![]() |
![]() |
|
|
|
|||||||
| Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Acuratetea calendarului iulian nu este astronomica ci eclesiastica.Din punct de vedere eclesiastic calendarul iulian(vechi) bisericesc este fara de prihana... Calendarul iulian revizuit(nou) , nu.
|
|
|
|||
|
|||
|
Poate, dar asta nu il transforma intr-o erezie.
|
|
|
|||
|
|||
|
ba da.. din punct de vedere al sinaxarului si praznuirilor e eretic... incearca sa combine calendarul gregorian cu cel iulian si nu iese... nu ies anumite zile ale posturilor si alte chestii de genu asta.. concret nu mai retin am citit mai de mult... plus ca schimbarea calendarului e facuta anatema de sinodurile pan-ortodoxe.
|
|
|
|||
|
|||
|
Dezvoltă te rog ce face un calendar "neprihănit" și ce poate însemna "acuratețea eclesiastică" ?
|
|||
|
|||
|
Te mai rog o dată prietene multi-z să-mi explici cum poate fi un calendar "fără prihană" și ce înțelegi prin "acuratețea ecleziastică"!?
|
|||
|
|||
|
calendarul nou are cateva inconsistente praznice,dupa cum am spus mai sus... acuratetea eclesiastica = acuratetea din punctul de vedere al organizarii bisericesti
Last edited by zzzzzz; 31.08.2011 at 23:30:20. |
![]() |
| Thread Tools | |
| Moduri de afișare | |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Calendarul Bisericesc | orthodoxia.i.thanatos | Despre Biserica Ortodoxa in general | 121 | 27.04.2023 09:42:51 |
| Calendarul ortodox | daniil96 | Intrebari utilizatori | 0 | 23.01.2011 23:29:02 |
| Istoria trecerii de la calendarul niceo-iulian la calendarul iulian indreptat | ioannistor | Resurse ortodoxe on-line | 8 | 20.11.2010 03:17:10 |
| Ciudateniile din calendarul BOR | mihailt | Generalitati | 4 | 22.03.2009 15:16:15 |
| Calendarul | AndreiVlad | Generalitati | 2 | 02.02.2009 20:03:05 |
|
|