![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Dar defapt tu dai vina pe el, când tu ești cea care nu vrei să ai capul acoperit, și îți maschezi păcatul în spatele altora. De ce? Avem două versete: "Bucurați-vă pururea. Rugați-vă neîncetat." - I Tesaloniceni 5, 16-17 și "orice femeie care se roagă cu capul neacoperit, își necinstește capul; căci tot una este ca și cum ar fi rasă." - I Corinteni 11, 5. (!!!) "Căci dacă o femeie nu-și pune văl pe cap, atunci să se și tundă. Iar dacă este lucru de rușine pentru femeie ca să se tundă ori să se radă, să-și pună văl." - I Corinteni 11, 6. (!!!) Concluzia? Femeia creștină, ortodoxă, se roagă neîncetat, trebuie să aibe neîncetat capul acoperit. E greșit? N-are cum. E mântuitor. Oriunde merge și orice face, oricând. Să aibe capul acoperit. Cu: văl, eșarfă, batic, pălărie, căciulă, bască, absolut orice. Dar să nu calce cuvântul lui Dumnezeu... E limpede...
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.
Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice. Biblia Last edited by Igor_Paslusnik; 30.06.2015 at 16:39:35. |
|
|||
|
|||
![]()
Aww, ce dragut. O sa fie si ele ca surorile lor din orientul mijlociu :)
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu am zis ca as vrea sa port batic in mediul public pentru ca nici nu port. Vorbeam ce s-ar intampla daca m-ar vedea seful intr-o zi cu batic. Nu mi-ati raspuns: In ce serviciu ati vazut voi femei cu batic pe cap? In rest exagerati, traiti dupa aparente, dupa imbracaminte. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sau dupa vreo capra. E ridicola interdictia, si mai ales paranoia din spatele ei. Sunt sigur ca, daca e adevarata povestea aceea pioasa cum ca Preasfanta ar fi cerut asa ceva, in nici un caz nu s-a referit si la necuvantatoare. Dar de, "ciudateniile alor nostri sunt mai normale decat normalitatea celorlalti"...Aglutinare pura...sub haina monahala... ![]() ![]() Last edited by Vitiate; 30.06.2015 at 17:23:22. |
|
|||
|
|||
![]()
Am observat ca mirenii care vreau sa fie considerati mai ordocsi decat altii si exagereaza in directia credintei, de fapt nu sunt ceea ce vor sa para si au multe lispuri de caracter si altele...
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Eu vad musulmance cu batice in orice serviciu public,fie ca lucreaza intr-o banca,intr-un restaurant,mall sau spital. Ideea este ca nu ai voie sa discriminezi obiceiurile si portul nimanui,daca credinta lor le impune acest lucru toata lumea trebuie sa le accepte asa cum se prezinta. Aici la biserica avem o doamna care de cand a trecut la ortodocsi poarta oriunde pe cap o boneta sau un batic si este profesoara de lb engleza la liceu! Adica cum traim dupa aparente si dupa imbracaminte? Exista coduri de tinuta pt orice activitate;asa cum intelegem ca un doctor nu se poate prezenta in cabinet in costum de baie sau echipament de sudor tot asa trebuie sa intelegem ca nu te poti prezenta la biserica in tinuta de club. Cum este nepotrivit sa vezi o fata pe tocuri in padure la fel este de nepotrivit s-o vezi despuiata in manastiri,biserici sau pe strada.
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
|
||||
|
||||
![]()
O, da. Ai nimerit-o. Iar.
Sanchi.
|
|||
|
|||
![]()
Subiectivism confesional pur. Nu sanchi, ci pe bune. Nu poti recunoaste o exagerare, oricine ar practica-o? Ah da, daca cei ce exagereaza au in spate autoritatea prestigiului monahal, sau orice altceva legat de Biserica, gata! e tabu sa contesti din pdv uman si logic chestia asta.
Te-ai intrebat de ce dobitoace de ambele sexe s-au gasit intotdeauna in gospodarii deopotriva manastiresti si parohiale, in toata ortodoxia, cu acea exceptie bizara? Pentru ca oamenii de acolo nu si-au pus singuri interdictii ridicole, care de fapt ocolesc fondul problemei. Dar sa revenim on-topic: trebuie pastrata calea de mijloc, dar mai mult spre partea de sobrietate de cat la "miloc", tehnic vorbind. Adica, daca femeile ar lasa balta orgoiile stupide de femela, sia-r da seama ca sunt proaste cand se impopotoneaza: nu au nevoie de toc, pentru ca deformeaza coloana (ups, uitai ca femeia moderna e intai femela, apoi viitoare sotie si mama); nu au nevoie de machiaje, pentru ca seamana cu clovni sau cu demoni (poze cu asa-zisii extraterestri seamana ingrijorator cu o femeie fara sprancene, cu unghii lungi si insangerate si ochii patologic de mari), si rezoneaza cu ei. Cu ce (vrei sa) semeni, aia atragi. E o lege nescrisa, pe care o cunosc si calugarii, si ocultistii, si samanii, si pana si orice neofit, nu zic initiat de pe lumea asta, in orice religie si traditie msitica. Pe de alta aprte, am cunoscut la viata mea curve, pardon femei emancipate, care se imbracau ca habotnicele, dar sareau din "realtie" in "relatie". Nu e mai bine intai sa se creeze cadrul spiritual ca purtatul hainelor de femei crestina sa inseamne si in interior chiar ce vrea sa insemne? Si nici barbatii nu suntem chiar kosher din acest pdv in epoca asta nenorocita. Cand vad tipi cu cercel in nas sau sprancene, imi vine sa le adresez tot suvoiul de sarcasme si obsecinati de care sunt capabil, anume cu ideea centrala "esti hermafrodit, cumva?". Una peste alta, sufletul primeaza. Dar, tinuta trebuie sa ii urmeze. By the Force, acum o sa mi-o iau de la ambeele tabere: si "libertinii", si "cuviosii". :))))))) Last edited by Vitiate; 30.06.2015 at 18:04:47. |
|
||||
|
||||
![]()
Așa e, vrăjeală.
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Mandria si altele | Tina06 | Pocainta | 17 | 27.05.2015 02:34:10 |
haine călugărești | myself00 | Generalitati | 10 | 04.09.2013 12:26:02 |
Despre Arthos, tarnoseala si altele | mirela.t | Despre Biserica Ortodoxa in general | 9 | 25.07.2012 23:16:23 |
Boscoane, farmece si altele | cer_indurare | Slujba inmormantarii | 3 | 07.07.2010 02:49:36 |
adulare, pareri de sine si altele.. | grecu | Preotul | 5 | 11.10.2006 11:58:09 |
|