Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.03.2012, 13:26:53
Ekaterina's Avatar
Ekaterina Ekaterina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.03.2012
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de aurelia1984 Vezi mesajul
Bine v-am regasit pe forum.

Am o intrebare pentru cine ma poate ajuta. Am gasit si pe internet si in afara lui o multime de carti/articole cu sfaturi pentru oamenii casatoriti, sau pentru tinerii adolescenti intragostiti (intotdeauna reciproc), sau pentru tinerii care vor sa aleaga fecioria, in sensul de calugarie.

Exista, totusi, o categorie destul de mare de tineri, fete in special, care fac tot posibilul sa respecte legile, care-si pazesc fecioria, care nu umbla in discoteci si nu se machiaza, nu-si doresc sa se calugareasca, ci vor casatorie. Totusi, multi dintre ei nu se pot casatori.

Exista vreo carte cu sfaturi si vorbe de alinare si pentru ei? Special pentru ei? Eu sunt o tanara de acest fel si cateodata starea aceasta a lucrurilor ma doare atat de tare incat am nevoie sa citesc ceva care sa ma mai linisteasca. Nu pot alerga de 7 ori pe saptamana la preotul duhovnic sa-l bazai cu aceleasi dureri, asa ca as dori stiu daca exista texte care sa ma intareasca, pe mine si pe cei ca mine, ca nu suntem deloc putini.

Se spune ca in viata avem de ales intre casatorie si calugarie. Se pare ca unii nu au de ales... Si despre ei se vorbeste cel mai putin.

Va multumesc pentru rabdare!
Daca vei asculta si vei respecta poruncile date de Dumnezeu, printre care si pastrarea fecioriei, iti va fi foarte bine, vei vedea. Asteptarea e grea, grea este si singuratatea dar nici in casatorie nu e usor. De femeie depind multe intr-o familie…

Am auzit un parinte pe vremea cand eram necasatorita, spunand ca daca femeia nu stie sa faca macar o prescura, sa nu se casatoreasca. Era serios si nu a spus-o sub forma de gluma. Dupa cativa ani mi-am adus aminte si am inteles ce a vrut sa spuna.

Chiar daca vei citi carti ce trateaza acest subiect lucrurile nu se vor schimba. Nu neg faptul ca in casatorie si prin copii te implinesti dar sa incerci sa nu idealizezi. Important este sa pui temelie buna cum spune Parintele Nicolae Tanase intr-un interviu.

Incearca sa-ti canalizezi energia pregatindu-te sa fii o sotie cat mai buna. Poti sa faci putina nevointa inca de pe acum, ca un fel de pregatire, sa gatesti ceva pentru o persoana neputiincioasa, sa mergi din cand in cand la o priveghere caci in casnicie dupa ce apar copiii, multe nopti albe vei avea si in plus nu o sa mai poti merge oricat ti-ai dori. Sa te bucuri acum de starea in care esti, sa citesti pe saturate, sa te plimbi si sa profiti de deplina libertate, iti va fi dor de toate astea. Facand binele poti sa atragi binecuvantarea Lui Dumnezeu si un lucru foarte important sa nu te grabesti, decizia este pe termen lung.

Parintele Arsenie Papacioc spune despre femeie: Floare sta in glastra; baiatul trebuie sa umble sa si-o aleaga. Fata nu trebuie sa bata cararile baiatului, ci baiatul sa dea peste ea. Cu siguranta ai multe calitati si daruri de la Dumnezeu, nu ramane decat ca cineva sa le observe.

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Suferinta costel Generalitati 36 19.09.2024 00:20:42
Suferinta Ovidiu_26 Generalitati 8 19.09.2024 00:05:39
Bunicul din visul fetei mele clementia Generalitati 13 17.06.2011 13:06:08
Suferinta unui orb Elena_Elena Intrebari utilizatori 3 13.09.2010 20:14:49
suferinta=mantuire? eulaura Generalitati 26 28.08.2009 01:15:19