Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 23.10.2009, 01:22:25
Bastet's Avatar
Bastet Bastet is offline
Member

Data înregistrării: 17.10.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de lavinia40 Vezi mesajul
Nu.Si de unde stii ca i-ai ,, combatut nuclear", si nu te-ai amuzat doar tu, ci si ei de afirmatiile tale!?
Încerc să-mi scot din minte ciudata imagine de vehemență care emană din mesajele tale.

Te rog recitește ce am spus înainte de a sări: „am trecut de cîțiva ani de a mă amuza prin a combate nuclear ideile celorlalți”.

E o altă formă de a spune „am trecut de perioada în care consideram că din orice discuție trebuie să iasă musai un învingător și un învins”.

În rest, bineînțeles, ai toate drepturile să te amuzi de afirmațiile oricui.

Deci nu crezi că pentru fiecare individ în parte religia lui/ei este ceea ce i se potrivește cel mai bine? Îmi poți explica de ce crezi acest lucru?
Reply With Quote
Vechi 23.10.2009, 01:47:56
lavinia40 lavinia40 is offline
Banned

Data înregistrării: 03.09.2009
Locație: Bacau
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Bastet Vezi mesajul

Deci nu crezi că pentru fiecare individ în parte religia lui/ei este ceea ce i se potrivește cel mai bine? Îmi poți explica de ce crezi acest lucru?

Religia , nu e o ,,haina" pe care-o cautam sa ni se potriveasca.Nu ne ducem la shoping...nu probam ce ne-ar sta bine...

p.s. De ce sunt ,, vehementa''?
Reply With Quote
Vechi 23.10.2009, 02:05:51
piedonee's Avatar
piedonee piedonee is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.10.2008
Implicit

