![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dupa cuvantul tau, daca nu ai Har, nu ai mantuire. Poti tu sa afirmi ca tu ai Harul si colegii de forum catolici de exemplu, nu l-ar avea? Poti sa faci o astfel de afirmatie, da sau nu? Si apoi mai sufla Duhul Sfant unde vrea El asa cum scrie in Biblie, sau s-a terminat cu asta si acum sufla unde vor oamenii (crestini ortodocsi) sa sufle?... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar practic,folositi aceasta invatatura pentru a exclude. Ca si cum dv,omul ,a-ti avea viata reinnoita prin har,a-ti trai deja in curatenie ,si ati sti prin asta ca ceilalti nu se pot mantui. Chiar sfant de a-ti fi,tot nu aveti de unde sa cunoasteti caile lui Dumnezeu,si tot nu vad ce folos duhovnicesc v-ar aduce exprimarea de pareri sau chiar sentinte fata de ceilalti. Cel mult pot stii ca prin har si prin Biserica ma pot mantui.Pentru ca eventual am gustat si am vazut .Dar nici pina la clipa Judecatii nimeni nu poate stii ca el insusi se va mantui,cu atat mai mult nu poate stii de ceialalti. Daca stiti aceste adevaruri ,daca le cunoasteti deja ,spuneti-le ,vorbiti din comoara inimii. Iar daca nu aveti ce sa spuneti despre trairea ortodoxa, atunci ce sens are sa faceti pe politistul? Oare nu va avea grija Domnul sa judece via Sa ? Si daca pe cel de departe il va rasplati la fel ca pe cel de aproape,sunteti pregatit sa nu simtiti ranchiuna in suflet? La mantuire se ajunge prin ortodoxie,o cred si eu din toata inima . Dar mantuirea nu este altceva ,decat a raspandi dragoste in jur .Vorbiti cu dragoste si va voi crede . Iar daca nu aveti sa spuneti cuvinte de mangaiere (cu exceptia mesajului de mai sus care chiar mi-a placut :) ) mai bine indreptati-va atentia asupra credintei ,decat sa va raniti sufletul inutil. Daca spuneti cred in Ortodoxie ,si aratati cat de minunata este ,va pastrati pe cale cea dreapta .Dar daca va apucati sa excludeti pe unu si pe altu,desi va bizuiti pe citate adevarate ,sufletul va este in pericol,ca al unui copil care ia sabia si incepe sa se joace cu ea. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cine are har,il da si cellorlalti,nu se apuca sa ii demaste in piata mare ca ei nu ar avea. Cine are har,lasa 2 banuti la poarta celui sarac,si pleaca mai departe in discretie. Eu cred ca se confunda disponibilitatea lui Dumnezeu de a darui harul ,cu obligativitatea. Ortodoxia ne pregateste pentru a primi harul,ni-l da prin Taine, dar asta nu inseamna ca pentru vreun merit al nostru. Noi tot ce putem face ,este sa il laudam pe Dumnezeu pentru mila si intelepciunea Sa ,si sa iubim pe aproapele,folosind astfel cu intelepciune harul primit. Cine are har sa vorbeasca si ceilalti sa asculte.Iar cine nu il are inca,sa se roage,si macar sa nu ii judece pe ceilalti. |
|
|||
|
|||
![]()
Aici nu vorbeam neapărat despre mine sau despre alți inși, iar pe de altă parte afirmațiile mele le mențin în condiția în care sunt ortodoxe. Nu pot să spun prea multe despre catolicii de aici de pe forum, ca inși, ca oameni; din ce am văzut până acum îmi este foarte clar că ei nu cunosc și nu înțeleg Ortodoxia, posibil să fi înțeles ceva din ea dar foarte fragmentar. Ceea ce pot să spun este că eu cred că catolicismul este eretic. Nu tăgăduiesc că sunt mai dezvoltați decât ortodocșii din multe puncte de vedere, nu tăgăduiesc că avem ce învăța de la ei, dar consider catolicismul eretic și heterodox. Ar fi multe de spus despre catolicism, am prea multe argumente că este vorba despre o bomboană otrăvită învelită într-un staniol foarte strălucitor. Dealtfel am deschis mai multe probleme chiar numai eu, care sunt un neica-nimeni în Biserica Ortodoxă, pe acest forum și văd că nu prea fac față provocărilor. Dacă luăm și criticile teologilor și sfinților Bisericii Ortodoxe deja lucrurile încep să se complice și mai mult. Nu exclud că există catolici care se pot mântui dar consider catolicismul erezie și heterodoxie.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
