Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 04.03.2014, 20:11:01
DanielS DanielS is offline
Banned

Data înregistrării: 04.02.2014
Locație: Arad
Religia: Protestant
Implicit

Citat:
În prealabil postat de EzioAuditore Vezi mesajul
Au existat multe cazuri in orientul mijlociu unde oameni care au fost musulmani si printr-o revelatie au crezut in Iisus, nu au devenit ortodocsi si nici nu au avut evanghelie ortodoxa dar pentru numele Lui au fost torturati si omorati, renuntand la mama, tata , copii , sot/sotie, si chiar la ei insisi. Dar se pare ca din punctul de vedere al atator judecatori nu este de ajuns pentru ca nu aveau numele de ortodocsi.

Citat:
În prealabil postat de EzioAuditore Vezi mesajul
Frate rătăcit EzioAuditore: Tot Acel Dumnezeu care a venit pe pămînt și s-a făcut om, a spus că vor veni și hristoși mincinoși și vor duce în pierzare și în rătăcire. Ia aminte.
Deci răspunde la cele de mai sus ca să dovedești că ești creștin și nu slujești unui hristos mincinos.
Si de unde stii ca histos-ul la care te inchini (bineinteles, asta rareori, doar atunci dupa ce termini de te inchinat Mariei) nu este unul mincinos? Tot vorbeste despre erezii... de unde stii ca cultul tau nu este unul eretic? Ti-am adus multe dovezi impotriva rugaciunilor la sfinti (tu mi-ai dat un verset din Macabei ca si o dovada, uitand ca Macabei este o carte apocrifa, desi neinspirata), inchinarea la Maria, botezul copiiilor mici, rugaciunea pentru morti (Macabei nu e o carte inspirata, asa ca nu ai dovezi biblice pentru prostia asta), etc.

Citat:
În prealabil postat de Patrie si Credinta Vezi mesajul
Stii de ce "seventy". Fiindca au pus 70/72 de clerici evrei sa scrie Vechiul Testament, independent unul de altul. Acum nu stiu ce crezi tu, dar toti sa le adauge, identic, e cam suspect.
Apropo, uita-te cand a fost scrisa. E "de pe vremea lui Iisus".
Documenteaza-te si o sa iti schimbi parerea.
Septuaginta nu a fost completata de acei 70/72 de oameni, ci de urmatoarele generatii, asa ca adaugarea de carti nu inseamna ca acei 70 de oameni era nesimtiti, ci ca urmatorii traducatori erau nesimititi. A durat vreo ~200 de ani in total, si a fost terminata prin 132 inainte de Hristos. Deci ai spus doua minciuni, sau neadevaruri, ca sa nu te iriti prea mult.

Citat:
Asta n-are nici un pic de logica. E ca si cum ai spune ca X nu ar putea sa manance o prajitura stricata, caci e adeptul sanatatii. Dar daca glazuram prajitura stricata, brusc devine buna de mancat pentru X, desi inauntru tot e ranceda.
Am mentionat de 2 Corinteni 5:17 de n-ori pana acum: "Căci, dacă este cineva în Hristos, este o făptură nouă. Cele vechi s-au dus: iată că toate lucrurile s-au făcut noi."

Daca crezi cu adevarat in Hristos, atunci Dumnezeu iti va da o inima noua (Ezechiel 36:26 "Vă voi da o inimă nouă și voi pune în voi un duh nou; voi scoate din trupul vostru inima de piatră și vă voi da o inimă de carne") si vei fi o faptura noua, adica vei avea alte dorinte decat in trecut, vei avea alte afectiuni. Dovada ca esti mantuit sunt indicile ca te afli pe calea stramta, adica roadele, faptele; dar nu acestea te mantuiesc, nu dovada te mantuieste, ci cauza te mantuieste, si aceasta este credinta.

