![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Dacă Dumnezeu ar fi fost numai Unul și nu Trei, atunci nu am fi putut vorbi de Persoană, ci numai de Ipostas divin. Așa am înțeles de la Părintele Galeriu, care explica undeva diferența dintre cele două noțiuni.
|
||||
|
||||
|
Citat:
Ar fi fost remarcabila o explicatie clara, dar evident este intortocheata fara o logica convingatoare. Atentie. Nu infirm principiul ci doar amendez explicatia. p -> q Persoana presupune un ipostas în comunicare cu alt ipostas, o ființă care are o relație cu altă ființă. non q -> non p Adica daca un eu (ipostas) nu comunica cu alt eu (ipostas), atunci acesta nu este persoana. Imi pare rau dar logica sufera. Intentia este buna dar terminologia nu este adecvata.
| Moduri de afișare | |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| de ce va e teama in lume ? | Mirela0110 | Generalitati | 31 | 27.02.2014 01:06:32 |
| De la lume adunate, si-napoi la lume date... | ucenic | Generalitati | 27 | 28.06.2012 23:50:26 |
| Dar cind suntem iesiti din Biserica | andreicozia | Despre Biserica Ortodoxa in general | 16 | 24.10.2010 22:04:13 |
| Despre lume si lepadarea de lume | buiacu gabriel | Intrebari utilizatori | 12 | 10.08.2010 12:27:11 |
|
|