Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 11.09.2013, 09:01:06
Decebal Decebal is offline
Banned

Data înregistrării: 19.07.2012
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cezar_ioan Vezi mesajul
(...) Și pentru că ai pomenit lucrurile rușinoase care țin de plăceri pierzătoare de suflet, fii bun și spune-mi, om cu mărime de suflet: cunoști cumva pe forum un om nefericit care, pe privat, m-a întrebat cu nedisimulată plăcere dacă un catolic, forumist, face presiuni asupra mea să mă convertesc la catolicism?
Ce nume crezi că poartă, caracterial vorbind, un om care îndrăznește să pună o asemenea întrebare unui coleg (creștin ortodox) pe privat?
Ce motiv l-o fi îndemnat să întrebe?
Ce plăcere?
Și ce spera oare? (...)
Apropo, este adevărat că domnu Mihnea a făcut (sau face) "presiuni" (nu știu dacă acel forumist s-a exprimat foarte potrivit pentru că pot exista diferite tipuri de presiuni, spre exemplu momeli, ispite, sau altele) pentru convertirea dumitale la catolicism? Presiuni altele decât acelea "apologetice" pe care le făcea pe forum la liber și în raport cu toți ortodocșii și altele decât atacurile furibunde la Biserica Ortodoxă?

Nu știu care să fie răspunsul la ultimele întrebări, dar cine știe, poate forumistul cu "mărime de suflet" este mai strângător din fire, mai ales cu informația. Poate vroia și el să aibă anumite informații referitoare la domnu Mihnea. Am văzut că sunt unii care au o anumită obsesie cu uniatismul, și cine știe poate îi interesează anumite chestiuni așa la nivel informativ.

Am văzut și noi că de la o vreme domnu Mihnea era tot cu "fratele Cezar" pe buze și poate unii forumiști au început să își pună tot felul de întrebări la care doreau răspunsuri pe privat. Cum de își permit să pună astfel de întrebări pe privat nu știu, poate au mâncat mai multă pâine cu tupeu decât alții ... , sau ca să vorbesc pe limba lor, mai multă pită cu tupeu.

Recent am văzut cum domnu Mihnea face "presiuni" asupra ortodoxei (așa s-a declarat) Irina21, pe forumul catolic, să își bage copilul în greco-catolicism, pentru că acolo, chipurile, copilul va fi pe deplin catolic și va căpăta obiceiuri foarte ortodoxe (după propriile sale cuvinte). Am văzut că făcuse "presiuni" și asupra utilizatoarei Noesisaa, care între timp a avut bunul simț să își rărească semnificativ postările aici pe forum, și că prin urmare are așa un zel personal de a aduce lumea la catolicism. Cum pune ochii pe unii sau pe alții, și cum o fi pus ochii pe dumneata, asta mi-e greu să îmi explic, poate o fi simțit cu instinctul lui de inchizitor care o fi pradă potențială, posibil cu anumite labilități religioase ... ecumeniste poate?, ... sau poate doar cu așa cu mai mari deschideri de suflet și mai puțină rigiditate în materie de dogmatică (ortodoxă) ... sau poate cu anumite poziții referitoare la ierarhia sacramentală și administrativă a bisericii ortodoxe, poziții mai critice să le zicem, cu vederi anticomuniste, etc ... sau cine știe poate o fi pur și simplu o chemare a Duhului Sfânt înspre sfânta biserică catolică ...

Întreb și eu așa, nu că nu mi-aș fi dat seama și fără setea strângătoare de informație a forumistului "mare la suflet" ...
Reply With Quote

Thread Tools
Moduri de afișare