![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Nu esti inca casatorit, daca am inteles corect din niste postari mai vechi. No, cind vei avea copii, cum ti s-ar parea normal: sa aiba ei autoritate superioara tie, sau invers?! |
|
|
||||
|
||||
|
este intr-o relatie "stabila".
|
|
|
|||
|
|||
|
Asta am inteles si eu. No, eu mi-s logodit, cu ajutorul, voia si mila lui Dumnezeu si al Maicii Sale.
Dar asta e off-topic. Facusem o analogie ca amicul nost' sa pricepa mai bine primatul Bisericii asupra Bibliei. |
|
|
||||
|
||||
|
sunteti doar logodit, la aproape 36 de ani?
|
|
|
|||
|
|||
|
Ce sa ii faci...viata nu e chiar un joc de societate jucat de burghezi plictisiti de fericire lumeasca, nu? e Valea Plingerii, conform Parintilor si Bibliei...dar haideti sa revenim on-topic.
Ideea e aceasta: secole de-a rindul, oamenii au trait, s-au rugat si au fost mantuiti fara sa aiba, la propriu, o biblie in casa. Inclusiv in spatiul ortodox. Sa se citeasca Canoanele Parintilor Sinodali de la 1672, pe vremea lui Dositheus ca Patriarh. Se vede acolo care e raportul dintre prezenta Bisericii si aBibliei in viata crestinului mirean ortodox. Biblia iti poate "face cunostinta" cu Dumnezeu. Insa doar Biserica are "uneltele" folositoare mantuirii, primite de la Intemeietorul Ei. |
|
|
||||
|
||||
|
bineinteles! insa aici vorbim de Biserica Ortodoxa, si numai de ea.
|
|
|
||||
|
||||
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Scripturile Noului Legământ nu au fost compuse de Biserică, ci în Biserică de către oamenii care au avut harismele speciale, orânduirea de la Dumnezeu pentru a scrie aceste cărți și pentru a transmite Revelația dumnezeiască a Noului Legământ. Noul Testament a fost deci scris de autoritățile competente ale Bisericii, în cadrul Bisericii, iar nu de către Biserică în general. Biserica fiind un organism al cărei cap este Iisus Hristos și care are mai multe "membre", "organe", acele "membre" competente și cu funcțiune în transmiterea Revelației și a învățăturilor dumnezeiești și apostolice sunt cele care au așezat în scripte Scripturile, Revelația, chiar dacă fără să epuizeze subiectul. "Iar acestea s'au scris, pentru ca voi să credeți că Iisus este Hristos, Fiul lui Dumnezeu; și, crezând, viață să aveți întru numele Lui." (Ioan 20, 31)
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
DragosP avea dreptate in ce te priveste. Hai sa iti zic ceva, ca si un alt credincios: stii de ce ereticii aia te pindesc cu staruinta, de 9 ani de zile, dupa spusa ta proprie?! Pentru ca te simt ca prada. Sunt niste viermi oportunisti si spalati pe creier, dar prosti nu sunt. |
![]() |
| Thread Tools | |
| Moduri de afișare | |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Ereziile yoghiste ale Maicii Siluana | mihailt | Biserica Ortodoxa Romana | 54 | 05.03.2014 22:17:15 |
| Francmasoneria CONDAMNATĂ de Biserica Romano-Catolică | Decebal | Biserica Romano-Catolica | 1 | 18.08.2012 15:36:50 |
| Casatoria intre o ortodoxa si un romano-catolic | oana_dinisoni | Biserica Romano-Catolica | 34 | 21.04.2011 01:18:17 |
| Imperiul Romano-Bulgar | sovidiu | Generalitati | 3 | 13.12.2006 16:14:03 |
|
|