![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cu plecaciune, scuze. N-am observat ca am nimerit la o adevarata Conferinta stiintifica. Acum, o intrebare: De ce mi-ati raspuns la un: „Raspuns al meu” pentru alt forumist? E vorba de un "Raspuns al meu" la un mesaj pe care mi l-a trimis un domn cu nume de forum: iuliu 46 pe care l-am suparat si mi-a parut rau. V-a inspirat ideea: „creierului nivelat” de varsta? Va asigur ca nu e permanenta. Iar smerenia (atata câtă e) nu ma tine mult. Sa nu plictisesc asistenta: 1. Fiecare posteaza ce gandeste. Totul e sa fii cat de cat politicos si eventual sa nu bati campii.(Mai sunt niste reguli, ca am citit Regulamentul, dar stiu sigur ca le-am respectat). 2. Am spus generalitati: inca o data scuze tuturor acelora carora le-am jignit inteligenta, elocinta etc. 3. E frumos din partea dvs. ca mi-ati citit postarile; nu ma asteptam la vorbe bune mai ales ca multe au fost pur si simplu copy-paste-uri; n-am niciun merit, poate doar ca le-am cautat, le-am, gasit si le-am supus judecatii forumului. 4. Cred in continuare (si n-are rost o discutie pe aceasta tema) ca omul nu-L poate cuprinde pe Dumnezeu cu mintea lui de creatura. E chiar mandrie si poate sfidare sa crezi asa ceva. 5. In ansamblul stiintei create de om din conditia lui de creatura, opera lui Darwin are rolul si locul ei. O teorie cu cat este/pare mai simpla, cu atat mai mult fiecare se simte tentat sa aiba pareri si puncte de vedere. 6. Creationismul stiintific mi se pare o incercare lipsita de sens. Omul trebuie sa creada in Dumnezeu, daca e crestin, si sa-L roage pe Dumnezeu sa-i „ajute necredintei” (Cum ne invata Sfanta Scriptura, Biblia). Pentru mine a fost surprinzator si intristator in acelasi timp, ca Parintele Seraphim Rose a putut sa scrie despre Creationimul stiintific. Nu l-am recunoscut. 7. Mi se pare o mare ipocrizie sa critici stiinta si sa te folosesti de descoperirile ei. Aici e vorba de principiul : ori/ori. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si ce ne facem cand oamenii de stiinta critica "stiinta" ? Ce-l face pe Pierre Grasse de exemplu mai putin om de stiinta decat alt biolog ? Sau pe un filozof care vede corsetul in care este stransa "stiinta " mai putin filozof decat altul ? Tu poti spune ca stiinta merge bine asa cum e acum. Unii chiar i-au scris asta unui filozof ateu care dadea apa la moara creationistilor. Adica atata timp cat se produc avioane, calculatoare, porci transgenici, celulare, etc. stiinta merge bine dupa metoda actuala.Ne-a facut viata mai buna zicem noi. Numai ca daca exista cu adevarat Dumnezeu atunci toate avioanele,calculatoarele, porcii si celularele nu valoreaza nimic. Si daca s-ar descoperi reteta nemuririi si tot ar valora nimic pe langa cunoasterea lui Dumnezeu.Ca daca El "stinge lumina " poti sa-ti iei adio de la reteta nemuririi. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
E foarte complicat cu nemurirea. Crestinii la ora actuala nici nu mai cred in nemurirea trupului, sau ca trupul a fost creat ca sa nu moara, precum era Adam odata. La ora actuala se crede in viata de dincolo ca si cum trupul ar fi fost creat pentru moarte si ca e ceva normal sa murim. Eu nu cred asta, eu cred ce spune Pavel si anume ca trupul omenesc va fi imbracat in slava energiilor Duhului Sfant si astfel nu va mai imbatrani (supus stricaciunii) si va fi nemuritor. II Corinteni: "Că noi, cei ce suntem în cortul acesta(trup), suspinăm îngreuiați, de vreme ce dorim să nu ne scoatem haina noastră(sa nu murim), ci să ne îmbrăcăm cu cealaltă pe deasupra(Slava si energiile Duhului Sfant), ca ceea ce este muritor să fie înghițit de viață." PS: Stiinta nu va ajunge la nemurire deorece nu sta in puterea ei de a face trupul nemuritor. Pentru ca trupul a fost creat pentru Duhul Sfant: "Trupul însă nu e pentru desfrânare, ci pentru Domnul, și Domnul este pentru trup. Căci ați fost cumpărați cu preț! Slăviți, dar, pe Dumnezeu în trupul vostru și în duhul vostru, care sunt ale lui Dumnezeu." |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Doar pentru cei care nu Il cunosc pe Hristos Iisus.
