![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dvs. spuneti de o singura manastire, dar Buckow a distrus toate manastirile ortodoxe din Transilvania. Povestea ei este urmatoarea. O icoana pictata de curand a fost asezata in biserica din sat, aceasta a plans chiar inainte de uniatie. Apoi in 1602 arde tot satul si se construieste o alta biserica/manastire in care e asezata icoana. In sec. XIX se construieste de BRU o biserica de piatra. Biserica din lemn arde prin 1970 si ceva si este adusa o biserica din Maramures (parca). |
|
||||
|
||||
![]()
Părintele Athanásios Heneín. Întoarcerea la ortodoxie a conducătorului copților din Atena
În fața unui astfel de eveniment, în locul cuvintelor noastre e mai bine să vorbească însuși Părintele Athanasie despre binecuvântata sa întoarcere la Viața cea adevărată, la Adevăr, care există doar în unica Biserică Soborniceasca și Apostolică, în Ortodoxie. Dăm slavă lui Dumnezeu pentru lucrările lui minunate și îi urăm Părintelui Athanasie, cu mijlocirile Preasfintei Născătoare de Dumnezeu și ale tuturor Sfinților, ca Domnul noastru Iisus Hristos să-l binecuvinteze, să-l miluiască și să-l sprijine pe el și pe întreaga lui familie. De asemenea, îi mulțumim pentru încrederea pe care ne-a arătat-o și pentru textele pe care ni le-a trimis și pe care le publicăm încet-încet în greacă și arabă, spre folosul sufletesc și slava lui Dumnezeu: Mulți vorbesc despre erezie, unii chiar scriu despre ea, dar puțini sunt cei care s-au hrănit cu amărăciunea ereziei, și cu mult mai puțini sunt cei care o au trăit-o și și-au dat sângele ca să se elibereze din captivitatea ei”. Erezia este un mod de viață, este o mare închisoare, este o boală atât sufletească, cât și trupească. Eu, Athanásios Heneín, le-am trăit toate aceste lucruri tragice, conducător fiind al comunității copte din Atena vreme de 15 ani. Copți împart persoana lui Hristos al nostru și desființează realitatea interumană și prezența Lui reală în lume și în Biserică. Minunea vindecării mele și a întoarcerii mele la mama noastră, Biserica Ortodoxă, s-a făcut prin Harul lui Dumnezeu cel Întreit, dar și datorită dragostei reale a Preasfințitului Mitropolit al Pireului, k. k. Serafim, a lui gheronda Methódios Kritikoú și a părinților Sfintei Mânăstiri a lui Hristos Înviat. Aceste cuvinte pe care le citești, iubite cititor, sunt mărturisire a credinței, dar și exemplu de recunoștință, precum și o chemare la conlucrarea noastră, a tuturor, pentru ajutorarea copților simpli (din care 15000 locuiesc în Atena) spre a cunoaște frumusețea Ortodoxiei. Sursa : http://cristiboss56.blogratuit.ro/Pr...e-b1-p1398.htm
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Cât despre celebra icoană a Sfintei Fecioare, operă a meșterului din Iclod, este cu adevărat făcătoare de minuni. După ce a pictat-o, autorul ei, iconarul Luca, a trecut la religia cea adevărată, împreună cu preotul său și cu toți românii ardeleni din sat, trăind după aceea și murind ca un bun catolic.
