Citat:
În prealabil postat de AlinB
Ma mira, ma amuza si oarecum cred ca ma si inspaimanta ignoranta catolicilor vizavi de acesta problema.
|
Acum vreo citiva ani a fost un scandal pe tema asta cu un calugar de la Cernica. A mai fost unul prin Constanta. Ca sa nu mai vorbim de calugarul care a crucificat o calugarita. Nu i-am vazut pe ortodocsi iesind cu topoare si coase la lupta impotriva acestui lucru pe care nu m-am grabit sa-l denumesc "fenomen". Dar cred ca ar trebui sa iau exemplul dumneavoastra si sa ma inspaimant si eu de ignoranta ortodocsilor vis a vis de propriile probleme.
PS Cam care ar fi fost dimensiunea framintarilor in rindul ortodocsilor daca papa ar fi avut un copil? Iata ca patriarhul Romaniei are un copil si vad ca ortodocsii privesc problema cu multa detasare si chiar intelegere.
Citat:
Si sunt sigura ca ati ajuns la concluzia care va convine, indiferent care e realitatea.
Doar aveti o educatie catolica nu?
|
As putea spune la fel si despre dumneavoastra. Ati ajuns la concluzia care va convine, doar aveti o educatie ortodoxa nu?
Citat:
Daca Papa zice ca e stanga cand de fapt e dreapta, dvs. ati fost invatata sa credeti pe Papa nu bunul simt.
Problema in cazul asta e ca Papa recunoaste, doar dvs. nu.
|
Ce sa recunosc? Ca preotii catolici sint si ei pacatosi? Bineinteles ca recunosc asta. Ca fenomenul e atit de mare cum il prezentati dumneavoastra? Bineinteles ca nu voi crede. Va exista un proces, OK, il voi urmari,voi vedea ce se va intimpla si voi trage propria concluzie. Dar nu voi servi pe tava gogosile servite de unii si altii. Pe de alta parte, educatia mea catolica ma invata ca daca preotul meu va cadea, eu insami voi da socoteala pentru el, pentru ca nu m-am rugat indeajuns pentru el si pentru preoti buni si sfinti.
Citat:
Ei prefera sa traiasca in visul cel dulce al celibatului ca semn al excelentei spirituale a preotului catolic cand realitatea de fapt are alta fatza care nu e deloc frumoasa.
|
Asta e o fraza pe care o puteti spune si despre calugarii ortodocsi. Cine il are pe Dumnezeu cu el invinge lumea, nu numai niste ispite trupesti.