Alta dovada pentru a afla daca esti mantuit sau nu este Evrei 12:6 "Căci Domnul pedepsește pe cine-l iubește și bate cu nuiaua pe orice fiu pe care-l primește." In engleza cuvantul "pedepseste" este tradus ca si "disciplines", care inseamna "disciplineaza", adica pedepseste cu scopul de a-i intrepta. Daca mergi la biserica duminica, dar de luni pana sambata poti sa te comporti ca si cei pierduti care nu Il cunosc pe Dumnezeu, si Dumnezeu nu te disciplineaza pentru a te pune inapoi pe calea ingusta, atunci e foarte posibil ca tu sa nu fi un fiu de-al Lui.

Citat:
Uite, nu ne crezi pe noi, ca na, sunt indoctrinati.
Citeste asta, e scrisa de un protestant.
http://www.semneletimpului.ro/stires...nt--10890.html
Sunt de acord cu ceea ce a zis el. Dar el nu a zis ca mantuirea se obtine prin fapte, ci a dat de inteles ca faptele sunt consecintele mantuirii, nu cauza. Dar sunt mai sceptic cu privire la ceea ce a zis la final "A fi sfânt înseamnă să trăiești din plin și să fii cu adevărat un om împlinit, după cum a și intenționat Dumnezeu", ca asta imi suna a "evanghelia prosperitatii", dar sper sa fi inteles eu gresit ceea ce a vrut el sa spuna.

Citat:
Nu vorbeste de atribuirea neprihanirii si alte aiureli, ci de sfintire practica, din voie proprie.
Daca esti mantuit cu adevarat, atunci neprihanirea lui Hristos ti-este atribuita, altfel nu poti intra in cer. Dar cum poti sa stii ca esti mantuit? Cum poti sa fi sigur ca neprihanirea lui Hristos ti-este atribuita tie? Prin faptul ca iti vei vedea viata schimbandu-se tot mai mult si tot mai mult transformandu-se in cea a lui Hristos. (Romani 8:29)

Gandeste-te, niciodata, absolut niciodata, nu L-ai iubit pe Dumnezeu cu toata inima ta, cu toata mintea ta, cu tot cugetul tau si cu toata puterea ta, si aceasta este cea mai mare porunca, si tu nu ai indeplinit-o niciodata. Niciodata nu l-ai iubit pe Dumnezeu asa cum ar merita. Si totusi voi aveti impresia ca puteti sa mergeti in cer pe baza unor fapte bune, care nu sunt altceva decat o spaga pentru Dumnezeu. Aici vine iarasi Proverbe 17:15 "Cel ce iartă pe vinovat și osândește pe cel nevinovat, sunt amândoi o scârbă înaintea Domnului", si acest verset iti arata ca calea ortodoxa de mantuire este ilogica si contrazice versetul asta.

Citat:
În prealabil postat de Illuminatu Vezi mesajul
As dori sa-ti aduc in discutie 2 cazuri reale intamplate in Romania:
1. O femeie din Brasov apartinand unuia din cultele penticostale din Romania si-a injunghiat pruncul pentru ca asa i-au spus vocile interioare. Femeia a executat ce i s-a ordonat. Te intreb: se va mantui femeia - dealtfel credincioasa - sau nu?

2. Pastorul penticostal gasit mort alaturi de fiul sau intr-o masina incendiata pe undeva prin Satu-Mare este principalul suspect in toata acea tragedie. Ce crezi: pastorul se va mantui sau nu?
1. 2 Corinteni 5:17, dovada ca esti mantuit este o viata schimbata, o viata care devine tot mai sfanta. A auzit voci? Un crestin nu poate fi posedat de demoni. Biblia spune ca trupul crestinilor este Templul Duhului Sfant, si mai spune ca "Cel ce este in voi este mai mare decat cel ce este in lume". Nu cred ca era mantuita. Mantuirea e doar prin credinta, si credinta adevarata va produce roade. De unde stii ca era credincioasa? Bisericile sunt pline de pacatosi ordinari care se considera crestini, desi ei nu sunt crestini.

