![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
![]()
Povestea alegerii lui Khan este foarte interesanta, un mic manual de tactica electorala. Khan este un musulman de orientare liberala, fiind departe de imaginea islamului traditional. Sustinand casatoriile gay Khan s-a ales cu amenintari cu moartea din partea diverselor grupari islamice extremiste. Un tip intraznet,dintr-o familie modesta, educat, carismatic si cu priza la public, provenind dintr-o zona a Londrei la fel de liberala in conceptii ca si el, Khan si-a structurat campania pe un mesaj orientat catre patura de jos si cea de mijloc, avand mare priza intr-un oras multicultural si multietnic. Oponentul sau l-a atacat in campanie invocand orientari ale lui Khan, sau macar simpatii, catre miscari fundamentaliste. Nimic mai fals si o tactica cu consecinte electorale dezastruoase: toata patura musulmana liberala si moderata, musulmanii din aceste categorii, l-au votat in bloc, dornici sa promoveze un musulman care le-ar putea dezlipi de eticheta de fundamentalisti si care i-ar pozitiona la nivelul unei comunitati pasnice, integrate si dispusa la dialog social intracultural. Desi oponentul sau era teoretic mai bine cotat o parte din sustinatorii sai, deranjati de discursul sau extremist neprobat au virat brusc spre Khan care venea cu imaginea unui primar al tuturor, pregatit profesional si fara nici o intentie de a da nastere la tensiuni sociale.
Si asa s-a scris istoria alegerii lui Khan, un primar musulman care merge la saloane de intretinere cosmetica, care nu are o problema cu gay si care mereu are o solutie concreta pt problemele, deloc usoare, cu care se va confrunta. Dupa cum spunea usor ironic un comentator: ,, Unii l-au acuzat pe Khan ca nu este crestin, altii ca nu este un musulman adevarat iar la final a castigat tocmai pt ca nu este nici una si nici alta" Last edited by Pelerin spre Rasarit; 10.05.2016 at 15:40:37. |
|
||||
|
||||
![]()
Vaaai, m-am liniștit!
|
|||
|
|||
![]()
Iti dai seama de ce stres au scapat londonezii auzind ca in raport de preferintele lor nu mai ai emotii :)
|
|
||||
|
||||
![]()
La asta nu m-am gândit. Sunt și mai liniștit.
|
|||
|
|||
![]()
Ca sa linistesc definitiv :)) Eu as fi propus o a treia optiune, tot dintr_o minoritate: domnul Marean Vanghelie pt Londra. Le trantea 3 economate, un ,,Vanghelondon" si zdrobea concurenta. Daca o mai zicea si pe aceea cu ,, care este pe persoana fizica" ajungea in Camera Comunelor. Tinand cont cat timp a reusit sa fie primar intr_unul dintre cele mai bine cotate sectoare ale Buc, fara sa faca nimic, sa castigi fotoliul de primar londonez e floare la ureche de Tamisa. In plus nu l_ar fi deranjat acuzele, dupa cum spunea recent la tv ,, cine nu e suspect e fraier" :) . Mai am si altii pe lista simpatiei da astept alegerile locale sa vad cu interes pilde de crestinism, profesionalism, decenta si spirit civic :)
|
|
||||
|
||||
![]()
Oponentul lui Khan a fost un evreu. Unul superbogat, dealtfel il mai si chema Goldsmith. Mai marii celor doua partide ale Stabilimentului britanic sunt, unii: idiotii utili de care toate societatile nu duc lipsa, altii: sunt mult mai putini idioti, dar urmaresc agende ascunse, al caror continut doar il putem presupune.
Una peste alta, populatia capitalei inglejilor a avut de ales intre un candidat mozaic si un candidat mahomedan. Diferenta a facut-o faptul ca moslemul a pozat in baiatul-cel-sarac-care-creste-prin-merite-proprii, incasand votul numeroasei clase de mijloc pauperizate, cat si votul pauperilor care n-au fost nicicand clasa de mijloc. Primari, ministri si chiar prim ministri evrei a mai avut Perfidul Albion, daca e sa ne gandim numai la capabilul, prevazatorul, utilul Disraeli, prim servitor al Reginei Victoria in anii de glorie ai Imperiului Britanic. Dar primari moslemi, ca acest sadic Khan, e drept, nu a mai avut. Aici e marea noutate: la mai mare!
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Last edited by Romowe; 10.05.2016 at 16:26:44. |
|
|||
|
|||
![]()
Scotty, hai să glumim nițel mai sec: îl trimitem pe dl. Ion Pop să candideze ca primar la Edinburgh sau Glasgow? :))
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() Last edited by Pelerin spre Rasarit; 10.05.2016 at 16:54:41. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Promit sa filmez, si sa iti trimit tie primului; ar fi o scena de miliarde de lire sterline. Hai cu Brexitul! |
|