![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Bineînțeles că a existat și înainte, doar de aceea am cris că e vorba de "spiritismul modern", nu de cel antic. |
|
|||
|
|||
![]()
Scuzați domnu' Cipri, nu avem nimic cu mobila din sufrageria dvs. Ne aflăm doar în debaraua special creată pentru noi ăștia: sectili.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
[quote=osutafaraunu;415253]Nu. 18...[63]
Există o singură Biserică Creștină fondată de Domnul Iisus Hristos care s-a manifestat pe parcursul istoriei prin mai multe confesiuni. Stranie logică! Ar însemna că și Biserica Ortodoxă e una falsă, deoarece și ea a fost "formată" (în veacul al IV-lea, ori în al XI-lea... cum vrei s-o iei). O singura Biserica da. S-a manifesta prin mai multe confesiuni, NU. Atat timp cat confesiunile au avut invataturi de credinta diferite, clar cel mult una era corecta, deci restul erau gresite. Astfel, cu exceptia cazului in care de la infiintarea Bisericii in chip vazut la Cinzecime pana la "infiintarea" oficiala a bisericii dvs au existat altii oamenii cu aceleasi convingeri si invataturi de credinta, pe care dvs le considerati corecte, Biserica adevarata (pe care o considerati ca fiind cea Adventista) a avut manifestari intrerupte. Hristos nu a spus asta. Biserica Ortodoxa nu s-a infiintat in secolul IV. Atunci s-au "legiferat" si "pus pe hartie" invataturi de credinta, acelesi ca si cele invatate de apostoli. Si in secolul XI Biserica Romano Catolica s-a "rupt" de invataturile pe care le-au acceptat, stabilite la cele 7 Sinoade Ecumenice. Last edited by Lucian008; 16.12.2011 at 09:45:13. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
1. Invatarile diferite s-au bazat bineinteles pe Sf Scriptura, dar si pe Sf Traditie, pe care dvs nu o acceptati. E o discutie mai complexa cu Sf Traditie, dar am sa va pun o singura intrebare, la care va rog sa imi raspundeti prin logica dvs nu prin ceea ce ati invatat: Cei din India de exemplu, care nu au avut acees la Sf Scriptura in secolul II, adica la Evangheliile pe care le avem noi acum, nu se bazau pe Sf Traditie, adica pe invataturile pe care le-au primit pe Sf Ap Toma? Si apropo, pentru ca nu accepati invataturile Sf Parinti de la Sinoadele Ecumenice, de ce folositi pentru Noul Testament doar Cartile "validate" de acestia? De ce nu folositi alte scrieri apocrife? 2. Pentru ca sugerati ca ortodocsii s-ar fi indepartat de invataturile Lui va rog sa dati un exemplu concret. 3. Daca cineva a gresit si nu accepta ca a gresit cum poti ajunge la o concluzie? Dovada ca ortodocsi au dreptate e data de faptul ca noi respectam ceea ce s-a stabilit si acceptat la Sinoade. |
|
|||
|
|||
![]()
Pai nu, vorbirea in limbi este liantul "penticostalului", dar nici ce spuneti dumneavoastra nu este. Papa a mentionat botezul in numele sfintei Treimi ca fiind puntea de legatura intre religiile crestine.
|
|
|||
|
|||
![]()
Nu intelegeti. Spiritismul a existat dintotdeauna, fara perioade de inexistenta, prin urmare nu poate exista spiritism modern (decat daca mortii sunt chemati prin alte metode, moderne, ceea ce nu am auzit!). Iar profetia asta o puteam spune si eu, doar sunt profet [chiar daca de carton].
|
|
||||
|
||||
![]()
Atat timp cat invatatura despre "relatiile" dintre Persoanele Sfintei Treimi nu coincide, ar fi cam greu sa ajungem sa discutam despre reconcilierea si a celorlalte aspecte diferite referitoare la Taina Botezului. Si Botezul este un singur element, diferentele fiind mult mai multe. E clar ca nu va ceda nici una dintre parti, deci nu va exista nici o punte de legatura. Se vor mai "rataci" unii, poate chiar majoritatea, ca in final la asta se va ajunge, dar Biserica Ortodoxa (si nu ma refer la confesiune) va ramane pana la a doua venire a Mantuitorului.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
nu va dau dreptate, pentru ca Biserica Adventista (cea in chestiune) are exact aceeasi invatatura ca si Biserica Ortodoxa, dogma Sfintei Treimi. |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Intrebari pentru adventisti, baptisti si penticostali | Anca-Miha | Secte si culte | 1268 | 12.07.2016 01:44:25 |
Despre Penticostali, Baptisti, Adventisti | danyel | Secte si culte | 741 | 11.08.2010 21:37:50 |
Din famila mea multi au trecut la adventisti si la alte secte | beliver | Secte si culte | 145 | 30.04.2010 18:06:16 |
|