![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||||
|
|||||
![]()
Greșit. Greșeală enormă. Origen nu a fost ortodox. E fost un erudit creștin, a studiat mult și a scris mult. Dar din erudit creștin, a devenit eretic anatematizat la Sfântul Sinod al V-lea Ecumenic.
Repet, cine spune că Origen nu e eretic, e împotriva Bisericii, a învățăturii ei și împotriva lui Hristos. Și nu ascultăm de un asemenea om, fiindcă este căzut în înșelare. [quote=Mosh-Neagu;595608]Tu nu stiu in numele cui vorbesti si ce cauza aperi? De unde veniti si incotro va indreptati? Stiu, nu-i treaba mea, dar nici a voastra sa va bagati in seama cu cei de care ati ales sa va rupeti. Vorbesc în numele Sfintelor Sinoade, în numele dogmaticii, patristicii, în numele Bisericii lui Hristos. Ba da, e treaba mea să mă bag și să apăr și să mărturisesc pe cei mai slabi în credință și să-i întăresc, de unii ca frăția ta, frate drag și scump Neagu, fiindcă nu știi ce vorbești frăția ta, adesea. Origen nu era ortodox. Sfântul Sinod spune altceva. Citat:
Citat:
Și Arie, și toți ereticii, au avut duhovnici. Ce folos, dacă n-au avut smerenie să asculte de duhovnic și de Biserică? Dacă ar fi ascultat de duhovnic, ar fi lepădat erezia. Dar sunt convins că duhovnicul lui Origen, nu i-a spus acestuia: "nu asculta de Biserică și de Sfântul Sinod al V-lea ecumenic, adunat în numele tău și al ereziilor tale". Dacă i-a spus așa ceva duhovnicul lui Origen, atunci și duhovnicul lui, era origenist, ca Didim cel Orb sau ca Evagrie Ponticul, și au fost condamnați în același Sfânt Sinod, al Bisericii lui Hristos. Citat:
Vorbind împotriva lor, vorbești împotriva Sfântului Duh Dumnezeu, și e păcat de neiertat. Citat:
Am, dar nu te manjez, frate drag. Când trebuie, îți mărturisesc Adevărul, chiar dacă te simți lovit, asta este, mulțumim Domnului. Important e să înțelegi și să te îndrepți. Nu din cuvintele mele, ci din învățăturile Bisericii. Citat:
Aici, în cuvintele frăției tale, de mai sus, e ca și cum spui: "nu-mi pasă de voi, eu sunt superior și voi sunteți vai și-amar." Nu așa, frate drag, plecăm în căutrea oii pierdute. Lăsăm cele 99 de oi, și plecăm în căutarea celei pierdute. Asta face Hristos, vei spune? Dar tot Hristos spune: "Mă iubești tu pe Mine? Paște oile Mele, paște oițele Mele, paște mielușeii Mei". Dumnezeu să te întărească, frate Neagu.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.
Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice. Biblia |
|