Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Dogmatica

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 28.09.2013, 17:47:01
iliegh
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Nu e ciudat ca sunt milioane de atei in lume si mii de atei pe internet care tot aduc in discutie ideile astea cu compasiunea, empatia, etc. pentru a umple golurile unei credinte idioate si pentru a incerca sa dea inca o palma omului religios care vezi Doamne ar face asta din interes ?

Compasiunea ta nu face nici cat o ceapa degerata. Hitler sau Stalin sau oricare alt capcaun e tot atat de om ca si tine, daca nimic nu supravietuieste mortii. E doar un sentiment indus pentru ca stapanii lumii vor ca tu sa simti compasiune si sa nu iesi din cotet. Asa ca mai incearca sa cauti raspunsuri.
Daca o compasiune dezinteresata nu face cat o ceapa degerata, atunci ce se poate spune depre o compasiune interesata ?

Daca stapanii lumii sunt cei care vor sa simti compasiune, atunci au reusit asta fara nici un efort cu cei credinciosi, care simt compasiune din alte motive. Dupa spusele tale, probabil ca religia este ceva inventat de catre stapanii lumii sa-i faca pe cei mai creduli dintre noi sa aiba compasiune. Altii o au oricum, si fara acest artificiu. Pe unii dintre ei, voi ii numiti atei.

Despre ce credinta idioata vorbesti ?

Atrag atentia cu aceasta ocazie pentru toti cei care vor sa aiba un dialog decent cu mine sa fie atenti la invective. Daca ati observat atent eu respect credinta oricui , nu iau in deradere si nu imi bat joc de nimeni (cu exceptia lui AlinB care chiar merita si caruia i-am dat ignore pentru ca ma plictiseste ingrozitor). Port un dialog normal, bazat pe intrebari si rationamente.

In plus, eu am demontat foarte multe idei ateiste care in mod gresit demonstrau inexistenta lui Dumnezeu. Am pretentia ca sunt impartial.

Last edited by iliegh; 28.09.2013 at 17:59:49.
Reply With Quote

Thread Tools
Moduri de afișare