Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 15.02.2018, 19:12:17
Cornel Urs's Avatar
Cornel Urs Cornel Urs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.05.2012
Locație: Miercurea Ciuc - Harghita
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Nu stiu la ce te referi. Chiar si surse neoprotestante spun ca sunt 130 de milioane de penticostali, deci mai putini decat ortodocsii. https://crestiniiazi.wordpress.com/2...sm-statistici/
Băgăm și pe carismatici și se ajunge la vreo 500.000.
Vechi 15.02.2018, 22:17:51
Penticostalul Traditional Penticostalul Traditional is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.02.2015
Implicit

Citat:
sunt 130 de milioane de penticostali, deci mai putini decat ortodocsii.
E normal ca penticostalii sa fie mai putin decat ortodocsii.
Penticostalii au aparut acum 100 de ani, ca o confesiune distincta, pe cand ortodocsii au deja aproape 1000 de ani.

Daca intr-o suta de ani, penticostalii au ajuns la jumatate din numarul ortodocsilor, care sunt de o mie de ani (bine, ei sustin ca sunt chiar si mai demult, dar asta si mai tare ii dezavantajeaza), iti dai seama ce va fi in urmatoarea suta de ani? Vor fi de cinci ori mai multi ca ei.

Secretul aceste cresteri uimitoare este doar Duhul Sfant. La fel ca biserica primara despre care se spune in Biblie ca "sporea prin mângâierea Duhului Sfânt".
Vechi 15.02.2018, 23:41:01
Cornel Urs's Avatar
Cornel Urs Cornel Urs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.05.2012
Locație: Miercurea Ciuc - Harghita
Implicit

Nu, nu e de la Duhul Sfânt fiindcă toți acești vorbitori în limbi nu s-au pus în acord cu învățătura.
Ceilalți neoprotestanți, care nu au chestia cu limbile, studiază Biblia mult mai serios decât penticostalii, o dezbat mai mult, o cunosc mai bine. Asta ca să fac o comparație între sectari.
Vechi 15.02.2018, 23:56:26
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Cornel Urs Vezi mesajul
Nu, nu e de la Duhul Sfânt fiindcă toți acești vorbitori în limbi nu s-au pus în acord cu învățătura.
Ba da. Toti crestinii adevarati care vorbesc in limbi sunt nascuti din nou, il iubesc pe Dumnezeu si respecta Scriptura.
Ca fac parte din confesiuni diferite, e irelevant. Pentru Dumnezeu, mai mult valoreaza faptele bineplacute Lui, decat eticheta confesionala.
Citat:
În prealabil postat de Cornel Urs Vezi mesajul
Ceilalți neoprotestanți, care nu au chestia cu limbile, studiază Biblia mult mai serios decât penticostalii
Cliseu de pe vremea lu' mama-mare.
Vechi 16.02.2018, 00:34:01
Ali Baba Ali Baba is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.10.2017
Implicit

Citat:

Era o ironie, sper ca ti-ai dat seama.
asta e o porcarie de care eu nu te credeam in stare, ti-a fost prea greu sa scrii ca ai gresit. tot ii zici lui pt ca nu intelege, dar tu esti opac rau de tot, pai eu ma refeream la convingerile mele? eu ma refer la obsesiile tale!

uneori am impresia ca esti un pustiulica d'ala suparat care se pregateste intens ca sa poata da o replica tembela.
Dar Duhul spune lămurit că, în vremurile din urmă, unii se vor lepăda de credință, ca să se alipească de duhuri înșelătoare și de învățăturile dracilor, abătuți de fățărnicia unor oameni care vorbesc minciuni, însemnați cu fierul roșu în însuși cugetul lor. Ei opresc căsătoria și întrebuințarea bucatelor pe care Dumnezeu le-a făcut ca să fie luate cu mulțumiri de către cei ce cred și cunosc adevărul.
Vechi 16.02.2018, 00:38:22
Ali Baba Ali Baba is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.10.2017
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Penticostalul Traditional Vezi mesajul
Eu am spus ce cred: atunci cand un om vorbeste lui Dumnezeu, vorbirea lui se numeste rugaciune.
Asa inteleg eu.
dar de ce sa fie rugaciune? daca un om ajunge la asa ceva, la asemenea miracol, de ce sa fie rugaciune? deja ar fi vorba de cunoastere, omul ala nu ar mai fi un simplu om, eu asa vad.

edit. ma refer la ce scriam in paginile trecute, despre miracolul comuniunii cu divinitatea.
Dar Duhul spune lămurit că, în vremurile din urmă, unii se vor lepăda de credință, ca să se alipească de duhuri înșelătoare și de învățăturile dracilor, abătuți de fățărnicia unor oameni care vorbesc minciuni, însemnați cu fierul roșu în însuși cugetul lor. Ei opresc căsătoria și întrebuințarea bucatelor pe care Dumnezeu le-a făcut ca să fie luate cu mulțumiri de către cei ce cred și cunosc adevărul.