Primele texte biblice care vorbesc despre fecioria si sfintenia vietii Maicii Domnului sunt cele profetice din Vechiul Testament. Cel dintai ni-l ofera Proorocul Isaia, care, dupa descoperirea ce i s-a facut, o vede ca un "semn" extraordinar, in afara legilor firesti, scrie proorocia, de care am mai amintit, astfel: "Iata Fecioara va lua in pantece si va naste fiu si vor chema numele Lui Emanuel" (Is. 7,14). "Semnul" extraordinar era ca Fecioara avea sa zamisleasca fiu, "nu din sange, nici din pofta trupeasca, nici din pofta barbateasca, ci de la Dumnezeu" (Ioan 1, 13), sau "de la Duhul Sfant" (Matei 1, 18; Luca 1, 35), Care a umbrit-o, pogorandu-Se peste ea.In Biserica noastra se face o legatura intre Maica Domnului si Crucea Domnului. O numim pe Maica Domnului "biserica sfintita si rai cuvantator"; asa o numeste Biserica si asa o numim noi, ca oameni care facem parte din Biserica Ortodoxa. De ce? Pentru ca din ea S-a nascut Dumnezeu cel mai inainte de veci, adica Dumnezeu cel mai inainte de veci Si-a lucrat in pantecele Preasfintei Fecioare Maria firea omeneasca cu care S-a unit, trupul in care S-a intrupat pentru vesnicie. De aceea Maica Domnului este biserica sfintita si rai cuvantator, pentru ca Domnul Hristos, Fiul lui Dumnezeu, intrupandu-Se, Si-a facut locas in Maica Domnului. Si zicem: "Ca bratul tau, scaun l-a facut, si pantecele tau, mai desfatat decat cerurile l-a lucrat". Si de aceea, spunem inca o data, ca la inceput: "De tine se bucura ceea ce esti plina de dar, toata faptura, marire tie!"
Vorbim cu Maica Domnului despre o marire a Maicii Domnului care copleseste, care uimeste, pentru ca asta inseamna "spaimantatu-s-au toate": s-au uimit toate, toate stau cu uimire in fata maretiilor tale. De ce? "Ca tu, Fecioara neispitita de nunta - deci in chip mai presus de fire -, L-ai avut in pantece pe Dumnezeu, Cel peste toate, si L-ai nascut, ca fiu, pe Cel fara de ani, Care daruieste pace tuturor celor ce te lauda pe tine". Domnul Hristos S-a nascut din vesnicie din Tatal, fara mama, iar in vremelnicie S-a nascut din maica, fara tata, de la Duhul Sfant.In fata Maicii [COLOR=#004276]Domnului stam in fata unor taine[/COLOR], in fata unor lucruri de necuprins. Noi zicem ca tainele nu pot fi cercetate. La o alcatuire pregatitoare pentru atmosfera de gand de la [COLOR=#004276]sarbatoarea Nasterii[/COLOR] Mantuitorului nostru Iisus Hristos, vorbim cu Maica Domnului si-i spunem Maicii Domnului ca ea L-a purtat in pantece pe Mantuitorul Iisus Hristos, ca L-a purtat in brate pe Mantuitorul nostru Iisus Hristos, pe Dumnezeu Cuvantul intrupat, si ca aceasta e o taina, iar taina nu sufera ispitire, taina nu poate fi cercetata, ci taina ramane taina. e o inselare sa zici ca Maica Domnului e femeie ca toate femeile! Ganditi-va: daca noi credem in Domnul nostru Iisus Hristos si in maretia Lui si stim cine este Domnul Hristos, mai putem zice ca Maica Domnului e o femeie ca toate femeile?!
Se zice ca un copil s-a pierdut de mama lui si o cauta prin multime; si zicea catre cei din jurul lui: "N-ati vazut-o pe mama? N-ati vazut-o pe mama?" Si cineva-i raspunde: "Mai copile, am vazut adineaori o femeie care a trecut pe aici". Si copilul zice: "Eu nu caut o femeie, eu o caut pe mama!" Deci nici in ordinea fireasca o femeie nu-i ca toate femeile. Sotia cuiva, daca-i o femeie ca toate femeile, atunci nu-i sotia lui adevarata. Mama mea, daca-i o femeie ca toate femeile, nu-i mama mea; ci, dintre toate femeile, mama mea e o aleasa: asa a ales-o Dumnezeu, sa fie mama mea, si atunci eu o cinstesc pe mama mea mai mult decat pe alte femei. Mama mea are o situatie speciala -si la fiecare-i asa -, deci mama mea e una intre femei. Sora mea nu-i o femeie ca toate femeile; chiar daca-i si o femeie ca toate femeile, dar dintre toate, ea este deosebita: e sora mea, are un regim special in constiinta mea.
Deci Maica Domnului nu-i o femeie ca toate femeile. Ingerul vestitor a zis: "Binecuvantata esti tu intre femei", Sfanta Elisabeta a zis: Binecuvantata esti tu intre femei", deci una intre femei, celelalte femei sunt mai prejos de tine, tu esti unica fata de celelalte femei; si vine un amarat de pacatos si zice: "Apai, Maica Domnului e o femeie ca toate femeile".
Mergand apoi Maria la Elisabeta, rudenia sa, si salutand-o, aceasta, inspirata de Duhul Sfant, ii spune: " Binecuvantata esti tu intre femei si binecuvantat este rodul pantecelui tau. Si de unde mie aceasta, ca sa vina la mine Maica Domnului meu ? Ca iata, cum veni la urechile mele glasul salutarii tale, pruncul a saltat de bucurie in pantecele meu. Si fericita este aceea care a crezut ca se vor implini cele spuse de la Domnul". Iar Maria inspirata rosteste imn de slavirea lui Dumnezeu: " Mareste sufletul meu pe Domnul, si s-a bucurat duhul meu de Dumnezeu, Mantuitorul meu, Ca a cautat spre smerenia roabei Sale. Ca, iata, de acum ma vor ferici toate neamurile." (Luca 1, 41-48). De atunci au fericit-o toate neamurile spunand lui Iisus: " Fericit este pantecele care te-a purtat si sanii pe care i-ai supt" (11, 27).
[COLOR=#004276]Parintele Teofil Paraian[/COLOR]
Reply With Quote
Vechi 23.10.2009, 02:31:23
Bastet's Avatar
Bastet Bastet is offline
Member

Data înregistrării: 17.10.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de lavinia40 Vezi mesajul
Religia , nu e o ,,haina" pe care-o cautam sa ni se potriveasca.Nu ne ducem la shoping...nu probam ce ne-ar sta bine...
Lavinia, nu am trivializat religia. Am zis că obiectiv vorbind fiecare adept al fiecărei religii se simte împlinit și mulțumit în religia lui. Tu ai zis că nu ești de acord cu această afirmație, iar eu mă întrebam care sînt motivele care te fac să nu fii de acord. Doar atît.

Citat:
p.s. De ce sunt ,, vehementa''?
Am avut senzația – asta nu înseamnă că e adevărat – că nu ai răspuns pentru a veni cu o replică, ci pentru a încontra ceea ce am spus eu.
Reply With Quote
Vechi 23.10.2009, 03:57:51
lavinia40 lavinia40 is offline
Banned

Data înregistrării: 03.09.2009
Locație: Bacau
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Bastet Vezi mesajul
Lavinia, nu am trivializat religia. Am zis că obiectiv vorbind fiecare adept al fiecărei religii se simte împlinit și mulțumit în religia lui. Tu ai zis că nu ești de acord cu această afirmație, iar eu mă întrebam care sînt motivele care te fac să nu fii de acord. Doar atît.

Am avut senzația – asta nu înseamnă că e adevărat – că nu ai răspuns pentru a veni cu o replică, ci pentru a încontra ceea ce am spus eu.
O.K.,Bastet, mai ,,vorbim''.
Reply With Quote
Vechi 23.10.2009, 09:47:24
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusseptimus Vezi mesajul
Nu avem nici o derogare, o considerăm la rândul nostru fericită, ba mai mult, o sfântă! Asta nu înseamnă în nici un caz să-i atribuim calități soterologice ori s-o numim cu nume blasfemice precum "Preasfântă Născătoare de Dumnezeu" și "Împărăteasa Cerului"!
Daca voi negati valabilitatea expresiei "nascatoare de Dumnezeu", atunci nu credeti in intruparea Lui Dumnezeu-Fiul ca Dumnezeu-Om, adica o singura Persoana cu doua firi, ceea ce este extrem de grav. Asta va scoate din randul crestinilor, precum Martorii lui Iehova. Eu aveam alta parere despre adventisti pana la topicul asta, dar acum imi pare si mai rau ca sansa voastra de mantuire scade drastic... Dumnezeu sa va lumineze. (daca vreti puteti citi aici un scurt articol al Sfantului Ioan Damaschin)

Insusi Duhul Sfant a numit-o pe Maica Domnului imparateasa prin cuvintele psalmistului:

Psalmul 44, 11: Stătut-a împărăteasa de-a dreapta Ta, îmbrăcată în haină aurită și prea înfrumusețată.

Aveti grija ce scrieti pe forum, sa nu cumva sa se intoarca in capul vostru hulele impotriva Duhului Sfant pe care le marturisiti sus si tare.

Mai bine nu se deschidea topicul asta, dar nu e tarziu sa se inchida, cum au propus si altii.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Vechi 23.10.2009, 10:04:49
GeorgeS GeorgeS is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.10.2009
Locație: Slobozia
Unhappy

Buna ziua ,fratilor ortodocsi.
Am incercat sa nu ma bag in disputa voastra cu sectarii, dar nu mai incercati sa-i convingeti de cele ce tin de credinta noastra ortodoxa ca n-aveti pe cine!
Vorba Parintelui Cleopa: vor sa mearga cu un picior si sa zboare cu o aripa.Pentru ei nu exista sfinti(cu atat mai putin Maica Domnului),nu au Sfanta Traditie, nu au icoane ,nu au Sfanta Liturghie, nici Sfintele Taine, dupa cum nu au nici ierarhie.
Lor le sunt tare dragi conceptele:
Sola Scriptura=numai scriptura te duce la mantuire
Sola fide=este suficient sa crezi,nu mai sunt nevoie de fapte bune
Sola gratia=doar harul divin este important,omul nu are nici o putere pentru a-si lucra mantuirea(Luther parca,zicea ca omul in fata lui Dumnezeu este la fel de inert ca si butucul de lemn de sub fierastraul dulgherului)
Asa ca incercati sa nu le mai raspundeti ca numai hule aduc atat lui Dumnezeu cat si Maicii Domnului!
Reply With Quote
Vechi 23.10.2009, 12:39:33
condor
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Daca voi negati valabilitatea expresiei "nascatoare de Dumnezeu", atunci nu credeti in intruparea Lui Dumnezeu-Fiul ca Dumnezeu-Om, adica o singura Persoana cu doua firi, ceea ce este extrem de grav. Asta va scoate din randul crestinilor, precum Martorii lui Iehova. Eu aveam alta parere despre adventisti pana la topicul asta, dar acum imi pare si mai rau ca sansa voastra de mantuire scade drastic... Dumnezeu sa va lumineze.
Domnul Iisus Hristos S-a intrupat, prin fecioasa Maria, ca Om nu ca Dumnezeu. El si-a lepadat natura Sa dumnezeiasca. O spun Sfintii Apostoli, pe care nu-i credeti si a caror atitudine nu o considerati demna de urmat (va credeti mai sfinti decat Sfintii Apostoli, care nu au pomenit de Maria in invataturile lor despre mantuire).