2. Faptul ca era principalul suspect asta nu inseamna ca el a fost cel care si-a omorat fiul si s-a sinucis. Daca as stii toate detaliile adevarate ale cazului mi-as da cu parerea; eu nu ma consider ca sunt in stare sa zic cine e mantuit si cine nu, doar Hristos poate; desi unii de pe aici va considerati la fel de puternici ca Isus, si nu cand vine vorba despre nu stiu ce terorist care se credea crestin, ci cand vine vorba despre "ori te inchini in fata Mariei, ori mergi in iad", cand Biblia nu spune nimic despre asta... e dureros de penibile prostiile care ies din gura unora, si nu, nu ma refer la tine.

Last edited by DanielS; 04.03.2014 at 20:15:28.
Reply With Quote
Vechi 04.03.2014, 21:00:52
Patrie si Credinta's Avatar
Patrie si Credinta Patrie si Credinta is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.05.2011
Locație: Ploiesti
Religia: Ortodox
Send a message via Skype™ to Patrie si Credinta
Implicit

Citat:
În prealabil postat de DanielS Vezi mesajul
Documenteaza-te si o sa iti schimbi parerea.
Septuaginta nu a fost completata de acei 70/72 de oameni, ci de urmatoarele generatii, asa ca adaugarea de carti nu inseamna ca acei 70 de oameni era nesimtiti, ci ca urmatorii traducatori erau nesimititi. A durat vreo ~200 de ani in total, si a fost terminata prin 132 inainte de Hristos. Deci ai spus doua minciuni, sau neadevaruri, ca sa nu te iriti prea mult.
Cum ar spune englezul "i stand corrected". Aia era legenda plutarchiana. Nu imi este teama sa spun ca gresesc.
Totusi, nu prea poti sa strigi ca asta nu e ce a folosit Iisus, cand a fost scrisa de.... rabini evrei din vremea lui Iisus.

Citat:
Am mentionat de 2 Corinteni 5:17 de n-ori pana acum: "Căci, dacă este cineva în Hristos, este o făptură nouă. Cele vechi s-au dus: iată că toate lucrurile s-au făcut noi."

Daca crezi cu adevarat in Hristos, atunci Dumnezeu iti va da o inima noua (Ezechiel 36:26 "Vă voi da o inimă nouă și voi pune în voi un duh nou; voi scoate din trupul vostru inima de piatră și vă voi da o inimă de carne") si vei fi o faptura noua, adica vei avea alte dorinte decat in trecut, vei avea alte afectiuni. Dovada ca esti mantuit sunt indicile ca te afli pe calea stramta, adica roadele, faptele; dar nu acestea te mantuiesc, nu dovada te mantuieste, ci cauza te mantuieste, si aceasta este credinta.

Alta dovada pentru a afla daca esti mantuit sau nu este Evrei 12:6 "Căci Domnul pedepsește pe cine-l iubește și bate cu nuiaua pe orice fiu pe care-l primește." In engleza cuvantul "pedepseste" este tradus ca si "disciplines", care inseamna "disciplineaza", adica pedepseste cu scopul de a-i intrepta. Daca mergi la biserica duminica, dar de luni pana sambata poti sa te comporti ca si cei pierduti care nu Il cunosc pe Dumnezeu, si Dumnezeu nu te disciplineaza pentru a te pune inapoi pe calea ingusta, atunci e foarte posibil ca tu sa nu fi un fiu de-al Lui.
Deci ca sa inteleg. Iisus iti schimba viata si esti transformat in ganduri si simtiri, cu exceptia cazului in care nu esti, deci nu ai devenit un scoti... vreau sa zic un crestin adevarat™.

