23.11.2016, 12:44:46
|
 |
Senior Member
|
|
Data înregistrării: 09.02.2011
Religia: Ortodox
|
|
Citat:
În prealabil postat de ioan67
P.S. Eu am lucrat ca psiholog consilier, însă adeseori ca psihoterapeut cu oamenii pe care nu-i mai voia nimeni. Am suferit împreună cu oameni considerați prea rezistenți la terapie, incurabili etc. Mi-i pasau "boșii", eu lucram cu resturile, cu eșecurile de la coșul de gunoi (cum sunt considerați unii semeni de către alți semeni, vai!)... Mulțumesc Bunului Dumnezeu că mi-a dăruit experiența asta! Dar am obosit, cu vremea, m-am îmbolnăvit sufletește, am devenit dependent de alcool într-un timp. Și am hotărât să renunț și să am grijă un pic de mine și de cei din familie. Între timp muriseră unii, îmi pierdusem fiul și mă simțeam foarte vinovat...  Eram în doliu mare.
Nu cred că voi mai reveni în consiliere și/sau psihoterapie. Poate în învățământ, iarăși, în psihopedagogie și mai ales la scris. Pregătesc un manual școlar, deocamdată și un mic dicționar pentru elevi și studenți. Mai lucrez la o chestie originală, fără precedent la noi, anume pe erorile în jocul de șah (tocmai m-am amuzat azi-noapte la gherlele lui Magnus Carlsen și Karjakin). Am luat deja un premiu internațional pe o cercetare legată de asta..:)
Și sper să scriu, cândva, un manual de psihologie introductivă pentru ...creștini!...:)
|
sa-ti ajute bunul Dumnezeu sa duci la capat proiectele propuse