Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 30.06.2012, 16:26:53
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de MihaiG Vezi mesajul
Este nerușinare doar în măsura în care rezultatele unuei asemenea cercetări științifice vor fi interpretate și utilizate în moduri neavenite.

Altfel, după cum bine arăta mai sus un coforumist, originea etnică nu impietează asupra modului în care un individ și-a dat aportul la dezvoltarea politică, socială, culturală a unei națiuni. Un Carol I, spre exemplu, a fost mai român decât 99% din clasa politică postdecembristă.

Dar, din punct de vedere științific, mi se pare o problemă interesantă, cu atât mai mult cu cât nu cred în naționalism ca ideologie.
exact!
ne afecteaza cu ceva ca primul rege al Romaniei nu a fost roman?
nu! chiar a fost la concurenta cu Stefan cel Mare pentru locul de CEL MAI MARE ROMAN.
Reply With Quote
Vechi 01.07.2012, 00:54:11
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
nu! chiar a fost la concurenta cu Stefan cel Mare pentru locul de CEL MAI MARE ROMAN.
Seara glumelor?
Reply With Quote
Vechi 01.07.2012, 16:11:03
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Seara glumelor?
de ce crezi ca este o gluma?
Reply With Quote
Vechi 01.07.2012, 19:22:55
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Aline, o lasam balta, ca vorbim de lucruri diferite.
Una e valoarea istorica, nationala, de patrimoniu, cum vrei sa ii zici, alta e valoarea cu care a fost creat obiectul initial. Si da, paftaua aia ar fi fost expusa, si daca era dintr-un metal nepretios, in conditiile in care s-ar fi conservat, numai pentru simplul fapt ca a apartinut unui domnitor valah medieval, domnitori despre care noi chiar nu stim mare lucru cu exactitate. Nu tot ce este din aur are valoare istorica. Habar nu am ce s-a intamplat cu tezaurul de la BNR, daca la asta te referi, dar eu personal nu cred ca a plecat din tara. Oricum, tezaurul romanesc de la Moscova, de vreo suta de tone de aur (pe langa valoarea istorica), luat in 1917, nu cred sa il mai vedem vreodata.

Nici eu nu sunt de acord, in principiu, cu faptul ca li s-au prelevat parti de schelet pentru a fi analizate, dar sunt de parere ca trebuie sa stim adevarul despre istoria noastra, nu mistificarile si interpretarile - nationaliste sau nenationaliste - din manuale. Asa ca astept rezultatele.
Vechi 01.07.2012, 20:28:19
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Asemenea studii aplică o metodă nouă, dar încă nu putem vorbi de concluzii. Încă nu am citit nimic despre metodologie în detaliu. Nici nu știu cum este definit, exact, conceptul de "ADN cuman". Faptul că am avut domnitori care nu erau de loc români nu este nou. Italianul Gaspar Vodă, sau țiganul Ștefan Răzvan sunt doar câteva exemple. Rolul important deținut de cumani în istoria și chiar în etnogeneza românilor este de mult cunoscut, în special catolicilor (această populație de rasă turcmenă s-a convertit masiv la catolicism). Domnitorii numiți "descălecători" au fost nobili ai Imperiului de Apus veniți în această parte a Carpaților cu o misiune clară: aceea de a întemeia mărci de apărare. Nu au venit singuri. Numeroși și în Ardeal, și dincoace de Carpați, cumanii au întemeiat primele episcopii asupra carora avem documente, asa cum a fost Dieceza de Milcovia, întemeiată de Adalbert în Vrancea. După convertirea lor, cumanii au fost foarte fideli Imperiului. Din păcate, cu timpul, influența ortodoxo-turcă s-a simțit tot mai mult, până ce istoria românilor a basculat spre fanariotism.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 01.07.2012, 21:05:39
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Asemenea studii aplică o metodă nouă, dar încă nu putem vorbi de concluzii. Încă nu am citit nimic despre metodologie în detaliu. Nici nu știu cum este definit, exact, conceptul de "ADN cuman". Faptul că am avut domnitori care nu erau de loc români nu este nou. Italianul Gaspar Vodă, sau țiganul Ștefan Răzvan sunt doar câteva exemple. Rolul important deținut de cumani în istoria și chiar în etnogeneza românilor este de mult cunoscut, în special catolicilor (această populație de rasă turcmenă s-a convertit masiv la catolicism). Domnitorii numiți "descălecători" au fost nobili ai Imperiului de Apus veniți în această parte a Carpaților cu o misiune clară: aceea de a întemeia mărci de apărare. Nu au venit singuri. Numeroși și în Ardeal, și dincoace de Carpați, cumanii au întemeiat primele episcopii asupra carora avem documente, asa cum a fost Dieceza de Milcovia, întemeiată de Adalbert în Vrancea. După convertirea lor, cumanii au fost foarte fideli Imperiului. Din păcate, cu timpul, influența ortodoxo-turcă s-a simțit tot mai mult, până ce istoria românilor a basculat spre fanariotism.
Ma gandeam eu ca lipseste o remarca de acest gen.
Pacat, domle, de poporul roman, ca putea sa fie catolic, gratie cumanilor civilizatori si fideli Papei! A venit repede fiu-sau, avid de putere, a infiintat Mitropolia ortodoxa a Ungrovlahiei si i-a furat papalitatii prajiturica

Nu e o certitudine nici macar ca Basarab I a fost catolic, daramite cuman. Asteptam ADN-ul.
Vechi 01.07.2012, 21:30:56
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de glykys Vezi mesajul
Nu e o certitudine nici macar ca Basarab I a fost catolic, daramite cuman. Asteptam ADN-ul.
Că Basarab I a fost botezat catolic (murind, însă, probabil în schismă) este un lucru de care nici un istoric serios nu se îndoiește. Nici chiar cei ortodocși. De asemenea, de faptul că era de neam cuman, ipoteză susținută (printre mulți alții) de istoricul serios ortodox Iorga. Numele tatălui său era Turcomer, ce ADN vreți mai mult ? Ca să nu mai amintim că el a rămas în memoria populară sub porecla de "Negru-Vodă".

În ceea ce privește remarca dv malițioasă cu poporul civilizator cuman: din păcate, elementele civilizatoare catolice s-au ciocnit, pe tristul teatru al țărilor române, cu elementele de deznaționalizare ortodoxe, așa cum au fost bulgaro-slavii. Ultimii au câștigat partida, trăgând iremediabil țara noastră în aventura inițial levantină, apoi muscălească.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Istorie adevărată Decebal Generalitati 13 16.12.2012 11:01:35
Istorie, subiectivism confesional si dublul standard Theodor_de_Mopsuestia Biserica Romano-Catolica 8 30.09.2011 22:10:17
Icoane si Cruci cu luminite - o profanare? colaps Generalitati 37 16.11.2010 12:19:25
Istorie a islamului si Coranului Petruta2 Religia Islamica 0 24.05.2007 01:43:36