![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Sfanta Libertate, noi Te-am scris cu sange Si durerea insasi a privit spre noi, Iar sarutul marii lacrima isi frange Cand atinge glezna zeilor eroi... Libertate te iubim, ori invingem ori murim... Muntii se inclina sa-Ti sarute trupul, Pomii dau in floare doar in cinstea Ta, Sfanta libertate nuTi intoarce chipul Caci sudoarea fruntii inapoi te vrea... Libertate te iubim, ori invingem ori murim... Te-asteptam cu roua, Te-asteptam cu dor, Si cu buze arse noptile iti cant, Sfanta libertate genele imi mor Hai intinde-Ti mana si pe-acest pamant... Libertate te iubim, ori invingem ori murim...
|
|||
|
|||
![]()
E tare sa vrei libertate dar sa te indignezi doar cand schimba unii codul penal, nu cand altii dau puteri nemasurate procurorilor. :)
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Mi-e sfânta Libertate biciuita Si fa din mine patima, ori stea, Si nu-i lasa sa ma prefaca-n vita Mi s-a acrit de-acest sfarsit de veac Si nu mai am nici lacrima sa-Ti scriu Mai da-mi putere Doamne, pentru leac Sa-mi razbun copiii cât sunt viu... Cum poate acest pamânt sa ne mai tina ? Noi suntem primitivii care am fost, Purtam cu totii-n spate câte-o vina caci vrem mariri si-n zilele de post... Mai treci din când in când si pe la noi Doar cât sa stim cum este pe la Tine... Magarii -acum îmbraca piei de boi Ragnind la noi, doar sa ne fie bine... Ori scrie-ne, asa cum fac poetii, Si-Ti dam adresa, doar sa ne gasesti : Suntem in Piata Universitatii La Kilometrul zero, Bucuresti !
|
|||
|
|||
![]()
Daca incepem cu poezii, uite de ce il prefer eu pe comunistul Paunescu, dizidentului post comunism, Liiceanu. :)
E prea lung drumul până-n comunism De nu-l scurtăm cu gări și cu etape, De nu-l aducem totuși mai aproape, E prea lung drumul până-n comunism. Am mai visa, de nu s-ar face zi Și pruncii nu ne-ar întreba de pâine E lung și drumul scurt de azi, pe mâine, Cu-atât mai lung ce ni se năzări. Când, obosită, într-un cerc închis, Scârbită, umilită lumea noastră A vrut să se arunce pe fereastră, I-au dat un drog, i-au programat un vis. Acesta e, total și nebunesc, E comunismul, unica dreptate, Cel hotărât a le-mpăca pe toate, Pilonii lui pe osul nostru cresc. Prea lung, prea tăinuit, prea lung, prea lung, Pustie veșnicie exemplară, Ni-i dor din când în când de câte-o gară, În care oamenii și mai ajung". |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Noi dorim o pace simbol sa ne fie Lacrima izbanzii, libertatea noastra Vrem cu mic cu mare" ntreaga Romanie Sa rasara mandra ca o floare-n glastra. Refren: Noi de-aicea nu plecam Nu plecam acasa Pina nu vom castiga Libertatea noastra. Suntem luptatorii veacului ce vine, Suntem diligenta veacurilor multe Caii nostri alearga spre un tarm de bine Cu potcoave albe dincolo de munte. Dorul ne e frate si adanc ne scurma Visul libertatii ne e sfant meleag Fara violenta, nu suntem o turma Libertatea insesi e al nostru steag.