Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 31.01.2018, 09:20:56
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ali Baba Vezi mesajul
lasa biblia, ca nu de biblie e vorba. trebuie sa cititi si istorie, nu numai biblia. istoria e clara, evreii erau cei mai activi si faceau cei mai multi prozeliti. in evul mediu s-au dat legi care le-au interzis acest lucru.
cum stiam de astfel de legi in timpul lui charlemagne am cautat asa si-ti pun citatul mai jos, dar au fost multe astfel de legi date inainte.

"În Imperiul Carolingian, situația relativ bună a evreilor se păstrează, ei fiind organizați în comunități separate, sub autoritatea dar și protecția unui magisler iudaeorum. Libertățile lor religioase nu sunt restrânse decât prin interdicția de a exercita funcții publice într-o societate care se descrie în mod oficial și apăsat drept creștină, și prin interzicerea prozelitismului. "

https://istoriiregasite.wordpress.co...-evul-mediu-i/

ps.ce-mi zicea catalin? ignoranta nu e o scuza!
prietene, era normal ca evreii, ramanand fara tara, sa faca prozeliti din randul poporului care le ofereau gazduire. Mai ales daca posibilii prozeliti sa fie nobili sau de sange albastru. Biblia nu nominalizeaza vreun caz, ci doar pomeneste de prozeliti, iar de acestia abia in Noul Testament. Citisem cu ani in urma ca Poppaea Sabina, una din sotiile lui Nero ar fi imbratisat religia mozaica, dar refuz sa cred ca Dumnezeu si-ar fi dorit acest lucru
Vechi 31.01.2018, 15:33:10
Ali Baba Ali Baba is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.10.2017
Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
prietene, era normal ca evreii, ramanand fara tara, sa faca prozeliti din randul poporului care le ofereau gazduire. Mai ales daca posibilii prozeliti sa fie nobili sau de sange albastru. Biblia nu nominalizeaza vreun caz, ci doar pomeneste de prozeliti, iar de acestia abia in Noul Testament. Citisem cu ani in urma ca Poppaea Sabina, una din sotiile lui Nero ar fi imbratisat religia mozaica, dar refuz sa cred ca Dumnezeu si-ar fi dorit acest lucru
vezi mai sus ce scrie PT. mai, voi aveti o mare problema, daca nu va convine ceva faceti tot posibilul sa va gasiti pseudoargumente, tot ca sa nu acceptati.

sunt o multime de legi date de crestini impotriva evreilor, pana prin sec 12 aproape toate cuprindeau si interdictia ca acestia sa faca prozeliti. de ce crezi? pentru ca aveau un succes incredibil.
Dar Duhul spune lămurit că, în vremurile din urmă, unii se vor lepăda de credință, ca să se alipească de duhuri înșelătoare și de învățăturile dracilor, abătuți de fățărnicia unor oameni care vorbesc minciuni, însemnați cu fierul roșu în însuși cugetul lor. Ei opresc căsătoria și întrebuințarea bucatelor pe care Dumnezeu le-a făcut ca să fie luate cu mulțumiri de către cei ce cred și cunosc adevărul.
Vechi 31.01.2018, 21:33:27
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
vezi mai sus ce scrie PT. mai, voi aveti o mare problema, daca nu va convine ceva faceti tot posibilul sa va gasiti pseudoargumente, tot ca sa nu acceptati.

sunt o multime de legi date de crestini impotriva evreilor, pana prin sec 12 aproape toate cuprindeau si interdictia ca acestia sa faca prozeliti. de ce crezi? pentru ca aveau un succes incredibil.
Noi vorbim de iudeii de pana la venirea lui Iisus, de fapt de pana la aparitia fariseilor, care stim ca faceau prozeliti.
Vechi 31.01.2018, 21:50:43
GMihai's Avatar
GMihai GMihai is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.02.2015
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Noi vorbim de iudeii de pana la venirea lui Iisus, de fapt de pana la aparitia fariseilor, care stim ca faceau prozeliti.
Ce căuta Iona în Ninive ? Era fariseu ?
"If you take the Christian Bible and put it out in the wind and the rain, soon the paper on which the words are printed will disintegrate and the words will be gone. Our bible IS the wind and the rain." Herbalist Carol McGrath as told to her by a Native-American woman.

"Laudato si, mi Signore, per frate Uento
et per aere et nubilo et sereno et onne tempo,
per lo quale, a le Tue creature dài sustentamento"
- Sfântul Francisc de Assisi
Vechi 31.01.2018, 22:56:55
Senior Member

Implicit

Scrie chiar in Sfanta Scriptura de ce Iona a fost trimis in Ninive. Acestia erau pagani, spune ca nu stiau sa deosebeasca dreapta de stanga. Domnului i s-a facut mila de ei si l-a trimis pe Ioan sa le spune ca cetatea va fi distrusa in 40 de zile. Dar ninivienii au crezut profetia si s-au pocait, facand penitenta si hotarand sa paraseasca pacatele. N-a durat mult, Ninive fiind distrusa peste cativa ani. Iona n-a vrut sa mearga initial, gandindu-se ca vor rade de el sau chiar il vor omori. Nu are legatura cu prozelitismul.
Vechi 01.02.2018, 10:01:44
stefan florin's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:

prietene, arata-mi UN SINGUR verset biblic, care sa arate ca Dumnezeu a poruncit poporului evreu sa faca prozeliti. UNUL SINGUR!
PS: legea lui Moise, cui a fost data prietene, intregii lumi sau doar poporului evreu? Legamantul a fost incheiat de Dumnezeu cu cine prietene, cu toata lumea sau doar cu poporul evreu? Ceea ce s-a intamplat dupa desfiintarea statului Israel, nu mai are rost sa comentez
Vechi 01.02.2018, 22:19:10
Ali Baba Ali Baba is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.10.2017
Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
prietene, arata-mi UN SINGUR verset biblic, care sa arate ca Dumnezeu a poruncit poporului evreu sa faca prozeliti. UNUL SINGUR!
PS: legea lui Moise, cui a fost data prietene, intregii lumi sau doar poporului evreu? Legamantul a fost incheiat de Dumnezeu cu cine prietene, cu toata lumea sau doar cu poporul evreu? Ceea ce s-a intamplat dupa desfiintarea statului Israel, nu mai are rost sa comentez
imi ceri mie asa ceva? eu citesc biblia din placere, spre rusinea mea mai mereu aceleasi pasaje, habar n-am de ce. si toate sunt din NT.

dar cum poti sa continui o astfel de controversa cand presupun ca te-ai edificat ca au existat legi care interziceau evreilor sa faca prozeliti?
Dar Duhul spune lămurit că, în vremurile din urmă, unii se vor lepăda de credință, ca să se alipească de duhuri înșelătoare și de învățăturile dracilor, abătuți de fățărnicia unor oameni care vorbesc minciuni, însemnați cu fierul roșu în însuși cugetul lor. Ei opresc căsătoria și întrebuințarea bucatelor pe care Dumnezeu le-a făcut ca să fie luate cu mulțumiri de către cei ce cred și cunosc adevărul.
Vechi 02.02.2018, 09:05:24
stefan florin's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
imi ceri mie asa ceva? eu citesc biblia din placere, spre rusinea mea mai mereu aceleasi pasaje, habar n-am de ce. si toate sunt din NT.

dar cum poti sa continui o astfel de controversa cand presupun ca te-ai edificat ca au existat legi care interziceau evreilor sa faca prozeliti?
prietene, citeste in Cartea intai a lui Ezdra, cap. 10 si vei gasi acolo ca evreilor le era interzis sa se casatoreasca cu femei din alte popoare. Nici copiii rezultati din acesta casatorie nu erau admisi, ci alungati. Atunci se pune intrebarea: cum era posibil sa faci prozeliti (cica Dumnezeu era de acord cu asa ceva) cand amestecarea cu alte popoare era interzisa?
Vechi 03.02.2018, 13:57:33
Senior Member

Implicit

Citat:

Asa cum ti-am mai spus acele legi au fost date in timpul crestinismului, dupa venirea lui Iisus. Noi vorbim de perioada de pana la aparitia fariseilor. Dupa acea perioada nu mai contesta nimeni ca iudeii faceau prozeliti. In primul mileniu au fost convertiti chiar populatii intregi, de exemplu khazarii.
Subiect închis

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre vorbirea cu mortii strajeru Secte si culte 2 09.04.2018 22:32:16
Vorbirea in limbi - ajutor Archangel Reguli generale de utilizare a forumului 37 03.01.2013 12:16:48
Vorbirea in limbi la penticostali... lacrimi Secte si culte 2217 03.04.2012 13:35:20
Vorbirea despre Dumnezeu George.m Spiritualitatea ortodoxa 28 02.02.2011 13:01:53
DESPRE VORBIREA IN LIMBI Ioan_Ciobota Generalitati 4 24.03.2010 17:09:10