![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu înțeleg de ce nu se duc la mănăstire dacă disprețuiesc așa de tare cele ale firii. Trăim niște vremuri ciudate de tot: călugării au apucături mirenești iar mirenii sunt din cale-afară de călugăroși. Până la urmă nu numai că nu te atingi de jumătate decât cu programare în anumite zile și condiții! N-ai voie nici să experimentezi plăcerea trupească, că te duci și te spovedești la un zelotist, îi mărturisești "netrebnicia", apoi te alegi cu o cură de pâine uscată și apă pe o perioadă nedeterminată plus interdicție în biserică, respectiv ascultat slujba de afară prin gaura cheii. Sâmbătă nu că așa, duminică nu că altfel, lunea vine după duminică și marți liber la "echitație"... logică de farisei. Dacă te împărtășești nu! că necinstești cică pe Domnul. Păi dacă-i așa eu zic să nu mai mâncăm după Împărtășanie că spurcăm Sfintele cu cine știe ce chimicale cumpărate la supermarket. Și nici la veceu să nu ne ducem. Eventual, la marile praznice, ne luăm niște perfuzii și ne hrănim intravenos cu strictul necesar funcționării animalului în care e sechestrat sufletul nostru doritor de cele înalte. Îmi cer iertare, nu vreau să rănesc pe nimeni, dar sunt șocat să aflu ce cred unii că e dreapta-credință.
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Noaptea de Anul Nou | parinteleiacob | Spiritualitatea ortodoxa | 15 | 03.01.2013 10:51:19 |
Despre Taina Nuntii in cultul rasaritean | Alexandru | Nunta | 18 | 10.05.2012 11:36:35 |
Scopul nuntii | Anna | Nunta | 59 | 25.04.2011 00:18:44 |
Noaptea de Înviere | Carmen FUNIERU | Diverse Sarbatori | 3 | 05.04.2010 15:40:34 |
In noaptea de Craciun | C.tin | Intamplari adevarate | 5 | 02.01.2009 22:15:28 |
|