"El, macar ca avea chipul lui Dumnezeu, totusi n-a crezut ca un lucru de apucat sa fie deopotriva cu Dumnezeu, ci S-a dezbracat pe sine insus si a luat chip de rob, facandu-se asemenea oamenilor." (Filipeni 2:6,7).

Dupa logica ta, si sansa de mantuire a Sfintilor Apostoli a scazut drastic.

Citat:
Insusi Duhul Sfant a numit-o pe Maica Domnului imparateasa prin cuvintele psalmistului:

Psalmul 44, 11: Stătut-a împărăteasa de-a dreapta Ta, îmbrăcată în haină aurită și prea înfrumusețată.
Interpretarea ta este fortata: hai sa facem cumva sa o inlatam pe Maria la rangul de imparateasa (ca altfel nu o putem respecta).

Sfanta Scriptura ne invata ca Imparatul este Insusi Domnul Iisus Hristos. Imparateasa (Mireasa Imparatului), nu are cum sa fie chiar mama Lui.

Citat:
Aveti grija ce scrieti pe forum, sa nu cumva sa se intoarca in capul vostru hulele impotriva Duhului Sfant pe care le marturisiti sus si tare.
Dar, faptul ca afirmati ca Dumnezeu poate fi nascut de o femeie, nu o considerati hula?

Citat:
Mai bine nu se deschidea topicul asta, dar nu e tarziu sa se inchida, cum au propus si altii.
O binevoitoare ortodoxa a deschis acest topic, chiar la sectiunea "secte si culte" (ulterior, fiind mutat la "generalitati").
Reply With Quote
Vechi 23.10.2009, 13:11:34
Hartford's Avatar
Hartford Hartford is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.11.2005
Locație: USA
Implicit lacrimile Stapanei noastre

[COLOR=#7683aa]http://astradrom-filiala-bihor.blogspot.com[/COLOR]
Ca sa-l vezi pe Dumnezeu!
Reply With Quote
Vechi 23.10.2009, 13:42:49
tricesimusseptimus tricesimusseptimus is offline
Banned

Data înregistrării: 15.10.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
Daca voi negati valabilitatea expresiei "nascatoare de Dumnezeu", atunci nu credeti in intruparea Lui Dumnezeu-Fiul ca Dumnezeu-Om, adica o singura Persoana cu doua firi, ceea ce este extrem de grav.
De unde ați dedus așa ceva? Consultați declarațiile oficiale ale Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea și veți vedea că adventiștii cred și în întruparea Domnului Hristos și în cele două firi ale Lui, ba chiar cred că Maria a fost fecioară și sfântă. Nu înțeleg de unde atâta dezinformare... Doar atât că nu suntem de acord cu numele de "Născătoare de Dumnezeu", acesta fiind un import din păgânism (la fel ca și Împărăteasa Cerului)

Citat:

Este pentru a 2-a oară când mă întâlnesc pe forum cu acest așa-zis argument. Argumentația este extrem de forțată, cum forțat este și textul Septuagintei și mai ales al originalului ebraic. Deși Psalmul 44 (45 în traducerile după originalul ebraic) are trimiteri mesianice (în special primele versete), el este de fapt un imn de căsătorie, care celebrează căsătoria unui rege cu o prințesă. Versetele 10 și 11 indubitabil se referă la o asemenea căsătorie, neavând nici o legătură cu Hristos și cu atât mai puțin cu maica Sa. Versetul 10, amintește de "țiitoare", iar versetul 11 de împărăteasa-mireasa. O aplicație a acestor versete la Hristos ar plasa automat pasajul respectiv într-un registru incestuos și blasfemiator. Sper că nu aveți o asemenea intenție. Renunțați urgent la acest "argument"!
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Maica Domnului NEKTARIOS. Intamplari adevarate 1 25.09.2014 08:14:13
Maica Domnului steliana-steli Generalitati 23 03.07.2014 18:59:57
Maica domnului patricia2006 Rugaciuni 7 29.09.2012 10:44:47
Maica domnului cristina13 Mari Duhovnici si predicile lor 6 06.06.2010 02:20:01
Maica Domnului catalinabalhui Stiri, actualitati, anunturi 1 03.08.2009 13:11:05