Last edited by Ali Baba; 16.02.2018 at 00:40:45.
Vechi 16.02.2018, 11:51:33
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
Si gascanii de la Fisc, i-au crezut pe cuvant, asa-i?
N-ai incercat si tu manevra?
sunt ortodox. Minciuna pentru mine este un pacat, ca sa incerc astfel de manevre

Citat:
Pai si Secretariatul de Stat pentru Culte ce facea, invelea ciocolata in staniol?
N-au primit si subventii de la Guvern, tiganusii astia, vecini si vechi preteni cu tine?
ce face Secretariatul de Stat pentru Culte, nu e problema mea. Tiganusii acestia, DA, au primit si primesc ajutoare din Norvegia. Chiar vand cauciucuri (sunt depozitate in curtea "bisericii") de iarna pentru automobile

Citat:
Amice, tu cui vinzi gogosi infuriate?
Stii care e procedura de obtinere a unei Autorizatie de Functionare pentru o biserica apartinatoare unui Cult recunoscut de stat?
stiu ca deranjeaza adevarul. Toti "tiganusii" care si-au declarat casele lor biserici, sunt pastori penticostali cu patalama la mana
Vechi 16.02.2018, 11:55:01
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
E normal ca penticostalii sa fie mai putin decat ortodocsii.
Penticostalii au aparut acum 100 de ani, ca o confesiune distincta, pe cand ortodocsii au deja aproape 1000 de ani.
gura...adevar graieste! Pai nu spuneai tu amice ca voi penticostalii, ati aparut la Cincizecime?
Vechi 16.02.2018, 12:26:40
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
sunt ortodox. Minciuna pentru mine este un pacat
Atunci spovedeste-te si lasa-te de el!

NU exista in niciun oras din Romania cinci Biserici Penticostale pe aceeasi strada. Spune despre ce oras este vorba si iti trimit eu linkul cu toate bisericile penticostale din oras. Sau, daca ai dreptate, trimit o sesizare ca Cultul Penticostal. Si una la o televiziune cu audienta.

Sau, cel mai bine, fii serios!
Nu te cred nici gugustiucii.

Citat:
stiu ca deranjeaza adevarul. Toti "tiganusii" care si-au declarat casele lor biserici, sunt pastori penticostali cu patalama la mana
Cinci pastori rromi cu legitimatie, in acelasi oras, pe aceeasi strada?
Amice, tu esti scenarist de SF-uri?
Dezvaluie-ne si noua orasul in care aterizeaza OZN-urile din care curg de-a valma, la vale, pastorii rromici, manca-ti-as!

Nu ma deranjeaza adevarul, ma distreaza minciunile haioase ale asa-zisilor ortodocsi.

Last edited by Penticostalul Traditional; 16.02.2018 at 12:42:51.
Vechi 16.02.2018, 12:54:01
Senior Member

Implicit

Citat:
gura...adevar graieste! Pai nu spuneai tu amice ca voi penticostalii, ati aparut la Cincizecime?
Istoric vorbind, toti crestinii, din toate confesiunile au aparut la Cincizecime, prietene. E logica treaba, nici nu are cum sa fie altfel.

A, ca nu ne recunoastem, unii altora, harul, validitatea, prezenta lui Hristos sau altele asemenea, OK. Insa din punct de vedere istoric, orice crestin provine din Biserica de la Cincizecime.

Da-mi tu un exemplu din realitate, sau unul ipotetic, in care un crestin sa NU provina, istoric vorbind, din filonul bisericii de la Cincizecime!
Subiect închis

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre vorbirea cu mortii strajeru Secte si culte 2 09.04.2018 22:32:16
Vorbirea in limbi - ajutor Archangel Reguli generale de utilizare a forumului 37 03.01.2013 12:16:48
Vorbirea in limbi la penticostali... lacrimi Secte si culte 2217 03.04.2012 13:35:20
Vorbirea despre Dumnezeu George.m Spiritualitatea ortodoxa 28 02.02.2011 13:01:53
DESPRE VORBIREA IN LIMBI Ioan_Ciobota Generalitati 4 24.03.2010 17:09:10