BO poate sa afirme aceasta erezie ,pentru ca are multe minti luminate care s-au ocupat de asta .Dar eu neputinciosul si pacatosul ,ce castig daca ma apuc sa ii fac acum eretici pe altii? E suficient ca nu ma simt bine ducindu-ma la ei,ca nu simt nici o emotie,parca nu as intra intr-o biserica .Dar sa ma mai apuc sa ii exclud,la ce imi foloseste mie personal? Cu ce sunt mai aporpae de mantuire prin asta? Asa cum excludeti pe catolici,asa veti exclude pe protestanti,pe restul omenirii,pe ecumenisti ,pe ortodocsii ce nu tin calendarul,pe cei din familia dv,si cercu se va restrange tot mai mult... De ce ? Pentru ca va luati dupa cuvinte si nu dupa inima.Inima ar trebui sa va spuna :traieste si iubeste ,si da slava lui Dumnezeu. In nici un caz inima dv nu a fost lasata cu menirea de a respinge un miliard de oameni pe care nu i-ati vazut niciodata ,printr-o simpa propozitie. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Am uitat să spun, este și schismatic. Last edited by Decebal; 18.08.2012 at 21:52:57. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In legatura cu ce mai spus unii pe mesaje private, pe forum citesc persoane felurite, de la atei pana la ortodocsi. Sunt si ortodocsi care practica din alte religii, care se ocupa cu paranormalul, cei de la MISA se considera ortodocsi 100%. Nu e bine sa ascultam pe oricine zice ceva, ci doar daca e adevarat, iar adevarul este in invatatura ortodoxa, in catehism sau alte scrieri, nu la ce conceptii au oamenii. Multi nu cunosc invatatura ortodoxa prea bine si cred ce au auzit, in general conceptii protestante venite cu ecumenismul. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si ? Care e atitudinea dv practica acum,dupa ce a-ti stabilit ca catolicii sunt eretici? Nici una. Aceiasi ca a mea ,evitati sa mai intrati in bisericile lor. Sau daca sunteti in tren cu un catolic ,nu vorbiti cu el? La ce folosesc aceste departajari? Oare acesta e sensul credintei ,sa stabilim ce e este eretic la altii ? Aceasta constatare triuumfala a dv nu a produs absolut nimic pozitiv in viata dv. In viata Bisericii da,a produs,pentru ca atunci chiar aveau de impartit,si chiar era necesara departajarea .Dar altfel,dupa 1000 de ani,repetati ca un papagal(fara sens de jignire ci doar de imitare) ,fara sa fie cazul , o decizie dureroasa care a trebuit sa fie luata acum 1000 de ani. Ce este actual inca, si va fi actual mereu ,este sa traim in dragoste cu ceilalti. Aceasta daca a-ti repeta-o mereu si a-ti si face-o ,v-ar fi de mare folos Dar a repeta zilnic ca altii sunt eretici, e timp pierdut,caci nu ne aduce nimic pozitiv in viata |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ecumenism? | BogdanF2 | Generalitati | 150 | 21.12.2014 21:06:04 |
Ecumenism | ancah | Biserica Ortodoxa Romana | 206 | 31.05.2010 03:51:19 |
ecumenism | alexandra | Generalitati | 15 | 20.04.2008 16:10:49 |
Ecumenism | Iacov | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 178 | 08.10.2007 20:02:36 |
Ecumenism | Noesis | Generalitati | 13 | 17.07.2007 09:35:57 |
|