 |
Dinozaurii | mateiash | Din Vechiul Testament | 42 | 16.05.2011 19:05:41 |
Ce ne-ar spune Dumnezeu despre buretii de padure? | unamic | Despre Sfanta Scriptura | 20 | 24.10.2010 00:42:21 |
Ce spune biserica despre implanturile artificiale ? | seby_din_brasov | Generalitati | 13 | 01.03.2009 20:51:14 |
Cine imi poate spune mai multe despre pr Dan Badul | paraschevaiasi | Generalitati | 1 | 29.10.2007 02:34:59 |
|