Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 04.03.2014, 20:11:01
DanielS DanielS is offline
Banned

Data înregistrării: 04.02.2014
Locație: Arad
Religia: Protestant
Implicit

Citat:
În prealabil postat de EzioAuditore Vezi mesajul
Au existat multe cazuri in orientul mijlociu unde oameni care au fost musulmani si printr-o revelatie au crezut in Iisus, nu au devenit ortodocsi si nici nu au avut evanghelie ortodoxa dar pentru numele Lui au fost torturati si omorati, renuntand la mama, tata , copii , sot/sotie, si chiar la ei insisi. Dar se pare ca din punctul de vedere al atator judecatori nu este de ajuns pentru ca nu aveau numele de ortodocsi.

Citat:
În prealabil postat de EzioAuditore Vezi mesajul
Frate rătăcit EzioAuditore: Tot Acel Dumnezeu care a venit pe pămînt și s-a făcut om, a spus că vor veni și hristoși mincinoși și vor duce în pierzare și în rătăcire. Ia aminte.
Deci răspunde la cele de mai sus ca să dovedești că ești creștin și nu slujești unui hristos mincinos.
Si de unde stii ca histos-ul la care te inchini (bineinteles, asta rareori, doar atunci dupa ce termini de te inchinat Mariei) nu este unul mincinos? Tot vorbeste despre erezii... de unde stii ca cultul tau nu este unul eretic? Ti-am adus multe dovezi impotriva rugaciunilor la sfinti (tu mi-ai dat un verset din Macabei ca si o dovada, uitand ca Macabei este o carte apocrifa, desi neinspirata), inchinarea la Maria, botezul copiiilor mici, rugaciunea pentru morti (Macabei nu e o carte inspirata, asa ca nu ai dovezi biblice pentru prostia asta), etc.

Citat:
În prealabil postat de Patrie si Credinta Vezi mesajul
Stii de ce "seventy". Fiindca au pus 70/72 de clerici evrei sa scrie Vechiul Testament, independent unul de altul. Acum nu stiu ce crezi tu, dar toti sa le adauge, identic, e cam suspect.
Apropo, uita-te cand a fost scrisa. E "de pe vremea lui Iisus".
Documenteaza-te si o sa iti schimbi parerea.
Septuaginta nu a fost completata de acei 70/72 de oameni, ci de urmatoarele generatii, asa ca adaugarea de carti nu inseamna ca acei 70 de oameni era nesimtiti, ci ca urmatorii traducatori erau nesimititi. A durat vreo ~200 de ani in total, si a fost terminata prin 132 inainte de Hristos. Deci ai spus doua minciuni, sau neadevaruri, ca sa nu te iriti prea mult.

Citat:
Asta n-are nici un pic de logica. E ca si cum ai spune ca X nu ar putea sa manance o prajitura stricata, caci e adeptul sanatatii. Dar daca glazuram prajitura stricata, brusc devine buna de mancat pentru X, desi inauntru tot e ranceda.
Am mentionat de 2 Corinteni 5:17 de n-ori pana acum: "Căci, dacă este cineva în Hristos, este o făptură nouă. Cele vechi s-au dus: iată că toate lucrurile s-au făcut noi."

Daca crezi cu adevarat in Hristos, atunci Dumnezeu iti va da o inima noua (Ezechiel 36:26 "Vă voi da o inimă nouă și voi pune în voi un duh nou; voi scoate din trupul vostru inima de piatră și vă voi da o inimă de carne") si vei fi o faptura noua, adica vei avea alte dorinte decat in trecut, vei avea alte afectiuni. Dovada ca esti mantuit sunt indicile ca te afli pe calea stramta, adica roadele, faptele; dar nu acestea te mantuiesc, nu dovada te mantuieste, ci cauza te mantuieste, si aceasta este credinta.

Alta dovada pentru a afla daca esti mantuit sau nu este Evrei 12:6 "Căci Domnul pedepsește pe cine-l iubește și bate cu nuiaua pe orice fiu pe care-l primește." In engleza cuvantul "pedepseste" este tradus ca si "disciplines", care inseamna "disciplineaza", adica pedepseste cu scopul de a-i intrepta. Daca mergi la biserica duminica, dar de luni pana sambata poti sa te comporti ca si cei pierduti care nu Il cunosc pe Dumnezeu, si Dumnezeu nu te disciplineaza pentru a te pune inapoi pe calea ingusta, atunci e foarte posibil ca tu sa nu fi un fiu de-al Lui.

