Citat:
În prealabil postat de gpalama
Cred ca tu duci lucrurile in zona ridicola maxima.
|
Doar pentru cei care stiu bine povesti insa nu cunosc nici Scripturile si nici puterea lui Dumnezeu.
Citat:
În prealabil postat de gpalama
Sensul vorbirii este acela de suport pentru comunicare.
A inventa notiunea de "limbi straine" il transforma pe Dumnezeu intr-un ridicol nefunctional care inventeaza vorbiri straine si mecanisme complicate pe care noi oamenii sa nu le putem asuma.
|
Daca te-ai calauzi dupa Biblia Ortodoxa, ai intelege ca ceea ce ai bolduit in postarea ta corespunde doar realitatilor lumesti.
Biblia subliniaza realitati duhovnicesti.
Nu e cazul sainventezi notiunea de limbi straine pentru ca Biblia vorbeste despre acestea si NU "il transforma pe Dumnezeu intr-un ridicol nefunctional". Nicidecum. Uite ce spune Biblia ta:
Epistola întâia către Corinteni a Sfântului Apostol Pavel Cap. 14
2. Pentru că cel ce vorbește într-o limbă străină nu vorbește oamenilor, ci lui Dumnezeu; și nimeni nu-l înțelege, fiindcă el, în duh, grăiește taine.
4. Cel ce grăiește într-o limbă străină pe sine singur se zidește, iar cel ce proorocește zidește Biserica.
13. De aceea, cel ce grăiește într-o limbă străină să se roage ca să și tălmăcească.
14. Căci, dacă mă rog într-o limbă străină, duhul meu se roagă, dar mintea mea este neroditoare.
19. Dar în Biserică vreau să grăiesc cinci cuvinte cu mintea mea, ca să învăț și pe alții, decât zeci de mii de cuvinte într-o limbă străină.
27. Dacă grăiește cineva într-o limbă străină, să fie câte doi, sau cel mult trei și pe rând să grăiască și unul să tălmăcească
NU penticostalii au "inventat notiunea de limbi straine".
Biblia ortodoxa a facut-o.