Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.03.2012, 18:05:15
Raoul's Avatar
Raoul Raoul is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2006
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de fallen Vezi mesajul
De agricultura n-ai auzit? Pamantul e ieftin, nu-l munceste nimeni... Pe vremuri cred ca aveau dreptate cei care vroiau cat mai mult pamant, ca de aolo vine mancarea.
Usor de zis... greu de facut. Stii vorba,nu? Nici nu ai idee de cati bani ai nevoie pentru agricultura. Bani care ii iei de unde? Astept raspuns!

Citat:
Apropos, nu tu ziceai odata ca vrei sa te faci preot, sau te confund?
In mod clar ma confunzi!

Citat:
În prealabil postat de lore86 Vezi mesajul
Bine punctat.
la tara se poate trai din rodul pamantului. Dar asta presupunue munca...Multa munca. Mult mai multa decat sa te urci in masina si sa te duci la supermarchet si in doua ceasuri ai tot ce iti trebuie.
Muncesti de dimineata pana seara. Arat, samanat, pus ingrasamant, sadit, sapat, plivit, apoi iar plivit, iar plivit, sapat , ingropat, recoltat....Muncesti toata vara. Asta doar gradina, far sa ti vreo vacuta.Aici alta poveste(cosit, strans fan, carat acasa, dus zilnic la pascut, adapat,muls de doua ori de zi, curatat de balegar).
Ce bine suna teoretic. Nu fug de munca,insa ia spune... daca prind o seceta cumplita,inundatii,grindina etc. si toata munca mea se duce pe apa sambetei,ce am facut? Luand in calcul ca as avea nevasta,copii,de platit curent,telefoane,cablu tv,lemne pentru foc etc.? Habar n-ai ca agricultura e ca un joc de noroc!

Citat:
Sti care e concluzia mea? ca noi tinerii, suntem extrem de comozi.Am fost invatati sa stam doar cu cartea in fata, restul au facut parintii totul.Si ne-au transformat in comozi(sa nu zic lenesi). Poate ne-au mai dat si casa si masina.
Da,sigur,toti suntem niste puturosi. Zecile de mii de tineri care muncesc la oras pe 600-700 ron pe luna sunt niste comozi si niste lenesi. Ar putea merge la tara sa castige mai mult dar nu o fac din comoditate... interesanta teorie,poate vrei sa o si dezvolti putin.

Citat:
Si din perspectiva comodului va spun, viata la tara e grea. E fooarte frumoasa, inzecit mai frumoasa decat cea de la oras, dar grea(inzecit mai grea).
Nu fug de greutate,ci de lipsa oportunitatilor. Cati bani castigai tu pe luna la tara? Din ce? Scurt si la obiect! Poate doar sa prinzi un post in scoala din localitate ori sa fii vanzatoare la magazinul satului,ca sa mai castigi totusi ceva. Dar in rest nu prea vad din ce.

Citat:
Principala cauza determinanta a "sinuciderii" este incapacitatea de adaptare.
Las-o-n colo de adaptare,ma mut si in Sahara numai sa imi fie mie bine,adica sa stiu ca am din ce trai! Eu am copilarit la tara,ma pot "adapta",dar cum ma adaptez cu locul de munca? Din ce traiesc? Ce mananc? Cu ce imi cumpar haine? Cu ce ma incalzesc? etc.

Citat:
În prealabil postat de TunsDiana Vezi mesajul
Multi pensionari isi vand apartamentul la bloc si se muta la tara. E o realitate.
Da,ai zis bine PENSIONARI. Ei au o PENSIE,nu? Adica de bine de rau primesc un venit luna de luna. Imi vand si eu apartamentul si fug la tara,insa pt. mine ce varianta de a supravietui ai?

Citat:
În prealabil postat de TunsDiana Vezi mesajul
Vina a fost a lui Ceausescu ca i-a dus fortat de la sat la oras, i-a inghesuit in blocuri.
Tu stii ce vorbesti? Care e procentajul populatiei urbane din Romania? Iti spun eu: 55%! Asta in contextul in care sunt incluse in acest procent si localitatile (satele) de langa orase,care intra in componenta administrativa a acestora,precum si comunele declarate orase,doar pentru ca au 2 blocuri in centru. Daca le-am elimina pe toate acestea ar ajunge cifra cam pe la 35-40% populatie urbana reala. Daca nu facea Ceausescu "vina ca i-a dus fortat de la sat la oras si i-a inghesuit in blocuri" bag mana in foc ca Romania nu avea mai mult de 25% populatie urbana. Cu alte cuvinte eram niste primitivi,niste inapoiati! Uita-te in istorie si vezi si tu situatia de dinainte de 1965... Asa ca nu mai luati de bune toate indoctrinarile democratice!

PS nu-mi sariti in cap,vreau doar sa purtam o discutie REALISTA! Si mie mi-ar placea la tara,dar sunt constient ca nu prea am din ce trai acolo...
Reply With Quote

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Casa ateilor si casa noastra Man Teo Alte Religii 7 04.09.2011 01:54:53
Ce imi doresc de la sf nicolaie ionut12 Generalitati 4 07.12.2010 09:20:38
Ce fel de religie sa imi doresc? MariaB Biserica Romano-Catolica 42 18.10.2010 02:17:29
doresc un sfat mikiuasa Rugaciuni 13 03.08.2007 21:26:29
doresc un sfat mikiuasa Rugaciuni 0 20.01.2007 08:33:31