Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 16.09.2011, 08:06:57
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
In legatura cu adventistii si ei cred ca painea si vinul doar simbolizeaza trupul si sangele Domnului, in comparatie cu BO care crede ca paine si vinul sunt chiar trupul si sangele mantuitorului Hristos. Despre cinstirea Maicii Sfinte de catre adventisti sau daca ei o cinstesc nu stiu ce sa spun. Nu am astfel de informatii. Stiu doar ca ei nu au cultul sfintilor. Doamne ajuta!
Va multumesc pentru lamurire, nu eram sigura in legatura cu adventistii , insa acum e clar. In general neoprotestantii trateaza cu superficialitate Euharistia, ei fiind formalisti nu fundamentalisti. La protestanti credinciosii se impartasesc cu puterea lui Hristos (painea si vinul fiind puterea trupului si a sangelui), iar la catolici mi se pare interesant ca preotii se impartasesc cu vin, in timp ce mirenii doar cu azime, cu toate ca ei recunosc painea si vinul ca Trupul si Sangele lui Hristos, chiar daca accidentii raman, in opinia lor.

„Hristos ni se da prin chipul painii si al vinului in starea lui de jertfa si de inviere, ca sa ne ridice si pe noi in aceasta stare de noblete umana si de vesnicie luminoasa. in viata viitoare, in toata creatia se va vedea Hristos in stare de jertfa daruita Tatalui si in cea de inviere, sau toata creatia se va vedea ridicata in El la aceasta stare caci jertfa inseamna daruirea creatiei tatalui, ceea ce ii procura invierea intru lumina vesnica. Caci jertfa ca daruire totala Tatalui este deschidere pentru viata fara sfarsit si fara lipsuri care izvoraste din Tatal.”( pr. Dumitru Staniloae)

Last edited by ioanna; 16.09.2011 at 08:16:25.

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Nervul laringial si viclenia lui Richard Dawkins flying Teologie si Stiinta 88 23.09.2011 18:24:40
Minciuna si viclenia maria40 Generalitati 68 22.06.2011 22:13:56
Nu mai raspunde-ti sectantilor ionut stefan Secte si culte 146 15.03.2011 09:23:38