Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.07.2013, 04:46:06
cezar_ioan cezar_ioan is offline
Banned

Data înregistrării: 16.11.2012
Locație: Benidorm, Hotel Bali
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Sa inteleg ca pana la urma incerci sa aperi o persoana, nu o conceptie?
Categoric, DA! De la Însuși Dumnezeu am învățat aceasta. El Însuși S-a întrupat, a pătimit și S-a jertift pe Cruce ca să apere și să salveze PERSOANE, nu concepții. Concepțiile le apăra numai omul, posibil și dracu, altceva neavînd, nefiind. Domnul, însă, apără persoane, oameni vii în carne și oase, suflete întregi. Tocmai din acest motiv noi Îl numim Mântuitor al viilor (nu al concepțiilor vii, ci al oamenilor vii precum Iacov, Isaac etc.). El a vindecat orbii, nu concepțiile despre orbi. Leproșii, nu conceptul de lepră. A înviat morții, nu concepțiile noastre despre morți. Lazăr era un om, nu o concepție.
Domnul a murit și a înviat ca Persoană cu două firi: dumnezeiască și omenească.
Nu a murit și înviat o concepție, ci o Persoană.
Nu o concepție ne mântuiește, ci o Persoană, de fapt 3 Persoane sfinte, o Ființă.
Astfel, eu trag nădejde că mă va învia și pe mine, păcătosul, ca persoană.
Pe tine te va învia, se pare, ca și concepție (cacofonic sau nu, ce mai contează).

DA! Apăr mereu mai întâi persoana, indiferent ce concepții susține. Rezolvăm apoi și concepțiile, nu-i bai. Avem tot timpul.
Pentru că Dumnezeul nostru ne-a cerut să iubim pe aproapele nostru, iar nu pe concepția noastră, frate!

Last edited by cezar_ioan; 17.07.2013 at 05:15:59.
Reply With Quote

Thread Tools
Moduri de afișare