![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
||||
|
||||
![]()
Daca gasesti tu in Biblie si altceva, te rog sa postezi un mesaj cu ceea ce ai gasit.Doamne ajuta!
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Euharistia se împărtășește credincioșilor care se fac părtași și Învierii, nu doar morții Domnului. În Euharistie e Patima, Moartea și Învierea Domnului împărtășite credincioșilor, astfel că, la fiecare nouă Cuminecare credinciosul se apropie ontologic de realitatea învierii proprii. E o eroare gravă să crezi că Euharistia e împărtășirea cu un cadavru. Hristos a înviat, și înviat rămâne în vecii vecilor.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Iisus a fost tradat in 13 Nissan. Voi spuneti ca El ar fi fost apoi prins in noaptea ce urmat imediat pentru a fi rastignit in 14 Nissan. Cum atunci Matei spune ca in acea zi de 14 Nissan ei il intreaba pe Domnul unde sa ii pregateasca Pastele daca El era in drum spre rastignire in acea zi? In traducerea mai recenta pe care o am, apare o nuanta ce as dori sa o verific, si o sa o fac cu prima ocazie si anume: sinedriul a spus sa nu il prinda in plina sarbatoare pentru a nu crea tulburare. Si intr-adevar, sarbatoarea inca nu era in toi, oamenii erau cam pe la casele lor tocmai pentru ca era prima zi de Pasti. Daca ar fi fost ziua pregatirilor de dinainte, nu ar fi fost totul atat de calm pana pe Golgota dimpotriva, stiti ce vanzoleala este cu cumparaturile si pregatirile inainte de o sarbatoare mare. Cat despre cine a purtat crucea, nici poveste ca Ioan sa fi fost ocupat cu Maica Domnului si din cauza asta sa nu fi vazut, ci el a primit-o in grija abia dupa. Explicatia este mai degraba alta: Ioan si femeile au fost singurii martori oculari directi la calvarul Domnului, ceilalti ucenici dand bir cu fugitii la prinderea Domnului dupa cum spusese Domnul: bate-voi pastorul si se vor risipi oile. Enigmatic este Petru, pentru ca nu stim ce a facut dupa cantatul cocosului: a continuat si el sa-l urmareasca pe Domnul sau a fugit pana la urma? Il vedem totusi si pe el alaturi de Ioan la mormant dupa inviere. Ca o paranteza, lui Petru i-a dat Domnul cheile Imparatiei si tocmai el nu ne-a lasat nici o evanghelie ci avem doar scrisori. Last edited by Adriana3; 08.09.2011 at 15:26:41. |
|
|||
|
|||
![]()
Aici deja se bate toaca pentru................ (nu mai zic nimic!)
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Intrebarea era pentru a-i deschide ochii celui care m-a contrazis, el zicand ca prin Euharistie vestim doar moartea pentru ca Ap. Pavel asa a zis, ca vestim moartea Domnului. El nu intelesese ca vestim nu numai moartea dar SI Invierea. Acum ma intreb daca macar pe dvs. va crede pentru ca, dupa intrebarea cu care mi-a raspuns, nu imi pare convins si de partea cu Invierea in ceea ce priveste Euharistia. Deci revenind, ce baze are in cazul asta sarbatoarea anuala a Patelui? Last edited by Adriana3; 08.09.2011 at 15:36:39. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Căci de câte ori veți mânca această pâine și veți bea acest pahar, moartea Domnului vestiți până când va veni. (1 Corinteni 11:26) NU EU O SPUN, CI APOSTOLUL PAVEL. Dar moartea Domnului este stras legata cu Invierea sa.Doamne ajuta! Last edited by stefan florin; 08.09.2011 at 15:56:18. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Biserica, de-a lungul timpului, n-a urmărit suprapunerea matematică a semnificațiilor peste fapte. Noi nu prăznuim narațiuni, povești pioase, ci înțelesuri "de deasupra cerurilor" cum se arată în icoană, aceasta nefiind o poză a unui eveniment pentrecut undeva, cândva și pierdut în negura trecutului, ci perspectiva înveșnicită a evenimentului ca realitate duhovnicească complexă (și tainică).
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Inca ceva: desi noi sarbatorim duminica fiindca duminica a inviat Domnul, Sf. Liturghie nu este despre Inviere in principal, sau numai despre Inviere, ci este de asemenea numita Sf. Jertfa. Noi ne impartasim cu Trupul si Sangele Mantuitorului inviat, dar jertfit pe cruce pentru pacatele noastre. Lucrul cel mai important pentru noi, oamenii, acolo s-a intamplat, pe Sf. Cruce, acolo se vede dragostea nemarginita a lui Dumnezeu care s-a facut ascultator pentru noi pana la moarte. Invierea Domnului, care este minunea cea mai mare, este pentru noi ca incredintare a faptului ca intr-adevar Dumnezeu Insusi s-a lasat sa fie ucis pe Sf. Cruce, si ca prefigurare a invierii noastre la sfarsitul lumii si a celei de-a doua veniri. De altfel, as spune eu, mantuirea neamului omenesc ar fi fost la fel de perfecta si fara Sf. Inviere.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ioan a primit insarcinarea sa aiba grija de Maicuta Domnului, intr-adevar, dupa ce Mantuitorul era deja pe cruce dar, sa nu uitam, ca el, Ioan, se gasea langa Maicuta Sa atunci pe Golgota si putem presupune ca au venit impreuna. Mi se pare chiar de bun simt sa credem sa a avut grija de Maicuta Domnului si inainte de a-i spune explicit Mantuitorul acest lucru. Nu trebuie sa luam fiecare evanghelie separat ci sa consideram ca se completeaza una pe alta. Ioan a fost martor ocular dar nu a putut vedea chiar totul, iar el a descris doar ceea ce a vazut el. Toate cele bune si sper sa fie de folos in cautarile tale. Doamne ajuta! Har, smerenie si jertfa de sine. CORECTIE: Am gresit, scuzele mele si iartati-ma, Matei a fost apostol chemat.
Făcutu-ți-s-a ocara ca și lauda, paguba precum câștigul și străinul ca fratele? Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11) Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie. Last edited by MariS_; 08.09.2011 at 18:01:06. Motiv: corectie |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Nervul laringial si viclenia lui Richard Dawkins | flying | Teologie si Stiinta | 88 | 23.09.2011 18:24:40 |
Minciuna si viclenia | maria40 | Generalitati | 68 | 22.06.2011 22:13:56 |
Nu mai raspunde-ti sectantilor | ionut stefan | Secte si culte | 146 | 15.03.2011 09:23:38 |
|