Citat:
Sunt de acord cu ceea ce a zis el. Dar el nu a zis ca mantuirea se obtine prin fapte, ci a dat de inteles ca faptele sunt consecintele mantuirii, nu cauza.
Citat:
Si totusi voi aveti impresia ca puteti sa mergeti in cer pe baza unor fapte bune, care nu sunt altceva decat o spaga pentru Dumnezeu.
Deci noi ne batem capul de 27 de pagini si repetam "credinta, fapte si har" impreuna, aliniate in sinergie, ca sa repeti aceeasi propaganda cu "aia cred ca se obtine prin fapte, de unele singure". Felicitari, ai un om de paie minunat(http://en.wikipedia.org/wiki/Straw_man)

Citat:
Daca esti mantuit cu adevarat, atunci neprihanirea lui Hristos ti-este atribuita, altfel nu poti intra in cer. Dar cum poti sa stii ca esti mantuit? Cum poti sa fi sigur ca neprihanirea lui Hristos ti-este atribuita tie? Prin faptul ca iti vei vedea viata schimbandu-se tot mai mult si tot mai mult transformandu-se in cea a lui Hristos. (Romani 8:29)
Si daca nu ti-o vezi schimbandu-se?

Si vezi ca nu poti sa raspunzi cu no true scotsman.(http://en.wikipedia.org/wiki/No_true_Scotsman)
Vechi 05.03.2014, 00:46:36
Illuminatu Illuminatu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.03.2012
Locație: Mures
Implicit

Citat:
1. 2 Corinteni 5:17, dovada ca esti mantuit este o viata schimbata, o viata care devine tot mai sfanta. A auzit voci? Un crestin nu poate fi posedat de demoni. Biblia spune ca trupul crestinilor este Templul Duhului Sfant, si mai spune ca "Cel ce este in voi este mai mare decat cel ce este in lume". Nu cred ca era mantuita. Mantuirea e doar prin credinta, si credinta adevarata va produce roade. De unde stii ca era credincioasa? Bisericile sunt pline de pacatosi ordinari care se considera crestini, desi ei nu sunt crestini.
Din aceasta intamplare se pot trage 2 concluzii mari si late:
1.Tu spui: "Un crestin NU poate fi posedat de demoni". Dar eu iti reamintesc: femeia respectiva CREDEA IN IISUS HRISTOS, ERA O FEMEIE CREDINCIOASA. In momentul in care a auzit acele voci care-i porunceau sa-si omoare pruncul sunt sigur ca a avut un moment de ezitare, dar vocile acelea ii erau foarte cunoscute, ... A AVUT INCREDERE IN VOCILE ALEA, le auzea in fiecare Duminica in adunarile lor.
Intelegi acum? Femeia era CREDINCIOASA, IL "MARTURISEA" PE Domnul Iisus Hristos toata ziulica, in sus si-n jos pentru ca asa i se trasase de la adunarea lor de "rugaciune" ca trebuie sa-L propovaduiasca pe Iisus Hristos!!!!
Daca femeia era credincioasa practicanta te intreb: DE CE CREZI CA NU SE VA MANTUI?
Deci iata ca ceea ce crezi - dogma pe care o crezi si ti-o asumi sau, mai bine-zis ADEVARUL dogmatic - conteaza in mod esential in formarea ta ca om crestin. Deci, in concluzie, IDEEA TA CA EXISTA OAMENI CREDINCIOSI IN TOATE CONFESIUNILE "CRESTINE" NU PREA ESTE ADEVARATA. Exista O SINGURA BISERICA PASTRATOARE A ADEVARULUI, Biserica despre care Mantuitorul Hristos i-a asigurat pe cei credinciosi ca "portile iadului nu o vor birui".

2.Prin marturisirea cu gura a Domnului Iisus Hristos - asa cum sigur a facut si sarmana femeie din exemplul de mai-sus - a ajuns sa fie hulit Numele Mantuitorului din cauza ca FAPTA femeii "crestin-marturisitoare" a ingrozit pe toata lumea. Concluzia e ca cu gura se pot spune multe, iti poti etala CREDINTA cu toata puterea decibelilor, insa faptele sunt cele care definesc profilul tau crestin: degeaba poti marturisi cu gura toata ziulica daca faptele tale nu contin niciun pic de jertfa de sine:
"1.Și când am venit la voi, fraților, nu cu greutatea cuvântului sau a înțelepciunii am venit eu să vă vestesc taina lui Dumnezeu.
2.Că n'am socotit ca'ntre voi să știu altceva decât pe Iisus Hristos; și pe Acesta, răstignit..." 1 Corinteni 2.
Adu-ti aminte de fecioarele cele nebune din pilda Mantuitorului Hristos: si acelea Il asteptau pe Mantuitorul, dar nu au socotit bine cat ulei sa puna in candele. Uleiul acesta poate fi interpretat ca fiind simbolul faptelor celor bune: fecioarele cele nebune NU AU SOCOTIT NECESARE FAPTELE care urmau sa fie aduse ca jertfa la venirea Mantuitorului, FAPTE DUPA CARE INSUSI MANTUITORUL HRISTOS URMA SA LE RECUNOASCA PE FECIOARE CA FIIND FIICE ALE SALE.
"Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru, ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai marita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu Cuvantul L-ai nascut, pe tine cea intru adevar Nascatoare de Dumnezeu te marim!"

Last edited by Illuminatu; 05.03.2014 at 00:50:56.
Reply With Quote
Vechi 05.03.2014, 18:05:08
aubergine aubergine is offline
Banned

Data înregistrării: 29.07.2013
Locație: Arad
Implicit

Slava lui Dumnezeu ca a fost banat,nu se mai putea, acesti sectari intrec orice limita!
Reply With Quote
Vechi 05.03.2014, 19:30:00
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Poate ca totusi omul putea fi lamurit.
Mai avea inca nelamuriri la care i se putea raspunde.
Eu ramasesem cam in urma cu raspunsurile.
Pacat totusi..
Vechi 07.03.2014, 00:28:20
Patrie si Credinta's Avatar
Patrie si Credinta Patrie si Credinta is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.05.2011
Locație: Ploiesti
Send a message via Skype™ to Patrie si Credinta
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Poate ca totusi omul putea fi lamurit.
Mai avea inca nelamuriri la care i se putea raspunde.
Eu ramasesem cam in urma cu raspunsurile.
Pacat totusi..
de 27 de pagini vorbeam acelasi lucru.
Doar repeta la infinit aceeasi poezie luata copy-paste dintr-o carte sau un site evanghelic(care original era scris impotriva catolicismul(d-aia tot repeta cu mantuirea s-ar obtine prin fapte la noi si despre originea istorica, din secolul XVI, a faptului ca deuterocanonicele ar fii carti egale cu restul Bibliei), dar na, e complicat sa aprofundezi teologia adversarului tau, mai bine reciti propaganda pre-ambalata, poate merge si aici).
In fine, ignora multe din argumentele ce ii erau aduse, si nu lasa sa plece discutia in subiecte in care nu putea sa repete ce stia dinainte.

Stai linistit, nu era un biet suflet confuz, cu nelamuriri, care a venit sa inteleaga.
Vechi 07.03.2014, 09:59:18
Theodore_of_Mopsuestia
Guest

Implicit

Citat:
Doar repeta la infinit aceeasi poezie luata copy-paste dintr-o carte sau un site evanghelic(care original era scris impotriva catolicismul(d-aia tot repeta cu mantuirea s-ar obtine prin fapte la noi si despre originea istorica, din secolul XVI, a faptului ca deuterocanonicele ar fii carti egale cu restul Bibliei), dar na, e complicat sa aprofundezi teologia adversarului tau, mai bine reciti propaganda pre-ambalata, poate merge si aici).
In fine, ignora multe din argumentele ce ii erau aduse, si nu lasa sa plece discutia in subiecte in care nu putea sa repete ce stia dinainte.

Stai linistit, nu era un biet suflet confuz, cu nelamuriri, care a venit sa inteleaga.
Cred ca te-ai prins ca la sectari, cu citeva si prea putine exceptii, e stultocratia la putere. Degeaba asteptai un adversar de nivelul tau: nu il vei capata niciodata din lumea np. Ah, daca ar intra un luteran sau un miafizit, sau s-ar intoarce singurul calvin (Pelerin spre Rasarit) sau catolicii pe forum: aia da adversari cultivati, inclusiv la nivel de argumentare a credintei proprii si nintelegere a credintei altuia; iti scoti palaria. NP, saracii, cei mai multi, au psittacism spiritual, nu credinta. Singurii np cultivati si inteligenti, chiar profunzi, sunt doi penti de pe acest forum. Dar cum au fost banati sau nu mai intra...ramin lobotomizatii de adve sa isi faca numarul de elenoalbism.
Reply With Quote
Vechi 10.03.2014, 13:45:23
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Theodore_of_Mopsuestia Vezi mesajul
Cred ca te-ai prins ca la sectari, cu citeva si prea putine exceptii, e stultocratia la putere. Degeaba asteptai un adversar de nivelul tau: nu il vei capata niciodata din lumea np. Ah, daca ar intra un luteran sau un miafizit, sau s-ar intoarce singurul calvin (Pelerin spre Rasarit)
Nu prea vad prin ce ar straluci un lutheran avand in vedere concesiile facute recent vizavi de preotie, homosexualitate, etc.

Pelerin stiu ca a evitat niste confruntari pana la urma vizavi de niste doctrine care tin de calvinism.
Si nici n-a venit vreodata sa expuna clar o problematica care il tine departe de ortodoxie in ciuda admiratiei si deschiderii pe care o are.

Citat:
sau catolicii pe forum: aia da adversari cultivati, inclusiv la nivel de argumentare a credintei proprii si nintelegere a credintei altuia;
Cultivati poate ca da, corecti in argumentare, nu.
S-a vazut de multe ori cum se plafoneaza dialogul in ceea ce ii priveste.

Citat:
Singurii np cultivati si inteligenti, chiar profunzi, sunt doi penti de pe acest forum. Dar cum au fost banati sau nu mai intra...ramin lobotomizatii de adve sa isi faca numarul de elenoalbism.
Nu stiu exact care ar putea fi aia de care zici tu, dar pe aia care ii stiu eu nu erau mai mult decat diplomati si eventual cultivati, in ceea ce priveste inteligenta ca si capacitate de a gandi "outside the box" nu prea.
Vechi 07.03.2014, 13:53:20
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:

Din lipsa de timp am pierdut sirul discutiei, e posibil sa fie asa cum zici tu, am observat ca repeta obsesiv si (probabil) cu copy/paste anumite chestii la care se intorcea obsesiv, fara sa incerce sa gandeasca logic problema la modul simplu l-a care i-a fost expus.
Vechi 06.03.2014, 00:43:01
EzioAuditore
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de aubergine Vezi mesajul
Slava lui Dumnezeu ca a fost banat,nu se mai putea, acesti sectari intrec orice limita!
Poti sa dormi "linistita" , forumul lucreaza pentru tine. Dar eu as spune slava adminului.
Mai greu e sa le inchizi gura in lumea reala.

Va veni si ziua in care toate aceste lucruri se vor intampla nu doar pe un forum.

Intrebarea este : Atunci cum o sa le inchizi gura ?

Si totusi cand te afli in contradictoriu cu oricine si indiferent de credinte trebuie sa ai un minim de respect. Ca sa nu zic iubire ...

Apropo sti ca aubergine = vanata in engleza

Last edited by EzioAuditore; 06.03.2014 at 00:45:53.
Reply With Quote
Răspunde