|
||||
|
||||
![]()
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Asadar am ramas la nivelul la care Bu fusese desfiintata si nu mai exista pe plan legal. Cine a furat bisericile? Ale cui erau bisericile daca Bu fusese desfiintata? Asta e o rupere de realitate pe care am intalnit-o la mai multi catolici. Bu nu mai era, deci bisericile ori erau daramate ori transformate in altceva, de la cine sa fure bisericile BO daca Bu nu mai era? Adevarul e ca statul el-a luat si apoi au fost date inapoi credinciosilor care tocmai devenisera ortodocsi, se pare ca si comunistii nu au vrut sa ii lipseasca pe credinciosi de biserici. Dupa revolutie o foarte mica parte din fostii credinciosi (si urmasii lor) s-au constinuit in BRU, sunt cam 6% din vechea proportie in Transilvania. Probabil erau cei care fusesera in calndestinitate si pe vremea comunistilor, nu au trecut ortodocsii imediat dupa 1990 la BRU. Acestia veneau si cu resentimente. Dupa 1990 au ocupat bisericile in care erau majoritari, BOR nu a intentat procese (pentru ca pana la urma situaita nu era clarificata legal). Au mai ramas localitatile in care majoriatea devenisera greco-catolicilor devenisera ortodocsi, aici s-au purtat discutii, dar BRU a intentat procese. Asadar e doar o povestire sf intretinuta si de unii ierarhi BRU care au maslui pana la urma toata istoria de la 1700 si chiar si inainte. Articolele de pe wikipedia sunt facute multe din ele de greco-catolici, daca nu ma insel chiar cineva care era si pe forumul catolic facuse multe articole. |
|
|||
|
|||
![]()
Ați putea face o mare carieră ca avocat penalist.
Talentul de a prezenta o infracțiune ca pe o faptă nevinovată l-ați dovedit fără putință de tăgadă. Sunt invidios. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sa vedem si cum a fost cu manastirea Nicula. Dupa ce Buckow a daramat toate manastirile cele ramase au fost trecute la greco-catolici, atunci a ajuns si manastirea Nicula la BU. Minuni la icoana au fost imediat dupa ce a lacrimat, iar intre 1712 si 1782 icoana a stat ingropata. Scrie ca dupa 1760 cand a intrat in administrare greco-catolica nu a mai existat viata monahala decat in perioada 1939-1948. Minunile de la icoana au reaparut dupa 1990 http://www.napocanews.ro/2011/08/nic...silvaniei.html |
|
|||
|
|||
![]()
Alte dati am dat si detalii, acum nu mai am timp si disponibilitatea sa repet aceleasi lucruri.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Vorba fratelui Mihai: le ai cu jongleriile logice; l-ai putea scoate pe Fane Spoitoru detinut politic sau persecutat religios. :)) :P Daca descopar masina timpului, sa fiu excomunicat daca nu te iau cu mine in Egiptul din perioada 430-440 A.D. Ai sinceritatea si darzenia in credinta necesare (foarte serios, ai credinta tare si devotata), stii cum sa prezinti problema (daca si un avocat profesionist iti recunoaste talentul, ce mai) albind negrul si innegrind albul, ai fi un ierarh miafizit copt, deci evident din partida alexandrina/chiriliana/fanatizanta si hiper-mariolatra de o fulminanta ascensiune. Problema e ca adevarul e cam lipidic de felul sau dupa structura: nu e miscibil cu "apa" atitudinilor subiectivist-conjuncturale confesionaliceste. Asa ca, dupa un timp, cauza pe care ai sustine-o s-ar prabusi cu "rasunetul" cu care dinozaurii au plecat in alte dimensiuni. Cu exceptia lui savo (care clar are ceva, kernel panic, p-acolo), toti "adversarii" mei ortodocsi/stilisti/"ortodoxisti" mi-au devenit chiar simpatici. Doar d-l Cristian e o dezamagire...ma asteptam la foarte mult de la un om de aproape varsta tatalui meu, totusi...si care mai e unul din oamenii-stalpi ai acelui splendid lacas de cult... ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
p.s.: ca sa fie clar si sa nu sara vre-un catolic indignat la mine, eu cred ca adevarul cu privire la uniatie, ca multe alte chestii, e undeva la mijloc(ca insasi greco-catolicii)
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Marea inselaciune a sectei adventiste: "moartea pune capat constientei" | doctor_faustus | Secte si culte | 330 | 03.07.2013 18:09:58 |
Puterea de a o lua de la capat | Alexa12 | Generalitati | 4 | 17.12.2012 16:48:18 |
"Nu ramanem decat cu ceea ce daruim" | silverstar | Generalitati | 10 | 15.02.2012 12:12:40 |
Traian Băsescu: Nu rămânem fără electricitate ( Pana cand?) | hydro314 | Generalitati | 0 | 13.02.2012 20:40:11 |
|