![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Când Saul (înainte să devină Pavel), prigonea pe creștini, și vine Hristos la Saul, în lumina Taborică, Schimbat la Față, Trupul Înviat, pe drumul Damascului, îi zice: Saule, Saule, pentru ce mă prigonești? Păi ce treabă avea Saul, cu Hristos? L-a atins Saul pe Hristos cu ceva? Fizic, cu nimic. Dar pentru că prigonea creștinii, și pentru că ÎN CREȘTINI, era Hristos, chipul lor, era chipul Lui Hristos, de aceea vine Hristos la Saul și îl întreabă: pentru ce Mă prigonești? La fel cu Sfintele Icoane de pe pereți. Nu se deviază discuția. Se întregește. Citat:
Mântuiește Doamne poporul tău și binecuvintează moștenirea ta. Biruință binecredincioșilor creștini, asupra celui potrivnic, dăruiește. Și cu Crucea Ta, păzește pe poporul tău. (poporul sunt creștinii de pe tot globul, ortodocși, desigur). Citat:
Și mai sunt exemple, dar nu mă lași ca să le scriu. Ei bine, acele obiecte nu sunt vii. Sunt Dumnezeu peste el, în ele. "În duh și în adevăr". La fel ca în Sfintele Icoane. Și sunt vrednice de închinare. Fiind în Chivot, oamenii, se închinau lui Dumnezeu, prin Chivotul Legii, deasupră căruia, între cei doi heruvimi, era Dumnezeu. Și în toiag, și în năstrapa de aur cu mană. ȘI ÎN SFINTELE ICOANE. Zicând cu glas puternic: Temeți-vă de Dumnezeu și dați Lui slavă, că a venit ceasul judecății Lui, și vă închinați Celui ce a făcut cerul și pământul și marea și izvoarele apelor. (Apocalips 14.7 - Biblia Ortodoxă)[/quote] Amin. Frumos verset. Dar nu scoate un verset, fără să ții cont de celelalte.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.
Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice. Biblia |
|