Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa Romana
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.05.2017, 16:46:12
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lancelot Vezi mesajul
cum faci domne de reusesti s-o dai cotita mereu? incredibil! :)
Iana te-a intrebat daca TU crezi ca se poate mantui cineva si in afara bisericii ortodoxe!
Daca citeai mai atent mesajul vedeai ca nu m-a intrebat deloc asta. Ea a scris asa: "Din moment ce tu sustii ca, sigur,nu exista mantuire dincolo de Biserica Ortodoxa,".
Reply With Quote
Vechi 10.05.2017, 16:52:23
Lancelot Lancelot is offline
Banned

Data înregistrării: 04.01.2017
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Daca citeai mai atent mesajul vedeai ca nu m-a intrebat deloc asta. Ea a scris asa: "Din moment ce tu sustii ca, sigur,nu exista mantuire dincolo de Biserica Ortodoxa,".
te-a intrebat asta:

"Te referi la nasterea din Apa si Duh? Tu ce crezi, cei care se nasc in familii crestine (catolice de exemplu) si care n-au nici un motiv sa se indoiasca de invatatura bisericii lor, deci nu au de ce sa fie interesati de Biserica Ortodoxa, sunt predestinati la osanda vesnica? sau platesc pacatele parintilor lor?"
Reply With Quote
Vechi 10.05.2017, 17:04:35
Senior Member

Implicit

Citat:
te-a intrebat asta:

"Te referi la nasterea din Apa si Duh? Tu ce crezi, cei care se nasc in familii crestine (catolice de exemplu) si care n-au nici un motiv sa se indoiasca de invatatura bisericii lor, deci nu au de ce sa fie interesati de Biserica Ortodoxa, sunt predestinati la osanda vesnica? sau platesc pacatele parintilor lor?"
Tinand cont de pasajul pe care ti l-am aratat, in care stia ce cred, nu mai are rost sa vorbim degeaba. In mesajele anterioare i-am spus care e invatatrua Bisericii (nu ce cred eu, ca nu e vorba de filozofie). Avand in vedere discutia anterioara, sper ca n-o sa continui sa vorbim degeaba.
Reply With Quote
Vechi 10.05.2017, 17:20:34
Lancelot Lancelot is offline
Banned

Data înregistrării: 04.01.2017
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Tinand cont de pasajul pe care ti l-am aratat, in care stia ce cred, nu mai are rost sa vorbim degeaba. In mesajele anterioare i-am spus care e invatatrua Bisericii (nu ce cred eu, ca nu e vorba de filozofie). Avand in vedere discutia anterioara, sper ca n-o sa continui sa vorbim degeaba.
lasa domne, vrea sa stie ce crezi TU, mai multi am vrea sa stim ce crezi TU, poti sa dai un raspuns clar?
Reply With Quote
Vechi 10.05.2017, 17:22:43
Senior Member

Implicit

Citat:
lasa domne, vrea sa stie ce crezi TU, mai multi am vrea sa stim ce crezi TU, poti sa dai un raspuns clar?
Cui sa dau un raspuns clar? Ianei i-am raspuns deja.
Reply With Quote
Vechi 10.05.2017, 17:34:33
iana iana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 22.04.2008
Locație: romania
Implicit

Catalin, am mai spus: pentru atei si necrestini sunt responsabili crestinii atat prin misionarism cat si prin modelul lor de viata. Vezi apostolii...

Am incercat, sa te conving, sa vezi ca e mai bine, sa spui, la fel ca parintele Rafail Noica :ca nu stii cum / daca se vor mantui altii, dar ca stii sigur, ca in Biserica Ortodoxa, te poti mantui sigur. Altfel, fara sa-ti dai seama, sustii predestinarea.

Last edited by iana; 10.05.2017 at 17:44:28.
Reply With Quote
Vechi 10.05.2017, 17:59:25
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de iana Vezi mesajul
Catalin, am mai spus: pentru atei si necrestini sunt responsabili crestinii atat prin misionarism cat si prin modelul lor de viata. Vezi apostolii...
Poate tu n-ai discutat niciodata cu un ateu, poti sa te chinui sa-i povestesti luni intregi despre crestinism, n-o sa il intereseze. E interesat doar daca el cauta adevarul. Apostolii nu stateau sa convinga pe nimeni, ei discutau cu cei ce erau receptivi la mesajul lor.
Citat:
În prealabil postat de iana Vezi mesajul
Am incercat, sa te conving, sa vezi ca e mai bine, sa spui, la fel ca parintele Rafail Noica :ca nu stii cum / daca se vor mantui altii, dar ca stii sigur, ca in Biserica Ortodoxa, te poti mantui sigur. Altfel, fara sa-ti dai seama, sustii predestinarea.
Iar eu am spus ca nu exista astfel de predestinare, pentru ca e o problema de alegere. Oricine poate cauta adevarul si sa-l descopere. Adica el vede ca sunt mai multe culte si nu se intreaba niciodata ce-s cu aia? Fiecare isi face o parere despre alte culte, important e ca sa vada si daca acea parere este corecta.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare