![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dacă mișcarea ecumenică și-ar atinge scopul imediat, ar suferi, poate, o înfrângere dureroasă prin faptul că, încercând să vindece dezbinările Bisericii, ar provoca, în mod indirect, alte schisme (a se vedea exemplul schismei stiliștilor, despre care ați amintit și dvs). Este important ca, mai întâi, creștinii să aibă prilejul de a intra în conteact mult timp unii cu alții, de a stabili dialoguri pe diverse teme (teologice și nu numai), de a se cunoaște bine, cu scopul de a înțelege singuri (fără să li se țină discursuri propagandistice sterile) că toți sunt iubitori ai lui Hristos, chiar dacă perspectivele lor în privința credinței sunt, în anumite privințe, atât de diferite. Doar așa vom ajunge să dorim unitatea: cunoscându-ne unii pe alții, învățând să pășim împreună (mai întâi timid, apoi apropiindu-ne unii de alții din ce în ce mai mult) pe drumul unității. Pentru că "Ce este bun și frumos decât numai a locui frații împreună?" - se întreabă retoric Psalmistul.
"Duh este Dumnezeu și unde este Duhul Domnului, acolo este libertate." (II Cor3, 17) "Pentru Tine trăiesc, vorbesc și cânt!" (Sf. Grigorie Teologul) "Dați-mi-L pe Hristos și aruncați-mă în iad!" "Acesta este unul dintre motivele pentru care eu cred în creștinism: e o religie pe care n-ai fi putut-o născoci." (C. S. Lewis) Câteva gânduri scrise de mine: http://www.ortodoxiatinerilor.ro/iis...-duhovniceasca |
|