![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Nu stiu sa fi spus ca sfantul Lavrentie a vorbit ca sa se afle in treaba.Pt.Pelerin nu e cazul sa facem presupuneri,Dumnezeu stie evolutia lui viitoare.Ereticii sunt si ei niste oameni ,trebuie sa ii tratam ca atare ,sa ii respectam.
Pelerinul nu a vorbit urat de Maica Domnului ,ne respecta credinta. Last edited by anita; 26.03.2014 at 13:46:29. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Uitați ce scrie Părintele: Cum să ne purtăm cu sectarii? "De omul eretic (sectar) după întâia și a doua mustrare depărtează-te" (Tit 3, 10). Pe omul sectar după mustrare îl părăsești și-ți este ție ca un păgân. Când este vorba să-l ajuți pe fratele tău, ajuți pe orice om din lume, e în boală, se îneacă dă-i mâna, e în primejdie ajută-l, dar când este vorba de credință îl urăști, căci ei sectarii urăsc adevărul. Hristos a zis: "Eu sunt calea, adevărul și viața!". Iar în psalmul 138 se spune: "Pe cei ce Te urăsc pe Tine, I-am urât" și zice Psalmul: "Cu ură desăvârșită I-am urât pe ei, căci neprieteni mi s-au făcut mie". Pentru că ei urăsc adevărul n-avem voie să-I iubim. In privința credinței nu discutăm, îi spui așa: "Mai, eu discut cu tine cel mult odată, de două ori, pe urmă îmi ești păgân și vameș!" Ei zic că sunt frați cu noi. Eu nu sunt frate nici cu lupul, nici cu câinele, nici cu porcii, nici cu lupii îmbrăcați în piei de oaie, nici cu leii, nici cu vulpile, eu sunt prieten numai cu oamenii, voi sectarii nu sunteți oameni. Voi sunteți draci fără de coarne, că voi căutați să distrugeți Biserica și să-i rupeți pe oameni de la ea, ca să-i duceți în iad. Măcar dracii au coarne, iar voi nu aveți deși faceți ca ei. Citat:
Vă vindeți cam ieftin credința. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
In nici un caz nu a venit sa ne convinga de adevarurile calviniste ,ci mai degraba ne vorbeste din sfintii parinti. Nici chiar asa radicali sa fim ,e totusi alta situatie. Credinta nu o vand daca nu ma port cu brutalitate cu cineva. Aici nu e vorba de cineva care ne sminteste ,care ne strica convingerile ortodoxe. |
|
|
||||
|
||||
|
Nu-s cuvintele mele ci ale părintelui Cleopa.
Dar se pare că Sfantul Lavrentie de Cernigov avea dreptate și în ce te privește. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Nu tu ii sugerasei sa faca un test pentru schizofrenie? Ia verifica si tu link -ul: Citat:
|
||||
|
||||
|
Citat:
Alinache, ai început să inventezi cuvinte sau te-ai englezit de tot? Citat:
Dar nu mai sugera că pentru pentru citate și versete a fost bănat. Altul a fost motivul: un limbaj nepotrivit/jigniri. După ce dai rezultatul tău. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Imi amintesti de o credincioasa care tot asa , imi dadea citate din sfintii parinti aplicate rigid ,fara a cerceta daca se potrivesc in anumite situatii. Trebuie sa avem dreapta socoteala.Chiar acum imi amintesc o poveste din Pateric unde niste sfinti parinti au fost intrebati care e cea mai mare din virtuti ,pana la urma unul din parinti a spus ca dreapta socoteala. Asta nu inseamna ca eu am dreapta socoteala ,dar incerc sa nu mai fiu atat de rigida in a evalua anumite imprejurari. Ma ajuta ,e adevarat si duhovnicul meu care vede in fiecare om un potential candidat la mantuire. Ii multumesc lui Dumnezeu ca mi-a daruit un duhovnic atat de bun. Dumnezeu sa ne ajute sa petrecem cu folos aceste zile care au mai ramas pana la Invierea Domnului ! |
|
|
||||
|
||||
|
Aici e un protestant calvin. Politicos, ce-i drept.
Ce zici tu, protestanții sunt eretici sau nu? Sau, stai să te întreb altfel: protestanții amabili sunt eretici sau nu? Că până acum tot încerci să-mi demontrezi că cu unii protestanți e cu totul altceva. Ce? |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Vorbeam despre Pelerin ca nu combate ortodoxia ,din contra este cel care se informeaza din scrierile sfintilor nostri parinti . Aici e o ispita de-a dreapta ,sa nu exageram. Lasa-l in pace ,nu il pune in rand cu adventistii sau penticostalii care fac sminteala pe aici. Sa incercam sa nu fim rautaciosi.Daca era un tanar ortodox care mergea pe la bisericile sectante ,si nu stia ce cale sa apuce ,la fel ii vorbeai? Pai ar fi plecat fara indoiala la sectanti ,cred ca iti dai si tu seama ca nu se vorbeste asa. |
|
|