Citat:
Uite, nu ne crezi pe noi, ca na, sunt indoctrinati.
Citeste asta, e scrisa de un protestant.
http://www.semneletimpului.ro/stires...nt--10890.html
Sunt de acord cu ceea ce a zis el. Dar el nu a zis ca mantuirea se obtine prin fapte, ci a dat de inteles ca faptele sunt consecintele mantuirii, nu cauza. Dar sunt mai sceptic cu privire la ceea ce a zis la final "A fi sfânt înseamnă să trăiești din plin și să fii cu adevărat un om împlinit, după cum a și intenționat Dumnezeu", ca asta imi suna a "evanghelia prosperitatii", dar sper sa fi inteles eu gresit ceea ce a vrut el sa spuna.

Citat:
Nu vorbeste de atribuirea neprihanirii si alte aiureli, ci de sfintire practica, din voie proprie.
Daca esti mantuit cu adevarat, atunci neprihanirea lui Hristos ti-este atribuita, altfel nu poti intra in cer. Dar cum poti sa stii ca esti mantuit? Cum poti sa fi sigur ca neprihanirea lui Hristos ti-este atribuita tie? Prin faptul ca iti vei vedea viata schimbandu-se tot mai mult si tot mai mult transformandu-se in cea a lui Hristos. (Romani 8:29)

Gandeste-te, niciodata, absolut niciodata, nu L-ai iubit pe Dumnezeu cu toata inima ta, cu toata mintea ta, cu tot cugetul tau si cu toata puterea ta, si aceasta este cea mai mare porunca, si tu nu ai indeplinit-o niciodata. Niciodata nu l-ai iubit pe Dumnezeu asa cum ar merita. Si totusi voi aveti impresia ca puteti sa mergeti in cer pe baza unor fapte bune, care nu sunt altceva decat o spaga pentru Dumnezeu. Aici vine iarasi Proverbe 17:15 "Cel ce iartă pe vinovat și osândește pe cel nevinovat, sunt amândoi o scârbă înaintea Domnului", si acest verset iti arata ca calea ortodoxa de mantuire este ilogica si contrazice versetul asta.

Citat:
În prealabil postat de Illuminatu Vezi mesajul
As dori sa-ti aduc in discutie 2 cazuri reale intamplate in Romania:
1. O femeie din Brasov apartinand unuia din cultele penticostale din Romania si-a injunghiat pruncul pentru ca asa i-au spus vocile interioare. Femeia a executat ce i s-a ordonat. Te intreb: se va mantui femeia - dealtfel credincioasa - sau nu?

2. Pastorul penticostal gasit mort alaturi de fiul sau intr-o masina incendiata pe undeva prin Satu-Mare este principalul suspect in toata acea tragedie. Ce crezi: pastorul se va mantui sau nu?
1. 2 Corinteni 5:17, dovada ca esti mantuit este o viata schimbata, o viata care devine tot mai sfanta. A auzit voci? Un crestin nu poate fi posedat de demoni. Biblia spune ca trupul crestinilor este Templul Duhului Sfant, si mai spune ca "Cel ce este in voi este mai mare decat cel ce este in lume". Nu cred ca era mantuita. Mantuirea e doar prin credinta, si credinta adevarata va produce roade. De unde stii ca era credincioasa? Bisericile sunt pline de pacatosi ordinari care se considera crestini, desi ei nu sunt crestini.

2. Faptul ca era principalul suspect asta nu inseamna ca el a fost cel care si-a omorat fiul si s-a sinucis. Daca as stii toate detaliile adevarate ale cazului mi-as da cu parerea; eu nu ma consider ca sunt in stare sa zic cine e mantuit si cine nu, doar Hristos poate; desi unii de pe aici va considerati la fel de puternici ca Isus, si nu cand vine vorba despre nu stiu ce terorist care se credea crestin, ci cand vine vorba despre "ori te inchini in fata Mariei, ori mergi in iad", cand Biblia nu spune nimic despre asta... e dureros de penibile prostiile care ies din gura unora, si nu, nu ma refer la tine.

Last edited by DanielS; 04.03.2014 at 20:15:28.
Reply With Quote

Thread Tools
Moduri de afișare