Citat:
![]() BO afirma inechivoc invierea mortilor: trup (pnevmatizat, ca al Domnului Iisus Hirstos dupa invierea din morti) si suflet. Omul este trup si suflet, chiar daca dupa adormire sufletele dreptilor si ale sfintilor merg in rai (si exista intr-un mod constient, insa nedeplin din punct de vedere ontologic) totusi ei asteapta invierea mortilor, "inoirea lumii". Sfintii Parinti afirma inechivoc: "om nu poate fi numit nici sufletul fara trup nici trupul fara suflet". Citat:
Doamne ajuta.
Pr. Arsenie Boca: "In mintea stramba si lucrul drept se stramba"; "Sa-ti feresti capul de frig si de prostie!"; "Mustrarea invinge, dar nu convinge"; "Bobul lui de grau se preschimba in taciune, iar el se crede grau nedreptatit"; |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
De acord. Eu doar am vrut sa subliniez importanta trupului. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Am vazut ca ai cunostinte destul de avansate de medicina,chimie. Poti sa-mi dai o dovada ,cea mai indubitabila pe care o stii, care demonstreza evolutionismul (de la celula la om, in timp indelungat) si sa nu contina premize nedemonstrabile adica sa dovedeasca ca evolutionismul e stiinta nu credinta ?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
4. Asa este, dar noi Il cunoastem din ceea ce chiar El ne-a revelat. De aici stim tot ceea ce stim. Iar Facerea este revelatia primita de Moise de la Domnul, acolo chiar El ne spune cum a creat lumea. 6. In primul rand parintele Serafim a scris despre creationismul biblic din Facerea. Dar nu e singurul, toti preotii si clerul ortodox crede revelatia din Facerea, sunt doar 2-3 ce sustin evolutionismul teist pe care i-am enumerat la celalat topic, multi din ei aveau tangenta cu stilismul. Creationismul stiintific aduce si explicatii stiintifice in primul rand pentru a demonstra ca evolutionismul e fals si ca sunt date stiintifice in sprijinul Facerii. E culmea pana la urma, se reproseaza ca de ce se folosesc argumente teologice impotriva evolutionismului, iar cand se folosesc arguemnte stiintifice de ce credinciosii folosesc arguemnte stiintifice pentru ca trebuei doar sa creada. credinta nu inseaman credinta oarba, sa credem tot ce zboara sau spune cineva, asadar avem dovezi ca Domnul spune adevarul, nu oamenii de stiinta atei. 7. Stiinta este in total acord cu credinta, cu ortodoxia. Ortodoxia este adevarul si nu poate sustine ceva neadevarat. E vorba de stiinta, nu de speculatiile fanteziste gen teoria evolutionista, Big Bang si altele. Acestea sunt contrzise chiar de descoperirile stiintifice, dar sunt tinute in viata de faptul ca majoritatea oamneilor de stiinta sunt atei si nu exista o alta teorie decat cea biblica. Mie mi se pare curios sa aflu ca sunt credinciosi care impartasesc credinta unor atei care au aceasta credinta doar pentru ca nu pot accepta credinta. Mie asta mi se pare un non-sens. |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
evolutionismul compromis | padrevicentiu | Generalitati | 476 | 23.09.2013 03:54:06 |
De ce evolutionismul teist este o erezie? | nadut | Teologie si Stiinta | 372 | 27.11.2012 12:41:07 |
ROMANI , VI SE PREGATESTE CEVA | saccsiv | Homosexualitatea | 170 | 06.03.2012 14:51:43 |
Venirea Antihristului | ancah | Biserica Romano-Catolica | 16 | 23.04.2008 02:29:50 |
un vis se pregateste sa moara | quasar | Generalitati | 52 | 03.02.2008 18:58:43 |
|