![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Este normal sa se adanceasca in timp credinta si pocainta, nu este obligatoriu ca omul sa faca totul in chip desavarsit la Botez ci desavarsirea se lucreaza o viata. Obligatoriu ar trebui sa fie consimtirea de buna-voie la Botez si motivata de credinta, chiar daca inca nedesavarsita. Cat despre faptul ca Domnul s-a jertfit si pentru femei, asa este. In biserica barbatilor insa, inca nu s-a aflat asa ca eu nu am ce cauta in ea. Pai ce, eu sunt barbat ca sa intru in ea? Sa si-o tina pentru ei daca asta vor. Si se mai intreba un musulman convertit cum de femeile mai pot fi credincioase la ei la cat sunt de discriminate si dispretuite de propria religie. Am vrut sa-i zic ca inca nu stie cu adevarat in ce s-a bagat cand a devenit crestin, ca nu-i mare diferenta de statut pentru femeie intre cele doua. Chiar dimpotriva, macar musulmancele nu-s umilite sa se spovedeasca unui barbat. Asa ceva nu se intampla la primii crestini, au avut bunul simt sa le hirotoneasca pe diaconite. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
toti ceilalti apostoli? unde anume ai gasit asta in Biblie ca sa ma uit si eu. Doamne ajuta! Last edited by stefan florin; 22.08.2011 at 10:24:43. |
|
|||
|
|||
![]()
Intradevar nu au existat preotese crestine si nu s-a cerut sa existe deci nici eu nu cer crestinismului sau ortodoxiei sa hitotoneasca femei insa nu exclud ca intro buna zi acest lucru sa aibe loc iar din acest punct de vedere nu aduc nici o critica bisericii anglicane (care nu a incetat niciodata sa recunoasca autoritatea papala insa subordonarea excesiva exercitta arbitrar din partea unor reprezentanti papali a fost abolita definitiv.
Propun si eu inchiderea discutiei despre femeile preotese. Propun deschiderea unui alt subiect : daca din vechime pina azi si pina la Judecata avem in fata Judecata care va imparti oamenii in doua-trei categorii atunci ei bine ce se va intimpla cu oamenii care vor trai si cu cei care vom apuca timpurile de dupa Judecata? va mai urma apoi dupa alte multe mii de ani inca o Judecata si apoi inca una si iar si iar? Sau in lipsa celui rau nimeni nu va mai ajunge in iad (cel putin o perioada) deci nici Judecata nu are obiect? sau ambele variante sint simultan valabile? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si ma bucur ca doriti sa ma lamuriti despre toti ceilalti apostoli, este vorba de 1 Corinteni 15: 3-9 "Caci v-am dat, intai de toate, ceea ce si eu am primit, ca Hristos a murit pentru pacatele noastre dupa Scripturi; Si ca a fost ingropat si ca a inviat a treia zi, dupa Scripturi; Si ca S-a aratat lui Chefa, apoi celor doisprezece; In urma S-a aratat deodata la peste cinci sute de frati, dintre care cei mai multi traiesc pana astazi, iar unii au si adormit; Dupa aceea S-a aratat lui Iacov, apoi tuturor apostolilor; Iar la urma tuturor, ca unui nascut inainte de vreme, mi S-a aratat si mie. Vedeti cum Ap. Pavel ii insira pe toti cei la care s-a aratat Domnul dupa Inviere fara sa zica un cuvintel despre femei desi era adevarat (si asta incerc sa va explic ca acolo unde se fac numaratori cu barbati, femeile de regula sunt omise ca si cum ar fi ceva aparte fara importanta pentru argumentul discutat chiar si cand ea este prezenta), si dupa cum vedeti, apostoli nu sunt numai cei 12 ci mai multi dintre care pentru unii nu se da detalii despre cine erau. Dvs. ce credeti despre acestia ultimii pomeniti? Cine erau? Apostolul Barnaba era dintre ei sau inca nu era apostol? Ce inseamna de fapt apostol pentru dvs.? Last edited by Adriana3; 22.08.2011 at 16:23:56. |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Nervul laringial si viclenia lui Richard Dawkins | flying | Teologie si Stiinta | 88 | 23.09.2011 18:24:40 |
Minciuna si viclenia | maria40 | Generalitati | 68 | 22.06.2011 22:13:56 |
Nu mai raspunde-ti sectantilor | ionut stefan | Secte si culte | 146 | 15.03.2011 09:23:38 |
|